Her günümüz bayram tadında olsun, olmalı

RAMAZAN’ın son günü bugün. Yarın bayram. “Milli veya dini bakımdan önemi olan ve kutlanan gün veya günler”, “Özel olarak kutlanan gün”, “Sevinç, neşe” diye tanımlıyor Türk Dil Kurumu, bayramın anlamını.

Haberin Devamı

Bayram yazmak gerek bugün. Ve düşünmek, bayram nedir? Bana göre öncelikle hoşgörüdür, barıştır, küslüklerin unutulması, silinmesidir. Sağlık dilemeli insanlar birbirine bugün, “Nice güzel bayramlara” demelidir... Yitirilenler de anılmalıdır... Yeni yitikler olmaması, şehit haberleri gelmemesi, ana ve babaların acı çekmemesi, her türlü terörün sona ermesi de dilenmelidir elbette.

UMUTLARIN YEŞERMESİNE FIRSAT
Bayram insanların birbirine sarılmasına, kırık kalplerin onarılmasına, haksızlıkların giderilmesine fırsattır. Belki de umutların yeşermesine, “Güzel günler bizi bekliyor” denmesine, özgürlüklerin geri verilmesi ve kazanımına... Geleceğin memleket, dünya, insanlık için iyilikler getireceğine inanmaktır belki de bayram. Olumsuzlukları bir süre de olsa kafadan atıp, “Bayram benim neyime, anam anam garibim” dememektir mutlaka bayram. Özetle, iyi şey olmalı bayram. Güzellikler sarmalı herkesi. Aslında her gün bayram gibi olmalı. Herkese şeker tadında bayram ve tatil, özgürlük, barış diliyorum. (Çok mu iyimser oldu? Ama ne yapayım içimden geldi.)
SÜRÜCÜLER AMAN DİKKAT
ÇOK ÖNEMLİ UYARI VE DİLEK: Sürücüler, bayram tatili dönüşü çok dikkatli olun. Uykusuz ve yorgunsanız direksiyon başına geçmeyin. Trafik kurallarına mutlaka uyun. Geç ama sağlıklı dönün. Bayram kimseye zehir olmasın.

-----

Haberin Devamı

 
BİR USTANIN GÖZÜNDEN BAYRAMLIK

Çocuklar bizim
çocuklarımız

Her günümüz bayram tadında olsun, olmalı


VE bir bayram armağanı... İzmirli gazeteci ve çevre yazarı kardeşim Ahmet Aydın Akansu’nun, “Çevre-Yaşam” sergisindeki çocukların deniz sefası fotoğrafları. Ve söz Akansu’da: “Çocuklar ne kadar saf varlıklar. İçleri neyse dışları da aynı olur. Küçücük şeylerle mutlu olabiliyorlar. Çocukluğunu güzel yaşayan insanların çok önemli görevlere geldiğine tanık oldum. Bu çocukların mutluluğuna hayran kaldım. Bayramın güzelliklerle dolu geçmesini dilerim.”

-----

BİR HOŞLUK

Her güzele mail verme
ya sevilir ya sevilmez

Her günümüz bayram tadında olsun, olmalı

Haberin Devamı

BELEDİYELERE, “Sokaklarınızı duvar sanatıyla şenlendirin” diyorum sürekli. Grafiti sanatçısı gençlere fırsat tanınmasını, hatta duvar sanatıyla süslenecek sokaklar oluşturulmasını öneriyorum. Nitekim, Buca Belediyesi üç grafiti sanatçısı gencin, trafo ve duvar boyamasını destekledi.
YEŞİL KARADA GÜZEL
Geçenlerde de Bayraklı Belediyesi’nin, duvar yazısı yarışmasını gördüm gazetelerde. Serbest konulu yarışmaya 201 sanatçı 907 eserle katılmış. “Her güzele mail verme. Ya sevilir, ya sevilmez” yazısıyla Mehmet Utku Şentürk birinci olmuş. “Anneler sesli sensör gibidirler. Çoraplarını giyene kadar susmazlar” diyen Çiğdem Tekelioğlu ikinciliği, “Yeşil parada değil, karada güzel” diyen Deniz Dokgöz ise üçüncülüğü kazanmış.
PARA ÖDÜLÜ VERİLMİŞ
Fatma Nurdan Oğulata’nın “Bilim adamları yanılmış. Bunca annenin gözyaşı varken, Türkiye çöl olur mu?”, Elif Yuva’nın “Kendimi senden arındırdığımdan beri hijyenik mektuplar yazıyorum” ve Hasan Enes Kurnaz’ın “Herkes kapısının önündeki hayal kırıklıklarını süpürseydi, çocukların ayakları kanamazdı” yazıları mansiyon almış. Birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin, üç mansiyona 500’er lira ödül verilmiş.
Gençleri teşvik eden yarışmayı düzenleyenleri alkışlıyorum, devamını diliyorum.

-----

BİR ŞAŞKINLIK

Haberin Devamı

Suriyeliyiz dediler
bizimkiler çıktı

İZMİR’de Bayraklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, polisle işbirliği yapıp dilenci operasyonu gerçekleştirmiş. Özellikle parklarla cami önlerinde, duygu sömürüsü için küçük çocukları da kullanan bir grup dilenci yakalanmış. Ama çoğu da dilendiğini kabul etmemiş. Ve bu haberin en ilginç yanı...
VARDIR BİR NEDENİ
Dilenirken Suriyeli olduklarını söyleyen bu kişilerin çoğu Türk çıkmış. Hani eskiden satılık araç ilanlarında, “Doğan görünümlü Serçe” denirdi, otomobilin üst modele benzediği anlatılmak istenirdi. Şimdi de, “Suriyeli görünümlü dilencilerimiz” çıktı. Demek ki halkımız, Suriyelilere daha çok acıyor, onlara daha merhametli. Diyecek bir şey yok.

Haberin Devamı

-----
BİR ETKİNLİK

Köstem’de
ilk sergi

Her günümüz bayram tadında olsun, olmalı

ALAÇATI Köstem Otel Sanat Galerisi’nde bu yılın ilk sergisi seramik üzerine. İki seramik sanatçısı Nuray Erden ve Görsev Bilkay bugün saat 18.30’da sergilerini, kokteylle açıyor. Sanatseverlere duyurulur.

-----
BİR ALINTI
Berivan Bozkurt’tan: Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar. (Sokrates)

Yazarın Tüm Yazıları