Şiddet gören kadınlar fidanlarda yaşayacak

ADNAN Menderes Üniversitesi Atça Meslek Yüksekokulu, Halkla İlişkiler bölümü öğrencilerinden Nagihan Baş, Cansu Sarı, Gülşah Aydın, Özlem Koşma, Melisa Çankaya, Esmer Yalmaç, “kadına şiddet” konulu sosyal sorumluluk projesinde ilginç bir etkinlik sergiledi. Altı öğrenci, şiddete uğrayıp katledilen 20 kadın adına fidan dikti.

Haberin Devamı


ADLARI CAN BULACAK
Öğrenciler, “Biz 6 öğrenci, Aydın Sultanhisar Kız Yetiştirme Kurumu Yurdu’nda gerçekleşen törende fidan diktik. Hiç uğruna katledilen 20 kadınımızın adları artık bu fidanlarla yaşayacak, can bulacak” dedi.
Altı öğrencinin bu çabasının örnek olmasını, şiddetle yaşamlarını yitiren kadınların unutulmamasını diliyorum. Bu kızlara, “Kolay gelsin” diyorum.

Şiddet gören kadınlar fidanlarda yaşayacak

-----

 
BİR BAŞKANIN GECE TURU

Yorgunluk
atmak için

AYDIN Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Bozdoğan’ın Alamut Mahallesi’nde vatandaşlarla buluşmuş bir gece ve yoğun ilgi görmüş. Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın’ı, “Böyle çalışkan belediye başkanınız olduğu için çok şanslısınız” diye övmüş Çerçioğlu. Verilen sözlerin hepsinin el ele, teker teker gerçekleştirildiğini de vurgulamış, “Günde 18 saat çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman hizmetinizdeyiz. Vatandaşlarımızın bize ne zaman ihtiyacı olursa, kapımız sonuna kadar açık” demiş.
Buraya kadar her şey olağan... Haberle ilgili iki resim çekti dikkatimi, özellikle yaşlı kadınlarla olan. Bir belediye başkanının tüm yorgunluğunu alır herhalde böylesi ilgi...

-----

BİR DÜNYA MS GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Haberin Devamı

Çok ünlü gruptan
farkındalık konseri

ÖNEMLİ bir beyin ve omurilik hastalığı olan Multiple Skleroz’a (MS) dikkat çekmek, hizmet vermek için 1988’de kurulan İzmir Multiple Skleroz Derneği, 30’uncu yılındaki farkındalık etkinlikleri kapsamında, yarın saat 21.00’de Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde ünlü piyanist Kerem Görsev Quartet konseri düzenliyor.
TEK ELİNİ KULLANACAK
‘MS Farkındalık Konseri’nde, MS hastalarının yaşadığı problemlere, kayıplara dikkat çekmek için ünlü piyanist bir eserini tek eliyle seslendirecek. Quartet; piyanoda Kerem Görsev, kontrbasta Kağan Yıldız, davulda Ferit Odman ve saksafonda Engin Recepoğulları’ndan oluşuyor.

-----

SÖZ
SİZİN

BİR VAKIF DUYURUSU

Hastanenin
eksikleri var

Değerli dostlarım,
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi’nin eksikleri bitmez. Bizim vakıf olarak görevimiz de bu eksikleri tamamlamak ve hasta çocuklarımızın daha iyi tedavi olmalarına yardımcı olmak. Aşağıda ihtiyaçlarımızı paylaşıyoruz, desteğinizin süreceğine inancımız tamdır.
İHTİYAÇ LİSTESİ
Üç mini buzdolabı, iki orta boy buzdolabı, dört çekyat, üç çocuk puset arabası (Temiz olması şartıyla kullanılmış olabilir), sekiz dijital tansiyon aleti, altı alından ateş ölçer, iki su sebili.
Bu konuda bizle temasa geçebilirsiniz. İster siz alın getirin veya vakfa makbuz karşılığı bağış yaparak bizim almamıza imkan verebilirsiniz.
Mustafa Varhan (Dr. Behçet Uz Çocuk Vakfı Başkan Yardımcısı)
İletişim telefonları: (0232) 441 35 51 - (0530) 435 18 12

-----

Haberin Devamı

BİR YORUMSUZ YAZI
Sosyal medyadan, buruk tebessüm için...

Şiddet gören kadınlar fidanlarda yaşayacak

 

-----

BİR ALINTI
Emine Kantarcı’dan: Çağımızın en büyük sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptallar küstahça kendinden emindir. (Bertrand Russell)

Yazarın Tüm Yazıları