Yağ yakarker eğlenin

Kilo verirken aynı zamanda eğlenmeyi kim istemez? Ya da beslenme programınıza uyup uymadığınızın 7/24 takip edilmesini! Spor hocası Çağdaş Cemre Kılıç, oluşturduğu kişiye özel egzersiz programının yanı sıra kilo sabitleme ve takip, eğitmen eşliğinde outdoor/indoor antrenman, periyodik olarak yağ ve kas ölçümleri, 7/24 telefon koçluğuyla kişilerin hedeflerine kısa sürede ulaşabileceklerini anlatıyor.

Haberin Devamı

Yağ yakarken eğlenin

* Özel spor hocasıyla çalışmak kişiye neler kazandırıyor?
- Özel eğitmenle çalışmanın en önemli faydası, kişinin anatomik yapısı göz önünde bulundurularak tasarlanmış antrenmanlar yapmasını sağlayarak sakatlıkların önüne geçmek. Spor zaten kişilerin hayatına kolay adapte edebildikleri bir şey değil. Dolayısıyla kişinin yaşam tarzına ve alışkanlıklarına göre şekillendirilen çalışmalar daha uzun soluklu oluyor, ayrıca geri dönüşü daha hızlı alınabiliyor. Bu süreçte motivasyon en önemli konu. Doğru antrenman programını devam ettirebilmek ve kilo kaybı sürecinde yaşanan zorlukları aşmak için en önemli silah, motivasyon.
* Zor biçimlenen bölgeler için nasıl bir yaklaşım öneriyorsunuz?
- Zor biçimlenen bölgeler, kadınların en büyük derdi. Özellikle Türk kadınının kalça, basen ve karın bölgeleri en büyük sorunları... Bizim izlediğimiz yol iki aşamalı. Birinci aşama, yağ yakıcı antrenmanlar ve beslenme desteği ile vücut yağ miktarını aşağıya çekmek. İkinci aşama ise sıkıntı yaşanan bölgelere özel antrenman programlanması.
* Hızlı kilo vermek ve fit olmak için ne yapmalıyız?
- Fit olmak için sporu hayatın bir parçası haline getirmek kaçınılmaz. Tabii ki hayat boyu spor salonlarına gitmeyeceksiniz. Zaten bizim amacımız da size her zaman uygulayabileceğiniz, vücudunuza uygun egzersizleri öğretmek ve sporun yaşamınızın ayrılmaz bir parçası haline gelmesini sağlamak. Ayrıca sporun eğlenceli halini göstermek. Kilo vermek hepimizin en zorlandığı konu. Hızlı kilo vermenin yolu da sıkı diyetlerden geçiyor. Hayat brokoli yiyerek geçmez ama bir süre yemeniz gerekebilir. Eğer sağlıklı beslenme hayatınızın bir parçasıysa, işte o zaman ara sıra baklava ve kebaplar da hayatınızda olacaktır.

Haberin Devamı

Derin temizlik şart

Cildimizin sağlıklı görünmesini sağlamak için zengin içerikli ürünler kullanarak doğru bir cilt bakımı yapmak şart...

* ARGAN YAĞI: Kullandığınız vücut kreminize birkaç damla Argan yağı damlatın. Argan yağı cildin yağ ve nem dengesini güçlendiriyor.
* KLEOPATRA BANYOSU: Banyo suyunuza 1-2 litre süt, 100 gram bal ekleyin.
Yaklaşık 20 dakikalık banyo ritüeli sırasında cildinizin yumuşacık olduğunu, pürüzsüz bir görünüm kazandığını göreceksiniz.
Sonrasında vücudunuzu ovalamadan kurulayın.
* VİTAMİN KOKTEYLİ: Cildimiz özellikle bu dönemlerde gençlik ışıltısı için vitamin, antioksidan ve kolajene ihtiyaç duyuyor. İşte, özel vitamin kokteylleri bu konudaki en büyük yardımcılarımız. Sabah bakımında uyguladığınız vitamin kokteyli, bağ dokusunu harekete geçiriyor ve kolajen üretimine yardımcı oluyor.
* DERİN TEMİZLİK: Sonic fırçalar, cilt temizliğinde derin ve etkili sonuçlarıyla göz dolduruyor.
Bu aletler, vibrasyon etkisiyle cildi temizlerken bir yandan da masaj yaparak kan dolaşımını hızlandırıyor. Ayrıca cildin alt tabakalarına kadar etki ederek etkin bir arındırma gerçekleştiriyor.

Haberin Devamı

Antrenman seçerken...

* Kardiyo cihazları, kişiyi spor salonlarına mahkum eden bir sistem. Sporun özgür ruhunu kısıtlıyor, ayrıca bilinçsiz kullanımlarda eklem sakatlıklarına yol açabiliyor.
* Pilates, inandığımız ve uyguladığımız bir egzersiz türü. Ancak pilatesin amacı kilo vermek değil, daha düzgün ve sağlıklı bir vücut yapısına sahip olmak.
* Grup antrenmanlarındaki sorun, katılanların kapasitelerinin birbirinden farklı olması. Kişinin kendi anatomik yapısını bilinçsiz ve kontrolsüz zorlamak, çeşitli sakatlıklara yol açabilir. Bu yüzden kişisel antrenörle çalışmak daha verimli ve doğru.

EDİTÖRDEN...
3 adım, 3 ürün, 3 dakika

Cildimiz yaşa, iklime, hormonlara bağlı olarak değişip farklı bir cilt bakım sistemine ihtiyaç duyabiliyor. Clinique’in 3 Adımlı Cilt Bakım Sistemi ise cildinizin tüm özel ihtiyaçlarını karşılamaya yetiyor.
1- Temizleme: Clinique’in bar veya likit şeklindeki sabunları, çok hassas, hassas veya yağlı cilde uygun formülleriyle makyajdan arındırılmış cilde uygulandığında cildi etkin şekilde temizliyor, kuruma veya rahatsızlık hissine neden olmadan arındırıyor.
2- Arındırma: Clarifying Lotion arındırıcı losyon, 5 farklı formülüyle cildi sebum fazlasından, ölü hücrelerden ve gözenekleri tıkayan diğer pürüzlerden arındırıyor. Ürün hem ışıltılı bir cilt açığa çıkarıyor hem de nemlendiricinizin etkisini artırıyor.
3- Nemlendirme: Dramatically Different Moisturizing Lotion ve Gel tüm cilt tiplerinin sağlıklı, ışıltılı, yumuşak ve esnek görünmesi için gereken temel nemi sağlıyor. Bu şekilde diğer bakım ürünlerinin etkisini artırıyor, cildi makyaja hazırlıyor.

Haberin Devamı

Ciltte ‘Sonic’ temizlik devri

Sağlıklı bir cilde kavuşmanın ilk şartı, cildin derinlemesine temizlenmesi ve gözeneklerin arınması. Gerçek şu ki, ciltte biriken yağ ve kir, cildi havasız bırakıyor. Ancak tüm bunlar artık sorun olmaktan çıkıyor; birkaç yıldır Türkiye pazarına giren yüz temizleme fırçaları cildimizi elle yıkamanın yok edemeyeceği kirlerden bile kolaylıkla arındırabiliyor.
Biraz da arındırıcı fırçanın ne olduğundan bahsedelim: Herkesin kullanmaya başladığı, günlük bakımında elinden düşürmediği arındırıcı fırça nedir, ne yapar?
* Gözeneklerde derinlemesine etki gösteren hassas sonic titreşimler, cildi 60 saniyede günün kirlerinden arındırmaya yardımcı olur.
* Derinlemesine temizlenen cilt, zamanla pürüzsüzleşir, dokusu yumuşar, sağlıkla ışıldar ve nemlendiriciler cilde daha kolay nüfuz eder. İlk kullanımdan itibaren cilt yumuşamaya başlar.
* Düzenli kullanımla gözeneklerin görünümünü azaltır ve gözenekleri derinlemesine arındırarak sivilce ya da siyah nokta oluşumunu önlemeye yardımcı olur. Cilt sağlıkla ışıldar.

Haberin Devamı

T bölgesinde etkili

Clinique Sonic Sistem Arındırıcı Temizleme Fırçası, özel eğimli oval fırça başlığı ve iki farklı kıl yapısı sayesinde hedefli temizlik sağlıyor.
Fırça tasarımının üst kısmında yer alan yeşil kıllar, yağlanmaya yatkın olan T-bölgesi ve burun çevresinde daha etkili bir temizlik sağlarken daha yumuşak kıllara sahip olan beyaz kıllar ise yanak ve alın gibi geniş ve hassas bölgeleri temizlemek için özel olarak tasarlanmış.
“Su geçirmeme” özelliği sayesinde ürünü duşta bile kolayca kullanabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları