Efsane’nin doğum gününde teşekkür ve kolay gelsin

ÖNCELİKLE büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarını yeniden kutluyor, başarı diliyorum.

Haberin Devamı

 İşleri kolay değil. Çünkü vatandaş artık onlardan olağan işlerinden fazlasını bekliyor. Örneğin tüketici ucuz gıda sağlanmasını bekliyor. Üretici üretmek ve ürününü pazarlarken destek bekliyor. Nitekim bu beklentileri geçmiş dönemde karşılayan belediyeler var.

BİR TÖREN ANIMSATMASI
Ve geliyorum İzmir’e... Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 8 Nisan Pazartesi günü, görevi Aziz Kocaoğlu’ndan devraldı. Öncelikle o gün önemliydi. İzmir’in unutulmaz başkanı Ahmet Piriştina’nın doğum günüydü. “Raslantının böylesi” denilecek bir gündü. Piriştina’nın dünyaya zamansız vedasından sonra yerine seçilen Aziz Kocaoğlu, İzmir’in belediye tarihinde bir rekor kırarak 15 yıl başkanlık yaptı.

CANLA BAŞLA VE AŞKLA
İzmir’in 35’inci belediye başkanı Tunç Soyer de gururlu olduğunu vurgulayıp şöyle diyordu: “Bugün aynı zamanda İzmir’in efsane belediye başkanlarından rahmetli Ahmet Piriştina’nın doğum günü. Bu vesileyle onun efsanesine de sahip çıkacağımızı belirtmek istiyorum. Bugün bu görevi devralıyorum, ama şunu da biliyorum ki bu bir nöbettir. Bana oy veren, vermeyen herkesin daha büyük onur duyarak yaşaması, bu kenti koruyup ileriye taşımak için canla, başla ve aşkla çalışacağım.”

Haberin Devamı

BAYRAĞI İNDİRMEYECEĞİZ
Soyer, görevi devraldığı Kocaoğlu’nu da unutmadı: “Kendimi çok şanslı hissediyorum. 15 yıl İzmir’de büyük bir onur ve başarı ile belediye başkanlığı yapan başkanımızın ardından bu görevi devralacağım. İzmir asla Aziz Başkan’ı ve yaptıklarını unutmayacak. Kendisinden müsterih olmasını rica ediyorum. Onun bayrağını asla aşağıya indirmeyecek, yukarı çıkarmak için canla başla çalışacağız.”

GÜZEL BİR ‘MERHABA’
O günü özellikle anımsatmak istedim. Bir efsanenin doğum gününde, 15 yıl hizmet etmiş bir başkan görevini yenisine devrediyordu. Piriştina’yı özlemle anıyorum, Kocaoğlu’na bu kentte yaşayan birisi olarak teşekkür ediyorum. (Bir dinlenme arası sonrası deneyim ve birikimlerini paylaşacağına inanıyorum.) İlk görev gününde Piriştina’yı anımsatıp Kocaoğlu’nu överek, güzel bir “merhaba” havası estiren Tunç Soyer’in de başarılı olmasını diliyorum. Onun başarısı, İzmirli’nin yaşamının kolaylaşması, rahatı demek... Kolay gelsin!

---------------------------

Haberin Devamı

SÖZ SİZİN

BİR KİRLİLİK ELEŞTİRİSİ

Neden başımızı kaldırıp
etrafı incelemiyoruz

KLİMA motorlarıyla ilgili bir süre önce Haluk Narbay’ın yakınmasına yer vermiştim: “Klima motorları kentlerin bütününe zarar veriyor. Korkunç görüntü kirliliği ortaya çıkarıyor. Gezdiğim her yer klima motorları kirliliğiyle dolu.

ALMANYA’DA ÇATILARDA
Uzun yıllardan beri Almanya’da bulunan arkadaşım, ‘Almanya’da duvarlarda tek klima motoru görülmez. Klima motorları çatılardadır’ demişti. Böyle bir uygulamaya gidilemez mi? Güzellikleri yanlış uygulamalarla kirletmek kimsenin hakkı değil. Yetkililerin bu tür konular üzerine eğilmelerini diliyorum.”

KIZLARAĞASI KARMAŞASI
Bu konuyla ilgili görüş aldım, özetliyorum: “Annemle, ‘Kızlarağası Hanı’nda bir kahve içelim’ dedik. Herkes kahvesini yudumlayıp sohbet ederken, başımı yukarı kaldırarak tarihi yapıyı incelemeye başladım. Öyle güzel oval pencere kasaları, taş duvarları vardı ki. Ancak her pencerenin arasından fışkıran tozlu klima hortumları, elektrik kabloları, klima motoru ve bunların toplandığı köşede örümcek ağı gibi kablo karmaşası. Diğer bir köşede paslı trapez çatı sacları... Ülkemizde denetim mi var? Yabancı turistlerin de inanıyorum, eleştirdiği bir durum bu. Neden başımızı kaldırıp etrafı incelemiyoruz? Hiç normal değil.” (Aygül Can-yönetici asistanı)

Haberin Devamı

---------------
BİR FUAR DUYURUSU

Dostlardan
imza ve söyleşi

TÜYAP Kitap Fuarı’nda iki dost. Son kitabı Tanrının Yaşam Kılavuzu büyük ilgi gören Ünal Ersözlü yarın saat 14.00’de 2. Salon 412 numaralı stantta. Sussam Gönül Razı Değil’i çıkaran Tuğrul Keskin saat 12.00’de konferans salonu 2’de.

BİR ALINTI
Zeki Hızdil’den bir gülücük: Tabuları yıkarım... Çamaşıra, bulaşığa karışmam.

Yazarın Tüm Yazıları