Dokuz günlük tatil herkesin içine sinmeli

KURBAN Bayramı nedeniyle 10-18 Eylül’de dokuz günlük tatil var. 15 Temmuz sonrası kamu görevlilerine getirilen izin yasağı da kaldırılınca, turizmci için bu tatil çok büyük önem kazandı.

Haberin Devamı

Dilerim ve umarım, darbe girişimi, terör saldırılarıyla bozulan moraller düzelmiştir de tatil planları yapılmıştır. (Gerçi turizmciler, özellikle bayram tatili rezervasyonları konusunda iyimser mesajlar veriyor.)

AMAN KABUS OLMASIN
Şeker Bayramı’ndaki ilk dokuz günlük tatilde çoğu yerde sıkıntılar yaşanmıştı. O zaman Kurban’da da dokuz gün tatil olduğunu anımsatıp, “Yine her yer dolup taşar mı bilemem. İnsanlar alt alta, üstü üste plajlara gidip, denize girmeye çabalar mı? Kimi yerde yine su çilesi yaşanır mı? Yatacak yeri boş verelim, yiyecek-içecek sıkıntısı çekilir mi? Yaşanıp görülecek elbette” demiştim.
Şeker Bayramı’ndan dersler çıkarılması gerektiğini vurgulayıp tatil yörelerinde, “uzun tatil kriz masası” kurulmasını önermiştim. Etkililer, yetkililer mutlaka gerekeni yapmıştır diye düşünüyorum. Kimseler sıkıntı çekmez, tatilci de turizmci de hoşnut kalır diye umuyorum. Herkese şimdiden iyi tatiller...

-----

Haberin Devamı


ÖZELLİKLE BELEDİYELER İÇİN

Çok önemli
fırsat gibi

TÜM çalışanların dinlenmesini, tatil yapmasını, böylelikle moral depolamasını yürekten isteyenlerdenim. Özellikle dışarıda, sahada, sokakta çalışanların. Ama dokuz günlük tatilde kentlerin olağan zamana göre biraz daha boşalması, trafiğin rahatlaması da özellikle belediyelere fırsat değil midir? (Tabii ki, tatil beldelerindekiler dışında, çünkü orada işler zaten başlardan aşkındır. Benim dediğim, kent merkezleri.)
DAHA RAHAT ÇALIŞMA
Önemli altyapı çalışmalarına, dokuz gün tatili fırsat bilip, rahat yoğunlaşmayı düşünürler mi? Tabii ki, işçinin fazla çalışma ücretini ödeyerek. Neyse canım, benimki sadece bir düşünce.
Yoksa diyorum ya:
Etkililer, yetkililer çalışma gerekip gerekmediğine karar verir. Gerekiyorsa da en mantıklı şekilde planlar, yerine getirir... (Herhalde böyledir.)

-----



AMAN UNUTMAYALIM

KİT-VAK: Bizimle misiniz?

KURBAN bağışlarınız için çok önemli bir adres öneriyorum:
KİT-VAK (Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı)
Ege Üniversitesi’nde Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi’ni hayata geçiren vakıf, burada hasta ve yakınları için barınma evini kurmayı da başardı. Şimdi Dokuz Eylül Üniversitesi’nde barınma evi yapımı sürüyor. Vakfın çabalarına Kurban Bayramı bağışlarınızla katkı sağlayabilirsiniz.
HAYDİ KURBAN BAĞIŞINA
Bağışlar sağlık alanında kullanıldığı için kurban kesilmiyor. Kurban bağışı olarak 500 TL kabul ediliyor. (Ancak gönül ve olanak işidir elbette. Daha azı da neden olmasın? Tabii ki kabul.) Vergiden muaf bağışlar için hesap bilgisi:
Halk Bankası Konak-İzmir Şubesi. IBAN TR74 0001 2009 7340 0016 0000 08

-----

Haberin Devamı


HERKES TİTİZ OLMALI

O görüntüler
yinelenmesin

BU bayramlarda, son yıllarda giderek azalsa da bazı görüntüler belleklerden silinmezdi. Özensizce, hatta vahşice kesilen kurbanlık görüntüleri. Son zamanlarda, kurban kesim yerlerinin belirlenmesiyle giderek azalan bu görüntülerle yeniden karşılaşmamayı umuyorum.

-----


DİKKAT DİKKAT

Sahte içkiciler
meydanı boş bulmasın

“Yine ölüm içkisi...” Hürriyet EGE’nin önceki günkü 3’üncü sayfa manşeti böyleydi. Marmaris’te piyasa değeri 50 bin lira olan, plastik bidonlarda 290 litre sahte votka ele geçirilmiş. Bazı kötü niyetliler, belki bu uzun tatili de fırsat bilip, insanların sağlığıyla oynamaya kalkışabilir. Ciddi işletmeler böylelerinin yüzüne bile bakmaz. Ama ne olur ne olmaz, dikkatli olmakta yarar var. Gerçi güvenlik güçleri de her türlü ihbarı değerlendirip böylesi kötü niyetlilerin peşini bırakmıyor.

-----

Haberin Devamı

BİR ALINTI
Ablam Nevin Bubik’ten: Benim kurallarım basit... Saygını koruyacaksın, sevgini göstereceksin, haddini bileceksin...

Yazarın Tüm Yazıları