Milletvekilleri otobüse dolmuşa da binmeli

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın dolmuşta çekilmiş fotoğraflı bir haberi vardı gazetelerde. Bayır, Ankara’da kaldığı Söğütözü’nden TBMM’ye dolmuşla gittiğini söylemiş ve eklemiş:

Haberin Devamı

 

“Bu ülkede siyasette en doğru bilgi berber koltuğunda, takside ve dolmuşta alınır. Vatandaşın derdi ne, gündeminde ne var, orada öğreniyorum. Kimse milletvekili olduğumu bilmiyor. Hayatın içinde olmak, insanların arasına karışmak, güne daha güzel başlamamı sağlıyor.”
İZMİR’DE DE YAPIN
Bayır, yerden göğe kadar haklı. Yalnızca bir İzmirli olarak, kendisine çağrım var:
“İzmir’e geldiğinizde de otobüse, metroya, dolmuşa, vapura binmelisiniz. İzmirli’nin de derdini, gündemini daha yakından öğrenme fırsatı bulabilirsiniz. Bunların takipçisi olabilirsiniz.”
YARARLI OLMAZ MI
Aslında bu çağrım yalnızca Bayır’a değil. AK Parti, CHP, MHP ve HDP’nin İzmir ve Ege’deki tüm milletvekillerine. Seçim bölgelerinizde toplu taşıma araçlarını (otobüs, dolmuş, metro, vapur, taksi... Artık ne varsa) arada sırada kullanarak, vatandaş hakkındaki var olan bilgilerinizi artırabilirsiniz. Belki de kalabalık (hatta çoğunlukla önceden haberli ve ağırlanmalı) ilçe, köy, mahalle, kahvehane gibi ziyaretlerden daha yararlı olur. Ne dersiniz?
(Bu arada dolmuşa binince, dolmuşa gelmemek gerek!..)

----

Haberin Devamı


Bodrum’un güzelliğine
güzellik katacaktı

MUĞLA Büyükşehir ve Bodrum belediyelerinin katkılarıyla Devlet Opera ve Bale Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği, 19 Temmuz-3 Ağustos arasındaki Bodrum Uluslararası Bale Festivali, güvenlik ve yabancı grupların gelmemesi gerekçeleriyle iptal edildi. Festivalde yıllardır emeği olan Ankara Devlet Balesi Sanatçısı Oğuz Özlem’in konuya ilişkin görüşünü paylaşıyorum:
İNSANLARA MORAL
“2. Dünya Harbi’nde harabe hale gelen Almanya’da ilk tadilatı yapılan yerler opera binaları olmuştu. Amaç, maddi manevi bezginliği sanat ve müzikle eski haline getirmek, insanlara moral aşılamaktı. Ankara Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve benzeri kurumlar da Yüce Atatürk’ün cumhuriyet ilkelerine yürekten bağlı, Anadolu’nun her köşesine medeniyet taşıyan 70 senelik kurumlardır.
MAHRUM BIRAKILDI
Farkında değiller ama, bu festivali bekleyen yerli yabancı çok insan var. Bu potansiyel 14 senelik bir emek, uluslararası bir imaj, kaliteli güzelliklerle dolu bir festival. Konserlerin, festivallerin devam ettiği bir ortamda günler evvel alınan biletlerin elde kalması, bu sıkıntılı üzüntülü günlerin bir nebze de olsa unutulup bu şiirsel güzelliklerden Bodrumluların mahrum bırakılmaması lazımdı. Bu festival hangi sebeplerle tehir edilirse edilsin, özlemle beklenen bu güzelliklerin üstüne çıkamaz.
GRUPLAR ÜST SEVİYEDE
Devlet Balesi, 6 grubuyla repertuvar, program ve sanatçı kapasitesiyle bu zor anlarda gelmeyen yabancı bale grupların yerlerini dolduracak üst seviyededir. Unutulmamalı ki, festivalde yer alacak bale grupları festivalden 20 - 25 gün evvel tatillerini yarıda keserek sıkı bir çalışmayla bu Bodrum Festivali’ne hazırlanmışlardı. Onların en büyük arzusu Bodrum’un güzelliklerine uluslararası festivalle 15’inci kez bir güzellik katmaktı.”

-----


ELİNİZE SAĞLIK

Seferihisar’ın
‘Ata ekmeği’

Haberin Devamı

SEFERİHİSAR Belediyesi “Başka Bir Tarım Mümkün” projesi kapsamında oluşturduğu Can Yücel Tohum Merkezi’yle yerli tohum keşfini sürdürüyor. Bu tohumlardan biri de 2011’de Gödence’de keşfedilen Topan Karakılçık Buğdayı. Uzun uğraşlarla çoğaltılan buğday, köy değirmeninde ataların yöntemiyle un haline getirildi.
BELEDİYE BAKKALINDA
Ve bu unla Turgut ve Ulamış köylerindeki kadınların yaptığı ekmekler Beyler’deki taş fırında pişiriliyor. Ata ekmekleri, belediyenin merkez ve Sığacık’taki, Seferihisar Bakkalı’nda satılıyor. Ne diyeyim? İlk fırsatta yemek ve Başkan Tunç Soyer’e “ellerinize sağlık” demek gerek.

-----

GÜZEL SÖZE NE DENİR
Bazı insanları sebepsiz seversin. Bazılarını, bin sebep arar, yine sevemezsin.
Neyzen Tevfik.

Yazarın Tüm Yazıları