Seçmenler unutmayın yarın sandık günüdür

YARIN çok önemli bir gün.

Haberin Devamı

Yarın yerel seçim var. Sandıklara gidip bize hizmet vermesini istediğimiz ve de dilediğimiz belediye başkanı, meclis üyesi, muhtar adaylarına oy vereceğiz. Yarın bir anlamda, yurttaşlık sınavı günü. Sağlık, yaşlılık, görev gereği başka yerlerde olma gibi haklı gerekçeleri tabii ki anlarım. Ama geçerli bir neden olmadan oy kullanmayan seçmenleri asla anlayamam ve de kimse anlamasın zaten.

ELEŞTİRME HAKKI İÇİN
Her şeyden önce, her seçmenin yurttaşlık görevini yerine getirip oyunu kullanması gerek. Bana göre oy kullanan yurttaşın yerel yöneticileri beğenip beğenmemesi, övüp eleştirmesi, oy vermeyene göre daha adildir. Sonuç olarak yarın sandık başına gidelim, oyumuzu dilediğimiz adaylara verelim.

O DÜŞÜNCELERİ KOVALIM
Akıllarda, (Hava güzel, piknik yapmak, bir yerlere kaçmak, günün tadını çıkarmak var. Zaten bir-iki oydan ne çıkar? Ha bir eksik, ha bir fazla) gibi düşünceler varsa, hemen kovalım. Demokrasinin bize getirdiği yükümlülüğü yerine getirmenin keyfini çıkaralım.
Görüşü ne olursa olsun, yerel yönetici adaylarından hangisini severse sevsin, hangi siyasal partiyi, ya da ittifakı kendisine yakın bulursa bulsun, her seçmen gidip oy kullanmak zorundadır. Çünkü bu bir anayasal haktır, yükümlülüktür, yurttaşlık gereğidir...

Haberin Devamı

ONLAR VİCDANLARA HAVALE
Yineliyor ve vurguluyorum. Yarın tatil yapıp kafa dinlemeyi tercih edip, “Bir oydan ne olur” diyenleri vicdanlara havale ediyorum. Özetleyecek olursam, yarın oy verme, yurttaşlık görevini yerine getirme günüdür. Hangi görüşten olursanız olun, sandığa gidip oyunuzu verin.
Yarınki seçimin ülkemize, bölgemize, ilimize, ilçemize, yaşamımıza güzellikler, esenlikler, umutlar, mutluluklar getirmesini diliyorum.

-----

 
BİR YARDIM HİZMETİ
Engelli ve hastaya
oy için ulaşım

BORNOVA Belediyesi yarın hasta ve engellileri sandıklara götürecek. Yarın 09.00-17.00 saatleri arasında yatağa bağımlı hastalar için 2 ambulans, engelli ve yaşlılar için de engelli aracı ve servisler görev yapacak. Ambulanstan yararlanmak isteyen vatandaşlar 999 29 29 numaralı telefondan dahili 5504 ve 5505’i arayarak randevu alabilecek. Servis hizmeti ve engelli aracı için ise 0544 504 87 15 numaralı telefon aranacak.

Haberin Devamı


FOÇA’DA DA TAŞINACAK
Foça Belediyesi de oy kullanacak engelli, yaşlı ve yatağa bağımlıları yarın 09.00-17.00 saatleri arasında sandığa taşıyacak, sonra da evlerine bırakacak. Hizmetten yararlanmak isteyenlerin 0533 894 63 94 numaralı telefona kayıt yaptırmaları gerekiyor.

-----

 
BİR ELEKTRİK ÖNLEMİ
Arıza ekipleri
hazır bekleyecek

GDZ Elektrik Dağıtım, İzmir ve Manisa’da, yarın seçim nedeniyle bin 41 personelden oluşan 227 ekiple olası arızalara müdahale edecek. Gerekirse ekip sayısının artırılacağını bildiren yetkililer, vatandaşlardan kesintiler başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve taleplerini 0850 800 01 86 numaralı çağrı merkezi aracılığı ile ulaştırmalarını istedi, seçim gününün sorunsuz ve huzurlu geçmesi için önlemlerin alındığını bildirdi.

-----

Haberin Devamı

BİR SOSYAL PROJE

Kitap Paylaş Geleceğe
Enerjimiz Kalsın

GEDİZ Elektrik adı geçince bir sosyal sorumluluk projesi geldi aklıma. GDZ Elektrik, “Bir Kitap Paylaş Geleceğe Enerjimiz Kalsın” sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında, Denizli’deki iletişim merkezi çalışanlarının bağışlarıyla toplanan kitaplarla, İzmir Bayraklı Milli İrade Ortaokulu’nda “Gediz Sınıf Kitaplığı” oluşturdu.


KAMPANYAYA YOĞUN KATILIM
Bayraklı Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gediz arasında imzalanan etkinlik protokolü kapsamındaki sosyal sorumluluk projelerinin ilkinde, kitap bağışı kampanyasına katılımın oldukça yoğun olduğu açıklandı. Kitaplığın teslim törenine Bayraklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Şuayip Üner, Şube Müdürü Zülfikar Türe, Milli İrade Ortaokulu Müdürü Yaşar Cihan Ünal, öğretmenler, öğrenciler, Gediz Bölge Yöneticisi Hüseyin Ak ve iletişim merkezi çalışanları katıldı. Şuayip Üner, “Sosyal fayda anlayışı taşıyan projeleri önemsiyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi okullarımızın kitap ve kitaplık ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Gediz ile bu protokolü hayata geçirdik” dedi.

-----

Haberin Devamı

BİR ALINTI
Tuğrul Sarıtaş’tan: Teşekkür etmeyi ve özür dilemeyi bilmeyen insanlara hayatının tüm kapılarını kapatma işlemine (sağlıklı yaşam) denir.

Yazarın Tüm Yazıları