Terör örgütü PKK’nın parçası, iktidarın parçası olacakmış!

Terör örgütü PKK’nın siyasi kolu HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, “ittifak”, “muhataplık” derken vitesi büyütmüş tam gaz gidiyor. Millet İttifakı’na destek karşılığı taleplerinden birisini daha dile getirmiş, iktidarın parçası olacaklarmış!

Haberin Devamı

Pervin Buldan’ın konuyla ilgile açıklaması şöyle: “Şimdilik demokratik bir muhalefet yürütüyoruz ama bu böyle devam etmeyecek. İleriki süreçlerde demokratik iktidarın bir parçası olacağımıza siz Ağrı halkının huzurunda söz veriyoruz. Biz, bu yola büyük bedeller ödeyerek çıktık. Ödediğimiz bedellerin, verdiğimiz emeğin karşılığı olacak. Bir dahaki seçimlerde HDP, bu ülkeyi yöneten bir parti olacaktır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

PKK’LILARIN ARKASINDAYDI...

Konuşmasında iki kez geçen “demokratik” kelimesi dikkatinizi çekmiştir. İnsanın gülesi geliyor. Terör örgütü sözcüsü bir partinin eşbaşkanı “demokratik muhalefet” ve “demokratik iktidardan” söz ediyor.

Meydanlarda yaptığı şu konuşma hâlâ kulaklarımızda: “Sayın Öcalan’ın arkasındayız. Kandil’deki dostlarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, yoldaşlarımız, Sayın Karayılan, Sayın Bayık... Bu insanlar dağlarda. Hakkârili gençler dağlarda, Hakkâri’nin çocukları dağlarda...

Haberin Devamı

CHP’Lİ ÇİÇEK SÖYLEMİŞTİ

“Kendi fikri...” ya da“Hayal kuruyor...” diyebilirsiniz.

O zaman, kısa süre önce iki CHP’linin yaptıkları açıklamaları hatırlamak yeterli olacaktır.

CHP’li Dursun Çiçek, HDP’nin cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci tura kendi adayıyla gireceğini söyledikten sonraki süreci şöyle anlatmıştı; İkinci turda HDP seçmeni Millet İttifakı’nın adayına oy verecek. Teröre bulaşmamış sicili temiz yüzlerce HDP üyesi var. PKK’yı reddeden, Türkiye’de geleceğini gören insanlar var yani. Onlardan da hükümette bakan olabilir. CHP’lilerin de İ Parti’lilerin de tercih edebileceği sicili temiz PKK ile bağlantısı olmayan bir iki bakan vadedilebilir. İkinci tur için söylüyorum. İkinci turda HDP seçmeni hiçbir fire vermeden Millet İttifakı’nın adayına oy verebilir.”

CHP’Lİ TEKİN, ‘NİYE OLMASIN?’

Gürsel Tekin’in aynı konudaki şu sözleri, Dursun Çiçek’in bu görüşünde yalnız olmadığını gösterdi: “Hangi tepkiler yönelirse yönelsin biz doğruları söylemek zorundayız. Sayın Çiçek temennisini söylemiş. HDP nasıl bir karar alacak, Millet İttifakı’nın dışında bir parti. Millet İttifakı’nın nasıl bir karar alacağını bilmiyoruz. Şu anda siyasetin en önemli mekanizması yasamadır. Yasamada başkanvekilliği yapan bir insan niye bakanlık yapmasın yani. O zaman yasamada da size yer yok deyin.”

Haberin Devamı

Elbette tüm senaryo, beklenti ve planlar seçim sonuçlarına bağlı. Ancak, Millet İttifakı’nın doğrudan ya da dolaylı ortağı olan 6 partinin yöneticilerinden bu fikre uzak olan birisi yok.

Tek zorlukları, parti örgüt ve tabanından gelecek bir iki itiraz olabilir. Ama HDP’nin desteği olmadan seçimi kazanma şansı olmadığı fikri o birkaç itirazı da yok edecektir.

Pervin Buldan’ın sözleri bugün uzak ihtimal gibi gelebilir ama siz yine de terör örgütü PKK’nın parçası olan HDP’nin, iktidarın parçası olduğu Türkiye’ye hazır olun...

‘BAŞBAKAN OLACAK’ AMA İKTİDAR ORTAĞINI BİLMİYOR!

ÖNCEKİ gün bir araya gelen Millet İttifakı üyesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tek bir soruyla resmen altüst oldular.

Haberin Devamı

Bir gazeteci, Cumhuriyet Halk Partisi, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi, Deva Partisi’nden oluşan komisyonun parlamenter sisteme geçiş için çalıştığını hatırlatarak, “HDP, TBMM’de üçüncü büyük siyasi parti konumunda. Altı siyasi parti parlamenter siyasi sisteme geçiş çalışmalarını yürütüyor ama bu noktada HDP’nin dışlandığı ve demokrasi ittifakı çağrısına yanıt alamadığı eleştirileri de var. HDP’nin de bu sürece dahil edilmesi konusunda görüşleriniz nelerdir?” deyince Akşener:

Bizim bu konudaki görüşümüz defalarca defalarca söylendi, hem benim hem de arkadaşlarım tarafından. İYİ Parti’ye dair sözünü ettiğiniz partinin eeee HDP’nin eşbaşkanları yani farklı yöneticileri tarafından bize dair de İYİ Parti’ye dair görüşlerde anlatıldı, anlatıldı. Tekrarında ancak, yani zaman almış olur. Değişen bir şey yok, burada duruyoruz.”

Haberin Devamı

Terör örgütü PKK’nın parçası, iktidarın parçası olacakmış

Bir süre önce: “Meşru muhatap” diyen Kılıçdaroğlu ile “Hukuken meşrudur” diyen Akşener bir türlü HDP’yi yürüttükleri Anayasa’da değişiklik çalışmalarına almıyorlar. Beraber fotoğraf vermekten ısrarla kaçıyorlar.

‘SİZDEN DUYDUM, BEN DE...’

Aslında istedikleri çok açık, sadece HDP’lilerin oylarını istiyorlar, o kadar. Gerisi yani “meşru”, “muhatap” ve “Kürt sorunu” lafları daha önce de yazdığım gibi sadece onlara uzatılan havuçtur. Bu tutumları aynı basın toplantısında bir kez daha ortaya çıktı.

HDP Eş Başkan Yardımcısı Pervin Buldan’ın “İktidarın parçası olacağız” açıklaması hakkında görüşü sorulan ve her Allah’ın günü “erken seçim” diyen, hatta “Cumhurbaşkanı adayı değilim, ben başbakan olmak istiyorum” diyen Akşener, cümlesine “Ortada seçim yok” diyerek başlayıp “Sayın Buldan’ın ne söylediğini bilmiyorum, şu anda sizden duydum. Ama bizim gündemimizde böyle bir durum yoktur” şeklinde bitirmesi inandırıcı mıydı?

Elbette değil.

Haberin Devamı

Hele cumhurbaşkanı olduğunda ilk hafta neler yapacağını açıklayan ama Pervin Buldan’ın sözleri hakkında, “Gerçekten de ilk kez ben de sizden duyuyorum...” diyen Kılıçdaroğlu’nun köşeye sıkışmış hali ibretlikti. Sözü, Buldan’ın açıklamasından, hiç de yeri yokken, Cumhur İttifakı’na getirmesi kafasının içini yansıtıyordu:“Ama şunu gayet iyi biliyorum, ‘Millet İttifakı’nı bozacak acaba ne yapabiliriz?’ Böyle bir arayışın özellikle Cumhur İttifakı’nda olduğunu da gayet iyi biliyorum...”

Lafı uzatmaya gerek yok. HDP Millet İttifakı içine alınmayacak. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci tura kalırsa Millet İttifakı adayını destekleyecek. O zamana kadar, CHP ve İYİ Parti, “HDP ile işbirliği yapmıyoruz” mesajı verecek. HDP, Buldan’ın yaptığı gibi, “İktidarın parçası olacağız” gibi tabanını idare eden açıklamalar yapacak.

CHP ve İYİ Parti yalnızca HDP’ye karşı “havuç politikası” izleyecek.

Yazarın Tüm Yazıları