Cilt çatlaklarında altın iğne dönemi

Kadınlarda cilt çatlakları en fazla gebelik sonrasında görülüyor. Ancak çok sık kilo alıp vermek, ergenlik döneminde kas kitlesindeki ani artış, boy uzaması ve kortizon alımına bağlı olarak da cilt çatlakları oluşabiliyor. Altın iğneli fraksiyonel radyofrekans sistemiyle artık cilt çatlaklarından kurtulmak mümkün.

Haberin Devamı

Yeni bir teknoloji olan mikro iğneli fraksiyonel radyofrekans sisteminin detaylarını Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Gonca Gökdemir’e sorduk: “Radyofrekans enerjisi, altın iğneler yardımıyla derinin alt tabakalarına iletiliyor. İletilen bu enerji dokuları ısıtıyor. İşte bu enerji deri altındaki dokularda yeni kolajen yapımını ve hasarlı kolajenin onarılmasını sağlıyor. Böylece ciltte yenilenme, hasarlı dokuların onarımı, parlak ve gergin bir cilt oluşumu gözleniyor.”

Güneş savaşları başladı

Günlük yaşantınızda bir kafede kahvenizi yudumluyorken, bir ağacın gölgesi altında baharın keyfini çıkarıyorken ya da sadece evde dinleniyorken dahi UV ışınlarının etkisi altında olduğunuzu biliyor
muydunuz?

Lancôme Labarotuvarları “XL” UVA ışınları olarak nitelendirilen uzun UVA ışınlarının cildin derin katmanlarını etkilediğini bilimsel olarak ortaya koydu. UVB ve kısa UVA ışınlarının yanı sıra uzun UVA (XL UVA) ışınları da serbest radikal oluşumuna, DNA bozukluğuna, cildin yapısını destekleyen fibroblastlarda hasara sebep olabiliyor. Son derece tehlikeli olan bu ışınlar ciltte hiperpigmentasyona da neden oluyor ve cildin erken yaşlanmasında önemli rol oynuyor.
UV ışınlarının yaklaşık yüzde 75’ini oluşturan XL UVA ışınları cildi 3 seviyede etkiliyor.
* Yapısal etki: Cildin savunması güçsüzleşiyor ve cilt nemini kaybediyor.
* İşlevsel etki: Cilt elastikiyeti azalıyor ve kırışıklıklar oluşuyor.
* Cilt tonu etkisi: Cilt tonu donuklaşıyor ve lekeler oluşuyor.
UV Expert, UV korumada yeni bir standart yaratıyor: Cildi XL UVA ve ilk kez 12 saat boyunca UVB ışınlarına karşı koruyor. “XL Shield” teknolojisi ile leke ve kırışıklık oluşumunun azalmasına yardımcı oluyor. Yeni filtre sistemi ise erken yaşlanma işaretlerine karşı savaşıyor.

Haberin Devamı

BUNLARI UNUTMAYIN

* Uygulama öncesi cildi yumuşatmak ve ağrıyı minimize etmek amacı ile özel bir cilt bakımı uygulanıyor.
* Ortalama 30 dakikalık uygulama doktorun uygun gördüğü kadar uzayıp kısalabiliyor.
* İlk 5-6 saat içinde cildinizde yoğun kızarıklıklar oluşuyor.
* Takip eden 24-72 saat arasında ise kızarıklıklar hafifliyor, pembeleşmeye başlıyor.
* İşlem sonrası nemlendirici kremler kullanmak gerekiyor.
* Seans uygulandığı gün o alanın ıslanmamasına özen gösterilmesi
isteniyor.
* Uygulamadan sonra hafif kızarıklık, şişlik, ciltte kuruluk ve gerginlik görülebiliyor. Bu yüzden seanstan sonraki 3 gün süreyle nemlendirici ve antibiyotik kremler kullanılıyor.
* Seans yapıldığı gün güneşten, güneş banyosu ya da solaryumdan kaçınmak gerekiyor.
* Seanstan sonra ciltte minik kabuklanmalar olabiliyor. Bu kabuklanmalar seanstan 3-4 gün sonra kendiliğinden düşüyor. Kabuklarla oynamak ya da onları çıkarmaya çalışmak, iyileşmeyi geciktireceği için önerilmiyor.
* Cilt çatlaklarının tedavisi uzun seanslar gerektirebiliyor. İlk olumlu etkiler 3 seanstan sonra başlıyor.
* Çatlak tedavisinde radyofrekans tedavisi ile birlikte mezoterapi ve PRP enjeksiyonları da kombine edilebiliyor.

Haberin Devamı

Stresten uzaklaşın

Havaların ısınmasıyla birlikte biz de rahatlama dönemine girdik. Bedenimizi de rahatlatmadan olmaz... Bu hafta Rixos Downtown Antalya’nın spa’sında uygulanan royal masajın özelliklerini spa müdürü Dürdane Çakmak’a sordum.

* Special Rixos Royal Masaj’ın özellikleri neler?
- Bu birçok masajın karışımı aslında... Vücuda A’dan Z’ye nüfuz eden bu antistres masajı, kişiye büyük oranda rahatlık sağlıyor. Yaklaşık 50 dakika sürüyor. Terapi sırasında vücudun enerji hattı boyunca yavaş, ritmik basınç ve germe uygulamaları yapılıyor. Klasik masajda da bulunan sert vuruşlar, ovma hareketleri ve dairesel hareketlerle ağrıyan kaslar yumuşatılıyor. Avuç içi, başparmaklar, dirsekler ve ayaklar kullanılarak basınç uygulanan bu masaj sonrasında özel aromatik yağlarla cildin beslenmesi de sağlanıyor. Kullanılan yağlar vücutta kan, oksijen ve enerji akışını hızlandırarak, yüzeysel kas tabakalarının altına ulaşıyor ve rahatlama hissi veriyor.
* Bu masaj vücudun özellikle hangi bölgelerini hedefliyor?
- Vücudun tümünü hedefliyor. Böylece vücutta önemli bir dinlenme ve rahatlama sağlıyor.
* Uzmanın uyguladığı teknikler hangi duyuları harekete geçiriyor?
- Uzakdoğu tekniklerinin kullanıldığı bu masajda vücudun enerji noktaları harekete geçiriliyor. Doğal bitkilerden oluşan aromatik yağlarla desteklenen masajla çakraların açıldığını söyleyebiliriz.

Yazarın Tüm Yazıları