Çoluk çocuk torun aynı denize giriyor

ÇEŞME’de talihsiz bir kaza yaşandı, bir gemi karaya oturdu, yakıtı sızdı.

Haberin Devamı

Yakıtın temizlenmesi için çalışma yapıldı. Ve, “Deniz temiz mi, değil mi” tartışması başladı. Ben de bu köşede zaman zaman sorular sıraladım, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü beni yanıtladı, “Denizin eskisi gibi temiz olduğunu” vurguladı. Ancak, sosyal medyada konu kapanmadı, denizin temizlenmediği iddiaları sürdü.
BİR DE DÖVÜN TAMAM OLSUN
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel’le yardımcısı Yakup Demir, plajda basın toplantısı düzenledi, denizin temizlendiğini yineledi. ÇEŞTOB sonunda bir açıklama yaptı, Çeşme’nin denizinin kirli olduğunu iddia edenlere tazminat davası açacaklarını duyurdu. “Dava açmadan önce bir de dövün, tamam olsun bari” diye düşündüm açıkça.
ÖZEL EKİPLE DENETİM DEVAM
Geçenlerde Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’la kısa sohbet olanağı bulduk. Dalgıç, ilçede bir talihsizlik yaşandığını belirtti, ancak petrol sızıntılarını temizlemede uzman uluslararası bir şirketin gerekli çalışmayı gerçekleştirdiğini söyledi. 18 noktada, 20 metre derinlikte örnekler alındığını ve sonuçların temiz çıktığını da vurgulayan Dalgıç, her hafta bu çalışmanın yinelendiğini bildirdi. Dalgıç, örnek alma ve tahlilin şubat ayına kadar süreceğini söylerken, “Valilik, Çevre İl Müdürlüğü sürekli kontrol ediyor. Sonuçlar bize de bildiriliyor. Bugüne kadar olumsuz bir rapor almadık. Bizim de eksiğimiz yok, özel ekip kurduk. Bizim de denetimimiz sürüyor” dedi.
BAŞKANLIĞI BİR YANA BIRAKALIM
Çeşme’nin denizine gönül rahatlığıyla girilebileceğini vurgulayan Dalgıç’ın, en önemli sözü şöyleydi: “Başkanlığı bir tarafa bırakalım. Ben de Çeşme’de yaşayan bir vatandaşım. Çoluğumuz, çocuğumuz, torunlar bu denize giriyor. Temizliğinden emin olmasam göz yumar mıyım?”
Yorumsuz aktardım...

-----

Haberin Devamı

 
BELKİ DE FIRSAT

Bizimkini alsınlar

GAZETELERDE bir haber: “Nasreddin Hoca heykeli şoke etti.” Ama bu bizim Uzundere’deki değil. Konya-Afyonkarahisar yolu kenarındaki bir dinlenme tesisine de Hoca’nın göle maya çalmasını canlandıran bir heykel konmuş ve sosyal medyada büyük eleştiri almış.
PATENT ÇALIŞMASI
Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya da tepki göstermiş, Nasreddin Hoca figürünün, isminin izinsiz kullanımını önlemek için patent çalışmaları olduğunu belirterek, “Böylece bu tip ucube yapılar ve Hoca’mızın şahsiyetini küçültecek her faaliyetin önüne geçeceğiz” demiş.
BELKİ DE FIRSATTIR
Aman belki de fırsat doğar. Bu dinlenme tesisine bizim Uzundere’dekini gönderme olanağı söz konusu olur. Ya da onlar bizim heykele talip olur. Bana göre ne yapılırsa yapılsın İzmir’e asla yakışmayacak olan bu heykelden kurtuluruz. (Her zaman söylerim Nasreddin Hoca’yı değil, yakışmayan heykelini eleştiriyorum.)

-----

ÇOK ÖZLÜYORUZ

Haberin Devamı

Güzel ve ‘Nazlı’
Bir çiçeğin anısına

12 yıl önce (23 Temmuz), bir çiçeğimiz koptu içimizden... Taaa yüreğimizden. Nazlı bir Nilgün’dü. Doyamamıştık. Nasıl doyulurdu ki? İki fidan bırakmıştı ardında. Gizem’li olan Barış’ın emin kollarında. Ve de Merve. O artık bir tasarım mühendisi. Aldı diplomayı, attı kepi, şimdi çalışıyor. ‘Nazlı’ çiçek izliyorsun değil mi? Rahat ol. Fidanların yeşeriyor, çiçekleşiyor.
(Herkes için erken olan yolculuğa zamansız çıkan kardeşim Nazlı Nilgün anısına.)

-----

SÖZ SİZİN

Kanal çalışmasından
sonra kötü koku var

GÜZELYALI 60 ve 57 sokaklardaki kanal çalışmalarından sonra yapılacağı belirtilen kaldırım taşları için hiçbir girişim olmamıştır. Zaten senelerdir bu sokaklarda bir çalışma olmamıştır. Kanal çalışmalarından sonra da pis kokulardan tüm çevre sakinleri şikayetçidir. Ferhan CAN

Haberin Devamı

Aliağa-İzmir arasında
trafik çekilmez oluyor

ALİAĞA - İzmir arasında trafik, sabah ve özellikle akşam saatlerindeki yoğunluk yüzünden inanılmaz derecede çekilmez oluyor. Özellikle Yeni Foça, Eski Foça, Deri Organize Sanayi Bölgesi ve Menemen kavşaklarında trafik ekibi desteği faydalı olacaktır. Daha uzun vadede köprülü kavşak gereklidir. Tabii ki, otoyolun da bir an önce tamamlanması. Ergun OKUR

-----

BİR ALINTI
İnsan gençliğinde yaptıklarından, yaşlılığında ise yapmadıklarından pişman olurmuş. (İsmail Demir-Mehmet Eroğlu’nun ‘Mermer Köşk’ romanının kahramanlarından.)

Yazarın Tüm Yazıları