Miniklere dokunmak, büyüklere dokundurmak

ÜÇ yıldır açtıkları sergilerde yer alan fotoğrafları satıyor ve elde edilen geliri bağışlıyorlar.

Haberin Devamı

 

Bu sene de son iki yılda olduğu gibi serginin geliri Behçet Uz Çocuk Hastanesi Vakfı (BUVAK) Onkoloji Birimi’ne bağışlandı.
“Ama sergi aracılığıyla sağlanan katkı önceki yılların düzeyine ulaşamadı. İzmirlilerin öncelikleri arasında giremedik. Daha yüksek bir duyarlılık bekliyorduk. Belki de yeterince kişiye ulaşamadık. Hayal ettiğimiz bağışı elde edemedik” diyor, Olgunlaşma Enstitüsü Fotoğraf Kursu öğrencileri.
Bu grubu oluşturan fotoğraf meraklıları, Yücel Tozlu ve Nur Karadibak eşliğinde çalışıyorlar. Yıl boyunca sınıfta başlayan eğitim uygulamalı olarak İzmir’in yakın çevresindeki köy ve ilçelere düzenlenen fotoğraf gezileriyle devam ediyor. Ayrıca grup, her yıl sonunda büyük bir geziye çıkıyor. Önceki yıllarda Kapadokya ve Sakız’a gitmişlerdi, bu yıl ise objektifler Mardin’i fotoğrafladı.
Yine diyorlar ki: “Bu geziler ayrıcalıklıdır. Çünkü amaç fotoğraf çekmektir. Hızlandırılmış turlar değildir bunlar. Yeme, içme ve alışveriş çok sonra gelir.”
Bendeniz bu yıl da sergiyi görme fırsatı buldum. Yazıyı da miniklere dokunmak, büyüklere dokundurmak için yazıyorum. Satılamayan fotoğraflar, Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nin bir bölümüne asılacak ve satışına devam edilecek.
Bayram bitti! Gezdiniz, tozdunuz bir kısmınız. Yediğiniz, içtiğiniz sizin olsun. İçinize sinsin! İster ‘kartograf’, ister ‘flanör’ olun, hepimiz gerçek gündeme dönüyoruz artık.
Lütfen unutmayın! Miniklere dokunmak hâlâ elinizde.

Yazarın Tüm Yazıları