Albert Einstein’ın, “KSK’nin halleri” için söyledikleri…

Bir “Basın Bülteni” buldum bilgisayarımda… “KSK 1912 Derneği”nin, “2. Yüzyıl Arayışları” adını verdiği, “Arama Konferansı” için hazırlanmış;

Haberin Devamı

 

“…Pek az camiaya nasip olacak bir ayrıcalıkla, gelecek yıl 100. onurlu yılımızı geride bırakıyoruz…” diye başlayıp,  “-Karşıyaka ve KSK camiamızı ve taraftar kitlemizi genişletmek, dayanışmayı arttırmak, Karşıyaka lobisini, kamuoyunu oluşturmak- öncelikli hedefiyle yolan çıkan 1912 Karşıyaka Derneğimiz, 2002 yılında bir ‘Arama Konferansı’ ile yol haritasını çizmişti. KSK 2. Yüzyıl’ına adım atmaya hazırlanırken, biz de kendimize yeni bir vizyon yaratmak amacıyla, ortak aklın oluşumuna fırsat vermek ve Kulübümüzün 100. yılında ve geleceğinde alacağımız rolü belirginleştirmek üzere,  22 Ocak 2011 Cumartesi günü bir araya geliyoruz. Moderatörlüğünü Nihat Demirkol'un yapacağı ‘2. Arama Konferansı’mızda…” diye de devam ediyor.

 

Haberin Devamı

“Basın Bülteni”ni, tesadüfen çıkmıştı karşıma…. Ama 2002 yılında yönettiğim “ilk Arama Konferansı”nın (ki, Galatasaray’dan sonra, bir spor kulübünün Türkiye’de yaptığı benzer nitelikli 2. Toplantıdır…) sonuç bildirgesini, özellikle arayıp buldum. Sayfalar dolusu notlar arasından, sizlerle sadece, “ibret olsun diye” aşağıdaki satırları paylaşacağım. Bakınız, 15 yıl önce katılımcılar, “KSK İle ilgili bulgular”ı, hangi cümlelerle ifade etmişler ?

 

“…MARKA GÜCÜ YÜKSEK, GELENEK VE SEMBOLİZMA SAHİBİ, ÇOK GÜÇLÜ BİR AİDİYET VAR, DEĞERLENDİRMELER GELECEĞE YÖNELİK DEĞİL, OBJEKTİFLİK YERİNE KİŞİSEL YORUMLAR BASKIN, HEDEFLERLE YÖNETİM ALIŞKANLIĞI YOK, ÇÖZÜMLER KISA VADELİ, FANATİZM, BİREYSELLİĞİ ÇAĞRIŞTIRIYOR, ELİTİZM – POPÜLİZM ÇELİŞKİSİ YAŞANIYOR, TABANA YAYILMA YETERSİZ, KALICI BİR EKONOMİK MODEL YOK…”

 

Yine, 15 yıl önceki “Öneriler” arasında (2011 konferansında da yinelenmiş olan…) bir tanesi var ki, camianın, bu noktaya “yıllar sonra”, o da “kaçınılmaz bir son” halinde sürüklenmesine ve “şirketleşmeye, yeni akla gelmiş, yeni icat edilmiş can simidi gibi sarılmasına” akıl sır erdirmek mümkün değil: 

 

Haberin Devamı

“…DERNEKLEŞME, PROJE GRUPLARI, KAMU KAYNAKLARI, İLKELER VE ETİK DEĞERLERİN YENİDEN TANIMLANMASI, ANA HEDEFLER, ALT HEDEFLER, VİZYON – MİSYON – STRATEJİ YOKSUNLUĞU, GELİR GETİRİCİ FAALİYETLER, VARLIKLAR STRATEJİSİ, -HİZMET, SPORTİF, TESİS A.Ş. MODELİ- , SENARYOLAR, PROFESYONELLEŞME, REORGANİZASYON, KARAR OTURUMLARI…”

 

Sonra da oturdum, geçen haftanın gazete manşetlerine baktım. Birinde şöyle deniyordu: “…Önceki akşam yapılan Karşıyaka Olağanüstü Genel Kurulu sonunda, (futbol şubesi için) şirketleşme yetkisiyle donatılan 8 kişilik heyet, çalışmalarını 1 ay gibi bir sürede tamamlayarak yeniden yeşil-kırmızılı delegelerin karşısına çıkmayı hedefliyor…” Genel Kurul fotoğraflarında, aynı yüzler, aynı isimler… Ve istiyorsunuz ki, 15 yıl sonra sonuç “bambaşka” olsun !

 

Haberin Devamı

Albert Einstein, benim bu basit çıkarımımı, daha veciz ifade etmiş biliyorsunuz: “Delilik, tekrar tekrar aynı şeyleri yapıp farklı sonuçlar beklemektir…”

 

 

 

 

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları