Tire - Belevi yolu artık kabus olmaktan çıksın

O yol var ya... Kapkara bir yaradır bende.

Haberin Devamı

Ciğerimizin bir parçasını yitirmiştik 13 Mart 2014’te. Yeğenim Tuncay Güryıldız’ı, 39 yaşında almıştı o yol. Anımsadıkça ve bu satırları yazarken yutkunmaktan boğazımı acıtan, gözlerimi dolduran, kimi yaşların sakalıma karışmasını engelleyemediğim fidanımızı... Nereden mi aklıma geldi?

Kimler neden itiraz etmiş
CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, dar ve virajlı olması nedeniyle sık sık ölümlü kazaların meydana geldiği Tire- Belevi yolunu sormuş Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’a. “Yolun ihalesi yapıldı. İlgili katılımcılara bildirildi. Yasal itiraz süreçleri bekleniyor. İdareye iki itiraz var” yanıtı almış.

En kısa sürede bitirilmeli
Sertel, “Onlarca kişinin ölümüne neden olan Tire- Belevi yolunun duble olacağı ve Nisan ayında ihaleye çıkılacağı söylenmişti. Ancak 7 ay geçmesine rağmen ihale süreci sonlandırılamadı, çalışma başlamadı. Şu an gelinen aşama da sevindirici elbette. Daha fazla ölümlü kazalar olmaması için yasal süreçlerin ardından yolun yapımı bir an önce başlamalı ve en kısa sürede bitirilmelidir” demiş.

Haberin Devamı

Yürekler dağlanmasın
Bence de o yol kabus olmaktan çıkmalı, artık cana doymalı. Unutamayacağım, adı geçtikçe anılarım depreşen Tuncay’ımız gibi, yürekler dağlayan kurbanlar almamalı. Ve de son söz... Özlüyorum be Tuncay.

NOT: İhaleye kimler neden itiraz etti merak ediyorum. Ve de Atila Sertel, “Bu yolun peşini bırakmayacağım” da demiş. Tabii ki bırakmasın, yakında bu yolla ilgili müjde gelsin...

----------------------

SÖZ SİZİN

ELEKTRİK ÇALIŞMALARININ YIL SONUNDA BİTMESİ PLANLANIYOR

Akhisar ve Turgutlu’da
13 milyonluk yatırım

Yeri geldiğinde, sertliğe varan dozda eleştirmekten kaçınmayız. Kimi mi? İzmir ve Manisa’da hizmet veren GDZ Elektrik Dağıtım’ı... Çünkü günlük yaşamın en önemli etkenlerindendir elektrik, en küçük aksaklık olduğunda da, ”sigortalarımız atar...” Ama hep olumsuz bakacak değiliz ya... Biraz da yatırımlarından söz edelim bugün.

Bakalım ne yapılıyormuş
GDZ Elektrik’in, Akhisar’la Turgutlu’daki toplam 13 milyon liralık iki yatırımının yılbaşına kadar tamamlanması öngörülmüş. Ne mi yapılıyormuş:
AKHİSAR: 6 milyon liralık yatırımla Ragıp Bey, Paşa, Kethüda mahalleleri, 19, 22 ve 145 sokaklarda, kesintilere neden olan 4 kilometrelik hava hattı, yeraltına alınıyor. Dört trafo da yenilenerek prefabriklerle değiştiriliyormuş. Tahir Ün ve 2. Nakliye caddeleri de elektrik açısından modern görünüme kavuşturuluyormuş.
TURGUTLU: 7 milyon liralık yatırımla Yeni, Cumhuriyet, Subaşı , Ergenekon, Şehitler mahallelerinde yaklaşık 11 kilometrelik hava hattı yeraltına alınmış. Yeni trafo binaları yapılmış, mevcut olanlar elden geçirilip yenilenmiş, gerilim düzeyi yükseltilmiş. Selvilitepe’de de yeni yapılaşmalar nedeniyle trafo eklenmiş. Teknik terimler nedeniyle ben işi özetlemeye çalıştım.

Haberin Devamı

Vatandaşa teşekkür
Kolay gelsin dileklerimle söz GDZ Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Metin Demirdağ’da:
“Amacımız Akhisar ve Turgutlu’ya daha kaliteli enerjiye kavuşturmak. Çalışmaları halka rahatsızlık vermeden, duyarlılıkla sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Ancak işin doğası gereği istenmeyen rahatsızlıklar olabiliyor. Bunları en aza indirmeye gayret ediyoruz. Aralık ayı sonuna kadar yürütülecek çalışmalar süresince halkımızın göstereceği anlayış ve sabır için teşekkürlerimizi sunarız.”




YİNE SOKAĞA BIRAKILMIŞ BİR HURDA

Yıllardır duruyor

Tire - Belevi yolu artık kabus olmaktan çıksın


17.09.2016 tarihli yazınızda hurda bir aracın yerinden kaldırıldığından bahsetmişsiniz. Konuyla ilgili olarak sizi tebrik ederim. Evim yakınlarındaki (Güzelyalı Hava Hastanesi) bir sokakta benzer bir araç yıllardır aynı yerinde lastikleri patlak ve pis biçimde duruyor. İlgileneceğiniz umuduyla adres ve fotoğraf bilgilerini gönderiyorum. Teşekkürler.

ADRES: Mehmet Ali Akman Mahallesi, Hava Hastanesi karşısından İnönü Caddesi’ne bağlanan son sokak. 4/3 Sokak içindedir.

S. Kemal Saygı
------------------------------


BİR ALINTI
Güzel gözlerin olsun istiyorsan, insanlara iyilikle bak.

Emine Özek Güryıldız

Yazarın Tüm Yazıları