Kemal Bey’den son dakika golü

“CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 29 Ekim’de İzmir’e geliyormuş. Hoş gelir, sefalar getirir. İlk duyduğumda şaşırmadım diyemem. Çünkü Kılıçdaroğlu uzun süredir, özellikle Cumhuriyet Bayramı gibi özel günlerde İzmir’de görünmedi. Programı çok yoğundur mutlaka, fırsat bulamıyordur İzmir’e gelmeye. Milletvekili olduğu kente...”

Haberin Devamı


PROGRAM AÇIKLANMIŞTI
Böyle başlamıştım aslında yazıya. CHP İl Başkanlığı, Genel Başkan’ın Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, Sunay Akın’ın, “Bir Cumhuriyet Hikayesi” gösterisini izleyeceğini, akşam Cumhuriyet Meydanı’ndaki, “Vatandaşlarımızla Türk Bayrağı taşınması ve fener alayı” etkinliğine katılacağını, Gündoğdu’da Mazhar-Fuat-Özkan konserinden önce İzmirlilere sesleneceğini açıklamıştı.


‘ONUN İÇİN ZOR GÜN’
“Cumhuriyet Bayramı gecesi CHP’nin İzmir Büyükşehir adayını mı açıklayacak? Kafasında böyle bir aday var mı? Varsa açıklama için çok mu erken? ‘Şimdi adayı ima bile etsem, nasıl karşılanır’ diye mi düşünür” gibi sorular sıralamıştım. Zor bir gün geçireceğini savunmuştum:
“Belediye başkan aday adaylarınca kuşatılması sürpriz olmayacaktır. Adaylık hayali yaşayanlar genel başkana kendilerini göstermek, kafasında yer etmek isteyecektir, hem de birbirlerinin önüne geçmeye çabalayarak.”

Haberin Devamı


YENİ ADAY KISTASLARI
Sonra aday olmayacağını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yerine gelecek isimle ilgili kıstaslarını anımsatmıştım:
“Yoldan geçen adamdan, bilmem kimin akrabası, yakını ‘aya gidiyordum İzmir’e düştüm, geldim belediye başkanı oldum...’ Yok arkadaş! Yol haritamız belli. Bize namuslu, çalışkan, dürüst, hayal peşinde koşmayan, ‘büyük projeler yapacağım’ diye belediyeyi batırmayacak birisi lazım. O kişiyi inşallah el birliği ile bulup seçilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Güvenmediğim, kefil olmayacağım birisi için de oy istemem. Yalanı, dolanı bilmem.”


KONU TAHMİNLERİM VARDI
CHP’de değişim gerektiğini savunan Kocaoğlu’nun, partinin önemli konularda yol haritası olmamasından yakındığı için tepki gördüğü Kılıçdaroğlu’na ev sahipliği yapacağını vurgulamış, sormuştum:
“Artık ne denli yakınlaşırlar, nasıl muhabbet kurarlar, Büyükşehir ve ilçe adaylarını konuşurlar mı? Kocaoğlu’nun aday kıstaslarını tartışır, uygun isimleri dile getirirler mi? CHP Lideri, ima yoluyla Kocaoğlu’na, ‘Yaaa sen bir kez daha düşünsen sanki’ demeye getirir mi? Yoksa Cumhuriyet Bayramı nedeniyle adaylar konusunu es mi geçerler?”

Haberin Devamı


DÜN GELEN İPTAL KARARI
Ve de Kemal Kılıçdaroğlu’nun mutlu ve mesut bir bayram geçirmesini, konserini izleyeceği MFÖ’nün deyimiyle, “Peki peki anladık, sen neymişsin be abi” etkisi yaratmasını dilemiştim. Hep geçmiş zaman dili kullandım. Çünkü son dakikada, dün Kılıçdaroğlu’nun 29 Ekim’de İzmir’e gelmeyeceği açıklandı. Ne olmuşsa olmuş gelmekten vazgeçmişti.


KOCAOĞLU’NA MI KIZDI
CHP’lilerin lideri ağırlama hevesi ve hazırlığı kursaklarda kalıverdi yine. Bu son dakika kararında neler etken oldu acaba. Başkan Aziz Kocaoğlu, önceki gün günübirlik Ankara’ya gidip Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüştü. Ne konuştular, tartıştılar mı? CHP Lideri, Başkan Kocaoğlu’na kızdı, bu yüzden mi İzmir’e gelmekten vazgeçti? Başta İzmir Büyükşehir olmak üzere, başkan adayları konusunda aralarında görüş uçurumları mı oluştu?

Haberin Devamı


BİRİ GERÇEĞİ AÇIKLAR MI
Sorular uzar gider... Ama CHP Genel Başkanı’nın milletvekili seçildiği İzmir’e gelmekten vazgeçtiği bir gerçek. Yani son dakika golü. CHP’den program değişikliği konusunda birçok neden sıralanacaktır mutlaka. İnanmak kolay olmayacak, asıl neden hep merak edilecektir. Belki de biri çıkar gerçeği açıklayıverir. Örneğin Kocaoğlu...

-----

SÖZ
SİZİN

BİR RESİMLİ YORUM
Düşünme Deseni (Erdal Güçlü)

Kemal Bey’den son dakika golü

-----

BİR ALINTI
Salar Cihat Balaban’dan: Bir İskoç atasözü der ki, yaşarken mutlu olmaya bak, çünkü uzun süre ölü kalacaksın.

-----

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI HEPİMİZE KUTLU OLSUN

Yazarın Tüm Yazıları