Tramvay seferinden notlarım

İzmir’in suyu 2 yıl yeter

Haberin Devamı

“Tramvayla suyun ne ilgisi var” demeyin lütfen... Karşıyaka tramvayının geçen çarşamba günkü deneme seferine ben de katıldım. Mavişehir’den Bostanlı’ya gidip geldik. Gayet neşeli bir yolculuk oldu, vatandaşın ilgisi görülmeye değerdi. Tramvayın yolcu taşımasına Karşıyaka’da mart, Konak’taysa ekim-kasım aylarında başlaması hedefleniyor. Belki bazı aksaklıklar, yakınmalar olacaktır, ama tramvayın kent ulaşımına önemli ve temiz bir katkı sağlayacağı kesin.

 

İŞTE YENİ YIL MÜJDESİ
Efendim tramvayla ilgili ayrıntılı haberleri okumuşsunuzdur mutlaka. Ben, bir ara vatman koltuğuna da oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sohbetinden alıntılar aktaracağım. Kocaoğlu, konuşurken söz bir ara havaya, yağış azlığına, susuzluk tehlikesine geldi. Ve de Kocaoğlu, bana göre yüreklere su serpti. Önümüzdeki kış da beklenen yağış alınmasa bile İzmir’in iki yıl su sıkıntısı çekmeyeceğini açık açık söyledi. Bundan daha iyi yeni yıl müjdesi olur mu?
ADAYLIK İÇİN İMA MI SEZDİNİZ
Tabii ki, muhabbet döndü dolaştı, yeniden adaylığa geldi, “İzmir’de ilk yerel seçimde büyükşehir ve en az 28 ilçeyi alırız” sözünün bir sinyal olup olmadığı soruldu. Kocaoğlu, o sözleri parti adına söylediğini belirterek, “Yoksa bir ima mı sezdiniz” dedi, gülüşmelerle konu kapandı.
VATANDAŞ SABRINA TEŞEKKÜR
Raylı ulaşım yatırımlarına da değindi Kocaoğlu, özetle pahalı ama çok yararlı olduğunu, ancak çalışmalarda çok sıkıntı çekildiğini de söyledi. Kocaoğlu, Üçyol-Fahrettin Altay metro yapımındaki sabırlarından ötürü Hatay’da oturanlara bir kez daha, diğer çalışmalarda da hoşgörülerinden dolayı herkese teşekkür etti.
BOS-PA OTOPARK OLAMAZ MI?
Benim tramvay notlarım bu kadar. Deneme seferinin yapıldığı gün ünlü Bostanlı Pazarı kurulmuştu. Çevrede sohbet ettiklerimizin önemli bir önerisi var: “Kocaman yerde haftada bir gün pazar kuruluyor. Diğer günler bu alan otopark olarak kullanılamaz mı?”

-----

 

Haberin Devamı

TOPLUM SAĞLIĞI GÖNÜLLÜSÜNDEN ÖĞÜTLER

Çok önemli bir reçete

Haberin Devamı

Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Uzman Dr. Ülkümen Rodoplu’dan yıl sonlarında görüş isterim. Bir anlamda yeni yıl için reçete. Bu kez de geleneğimizi bozmadık. Toplumun sağlık açısından bilinçlenmesi için çabalayan, uyuşturucuya savaş açan, ilçe ilçe, köy köy dolaşan Rodoplu’dan aktarıyorum:


TAM ZAMANINDA
YETİŞTİN 2017


2016 bitiyor. İyi ki bitiyor!
2016’dan akılda kalan, terör, şehitler, acı ve gözyaşı. 2017 tam zamanında yetişti.
Yeni yıl, yeni sayfa, umut demek.
Umut varsa yaşam vardır.
Heyecan varsa yaşam vardır.
O halde 2017’ye “UMUT ve HEYECAN” dileyerek başlayalım.
İşte UMUTVEHEYECAN reçeteniz:
UMUT varsa yaşam var.
MEYVE ve sebzeler lif, vitamin, mineral deposu. Beslenmemizin ana ürünleri olsun.
UYKU, sağlıklı yaşam için olmazsa olmaz.
TERÖR tüm dünyanın sorunu. Teröre karşı durmak için yaşama tutunmalıyız.
VALİZİNİZ hep hazır olsun. Kısa seyahatler, küçük keşifler sizi rahatlatır, dinlendirir.
EKMEK. Çok tahıllı, her öğünde birer dilim. Ne az, ne de çok.
HAREKET. Kalkın ayağa, yürüyün, zıplayın, ip atlayın. Paslanmayın.
EVİM, güzel evim. Aile ile zaman geçirmek ruhsal güvenlik için çok değerli.
YÜRÜYÜŞ. Günde 10 bin adım, hem sağlıklı, hem de uzun ömürlü kalmanızı sağlar.
EN zararlı üç beyaz: Tuz, un, şeker.
C vitamini deposu portakal, mandalin, domates ve yeşil biberi her gün tüketin.
ALKOL ve sigaradan uzak durun.
NEŞENİZİ kaçıranlara izin vermeyin. Bu, sizin elinizde.

-----

Haberin Devamı

SÖZ
SİZİN

‘TİRE-BELEVİ ARASI KABUS OLMASIN’ DEMİŞTİM

Bir yol eleştirisi

YAZINIZI okudum. Yeğeniniz için üzüldüm başınız sağ olsun. Ancak siz ve sizin gibi düşünenleri anlayamıyorum. Acaba yollar duble olunca kaza olmuyor mu? Hiç insan ölmüyor mu? Ölümlerin çözümü duble yol olması mı?
Şimdi o canım yol duble olurken kesilecek ağaçlar, yok olacak ekilebilir topraklar, bitkiler, çiçekler, böcekler, kuşlar vs. Ve o yolda araçla giderken hissettiğimiz doğanın güzelliği içinizi acıtmayacak mı?
Yolda karşıdan karşıya geçmek isteyen insanlar, hayvanlar tehlikede olmayacak mı? Kaç tane hayvan ezilerek ölüyor görmüyor musunuz?
Ne olur sanki Belevi’den Tire’ye 5 dakika geç gitseniz? Yavaş ve kontrollü gitseniz? Avrupa’da bu tür yol yok mu sanıyorsunuz? Yol mu uygarlık, yoksa eğitilmiş insanlar mı?
Adnan ÇİĞDEM

-----

Haberin Devamı

BİR ALINTI

Emine Kantarcı’dan
Yeni olan bir yıl sizi değiştirmez. Sizi değiştirecek olan yeni bir düşünüş biçimi ve yepyeni bir bakış açısıdır... Diamon Eros

Yazarın Tüm Yazıları