“Doğru”ya doğru !

İzmir Enternasyonal Fuarı, kapılarını 87. kez açıyor... İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğindeki, “büyük ve geleneksel buluşma”nın; (sponsor eli değince olsa gerek), son yıllarda “sanat ve etkinlik yüzü” de gülmeye başladı.

Haberin Devamı

“Doğru”ya doğru ! Bu köşede, samimi ve sevilmeyen eleştirilerimizi esirgemediğimiz gibi, “ayakta alkışladığımız” işleri de “vitrinlemek”, boynumuzun borcudur.

 

“Eğlence dolu 10 gün” başlığı, bana göre olmasa da, “kıpırdanma”nın, her yıl şiddetini arttıracağını umut etmek zorundayız. Ama bir ayrıntıyı unutmadan: “Eğlence” başka şeydir; “kültür ve sanat’ın merkezi” olmak başka... İkisinin, bültenlerde, aynı cümle içinde kullanılmasını yadırgıyorum.

 

“...İZFAŞ, ana sponsor Folkart, inovasyon ana sponsoru Vestel ve etkinlik sponsoru Migros’un katkılarıyla,  konserler, gösteriler, tiyatro oyunları ve dans gösterileriyle, 7’den 70’e fuarı ziyaret eden ziyaretçilerin, unutamayacakları anılar biriktireceği...” iddiasıyla meydanlara çıkıyor.

 

Haberin Devamı

“...Fuar Çim Konserleri, Nazan Öncel, Sertap Erener, Hakan Aysev, Kenan Doğulu, Hey Douglas, Ceza, Aleyna Tilki, Berkay, Gülşen, Fettah Can ve İrem Derici’yi ağırlayacak...”

 

“...Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farklı olarak Rock Sahnesi kurulacak.  Rock müzik konserleri 3 No’lu Hol otoparkında gerçekleşecek. Gripin ile başlayacak konserler, rock müzik tutkunlarını,Rock Sahnesi’nde Adamlar, Feridun Düzağaç, Son Feci Bisiklet, Vera, Necati ve Saykolar, Moğollar, Kolpa ve Redd ile buluşturacak...”

 

“...Mogambo Caz Geceleri bu yıl da caz müzik sevenlere keyifli geceler yaşatacak. Her gün saat 21.00-23.00 arasında Grup Gündoğarken’in sahne alacağı Mogambo’da, saat 23.00’ten itibaren ise her gün bir başka sanatçı konser verecek. Zuhal Olcay, Alpay, Hüsnü Arkan, Şenay Lambaoğlu, Fatih Erkoç, Kürşat Başar ve Nükhet Yalçın, Melis Sökmen, Ayşe Gencer ve İmer Demirer, Bülent Ortaçgil sahne alacak...”

 

“...İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde ise ünlü oyuncuların yer aldığı tiyatro oyunları sahnelenecek. Müzikli gösteriler ve dans toplulukları sahne alacak. Edebiyat Sohbetleri var... 18. ‘Sinema Burada Festivali’nde, dördünün galalı gösteriminin yapılacağı dokuz film izlenebilecek...”

 

Haberin Devamı

“...Sokak gösterileri eğlendirecek ! Bu yıl Kültürpark’ta ziyaretçileri mekanik robot dev çekirge “The Giant Grasshopper” karşılayacak. Uzunluğu 13,5 metre, ağırlığı 14 ton olan dev çekirge fuar boyunca her gün Lozan Kapısı’ndan başlayarak Kaskatlı Havuz’a, oradan da Basmane 9 Eylül Kapısı’na kadar yapacağı yürüyüşte eğlence dolu görsel bir şov sunacak...”

 

“...İEF’de ayrıca her gün, dünyanın çeşitli yerlerinden gruplar sokak gösterileri yapacaklar. Denge oyunlarından jimnastik gösterilerine, usta sihirbazlardan akrobasi hareketlerine, hula hoop etkinliklerinden jonglörlere, pizza şovlarından komedi performanslarına kadar birçok sokak gösterisi Fuar’nda olacak. Palyaço Etkinlik Alanı da çocuklara hitap edecek. Sokak gösterilerinin benzerleri çocuklar için özel olarak gerçekleştirilecek....”

 

Haberin Devamı

“Eli değen, fikri değen, gönlü değen herkese ve cüzdanına el atanlar”a, 150. yıl aşkına tekrar teşekkür ediyorum. Ama bir gün... Evet bir gün; “...New York Filarmoni’den Bolşoy’a, Andre Rieu’den KODO davulcularına, Klazz Brothers’dan Placido Domingo’ya, Yo Yo Ma ve İpek Yolu’na kadar bir yıldızlar geçidine tanık olma dileğimi yineliyorum. Bir gün, Fuar’ın açılışını, ‘İzmir Oratoryosu’nun dünya prömiyeri ile yapabilmeyi de düşlüyorum; hâlâ...”

 

Yazarın Tüm Yazıları