Evlere panjur takılmasına her belediye farklı mı bakar

Meslek büyüğümüz Tayfur Göçmenoğlu, geçen 18 Nisan’da (İGC) İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 9 Eylül Gazetesi’ndeki “Açık Büfe” köşesinde yazdı.

Haberin Devamı

Doğrusu şaşırdım ve çok ilgimi çekti... Buca’da yaklaşık 37 bin konuta “Panjur cezası” gelecekmiş. Göçmenoğlu, “Öyle az buz değil. En düşüğü 600 liradan başlayarak 6-7 bin liraya kadar yükselen tarifeden cezaların evrakları hazırlanmaya başladı bile” diyor.

Karşıyaka’da çare bulunmuş
İzmir’in sıcağını anımsatan, panjurun sadece güneşe karşı değil, hırsıza, toza ve gürültüye karşı korunmak için de iş gördüğünü belirten Tayfur Abi, devam etmiş:
“Ama yapı talimatnamesi, panjura anlaşılan izin vermiyor. Karşıyaka buna çare bulmuş. Çünkü böyle cezalardan birine muhatap olan vatandaş, dava açmış. Yargıtay da vatandaş lehine verilen kararı onaylamış. Artık Karşıyaka’da panjur davası ve kavgası diye bir şey yok.

İddiaya göre ihbarlar başladı
Ama Buca’da durum öyle değil. Bürokratlar, bu cezanın kesilmesinden yana. Yaklaşık 37 bin konut, bu cezayı onlara göre hak etmiş durumda. Öncelik, ihbar yapılan yapılara. Bu yüzden Buca Belediyesi’nin ilgili bürokratları, bir anlamda gammazcılığı da özendirme sınavı veriyor şu ara. İlçede bozulduğunuz biri varsa; koşuyor belediyeye ihbarda bulunuyorsunuz, ceza kesiliyor. Siz de canınızı sıkmamış oluyorsunuz.”

Haberin Devamı

Ona demeyen buna neden desin
Göçmenoğlu, bazı bürokratların bu konuda siyasal otoritenin telkinlerini de dinlemediğini öne sürmüş. Bu bürokratların, Büyükşehir Belediyesi’nin konuyla ilgili baskı uyguladığını iddia ettiklerini aktaran Göçmenoğlu, “Garip ama böyle. Aynı Büyükşehir Karşıyaka’ya bir şey demezken, niye Buca’ya desin” diye noktalamış.

Birileri açıklar herhalde
Bucalı Göçmenoğlu’nun, “Buca Belediyesi ateşle oynuyor” başlıklı yazısından bazı bölümler böyle. Açıkça ben de merak ettim. Uygulamalar, Büyükşehir’in bakış açısı ilçelere göre farklı mıdır? Panjur konusunda Buca’da da birilerinin dava açması mı gerekir? İzmir’in diğer ilçelerinde panjur cezası gündemde midir? Birileri açıklar diye umuyorum...



BAKAN AVCI’DAN DA DESTEK SÖZÜ
Turizmde sıkıntıları
aşma çabasına devam

DOKTOB (Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmeciler Birliği) Başkanı Yücel Okutur, Başbakan Binali Yıldırım’dan sonra, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile de sektörün umudu haline gelen Hindistan turizmini görüştü. Island firmasının sahibi Aman Bhatia’nın da bulunduğu görüşmede, iki ülke arasındaki vize kolaylığı, Türk Hava Yolları ile ulaşımda indirim, Muğla’nın Hindistan’da tanıtımı ile yapılacak aktiviteler görüşüldü, Bakan Avcı her türlü desteğin verileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Evlere panjur takılmasına her belediye farklı mı bakar

Altı aydır görüşüyoruz
Toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek, milletvekilleri Nihat Öztürk, Hasan Özyer, Müsteşar Yardımcısı Baki Alkaçar, Muğla Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bülent Karakuş, Turizm Tanıtım Genel Müdürü İrfan Önal da katıldı. Okutur, destek sözü için Avcı’ya teşekkür etti, altı aydır Hindistan ve Ukrayna turizm potansiyelini incelediklerini, bununla ilgili görüşmeler ve seyahatlerin yapıldığını belirterek, sıkıntıların bu şekilde aşılacağını söyledi.

Umut verici sözler
Island Grubu Başkanı Aman Bhatia ve yardımcısı, DOKTOB ile Muğla Sanayi ve Ticaret Odası’nın davetlisi olarak geldikleri Dalyan’la bölgeyi çok beğendiklerini belirterek, bir arsa yatırımı yapabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Hintliler gelir, film çekilir
Dalaman-Ortaca-Dalyan ve Köyceğiz’in tarihi doğal yerlerini gezen Bhatia, bölgenin bugüne kadar gördüğü en güzel yerlerden biri olduğunu, Hindistan’dan turist gruplarının rahatlıkla Muğla’ya gelebileceğini belirtti. Köyceğiz’de ünlü sanatçı Yılmaz Erdoğan ile tanışmaktan çok mutlu olduğunu, film platosunu hayranlıkla gezdiğini belirten Bhatia, burada rahatlıkla Hindistan -Türkiye ortak film çekilebileceğini söyledi.
DOKTOB Başkanı Okutur da Bhatia’nın firması Island’ın, 17 ülkedeki şubesiyle turizm, düğün ve Bollywood film dünyasındaki organizasyonlarıyla, bölgemize turizm açısından önemli katkılarının olacağını söyledi.

Haberin Devamı

-------------------
SÖZ SİZİN

Sıra camilere mi geldi

Evlere panjur takılmasına her belediye farklı mı bakar

Bu fotoğraf 17 Nisan 2017’e öğleden sonra çekildi. Sokaklar, kaldırımlar doldu, sıra camilere geldi, hem de Alsancak’ta bu kadar çok otopark varken ve belediye ring servisi vermekteyken. Şehir merkezine otomobille gelmeyi caydırıcı önlemler almadan (vapur, metro, İZBAN, otobüs ve şimdi de tramvaylarımız varken) bu sorun çözülemez.
Levent Çullu
(Bu fotoğrafla ilgili ‘O gün farklıydı’, ‘Bu arabalar şunun ya da bunundu’, ‘Mecburiyetten park edildi’, ‘Aslında konu böyle değil’ gibi bahaneler, mazeretler ileri sürülmesin. Sonuç olarak o cami avlularına cenaze arabaları bile alınıyor yahu! NB)

BİR ALINTI
Engin Yavuz’dan: Unutma... Kendi hayatında başrolde değilsen, başkalarının hayatında figüran olursun...(Halk deyişi)

Yazarın Tüm Yazıları