CHP’de işler karışık gibi

ŞU CHP’nin işlerine akıl sır ermez doğrusu. Son Buca örneği bunun en güzel kanıtı değil mi?

Haberin Devamı


Okumuş dinlemişsinizdir, anımsayalım. Öncelikle 5 yıllık Belediye Başkanı Levent Piriştina’dan vazgeçiliyor, bir başka isim üzerinde duruluyor. Ondan da vazgeçiliyor. Sonunda Suat Nezir’in başkan adayı olduğu açıklanıyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun tanıtım törenine de katılıyor Nezir, “Buca adayı” olarak sahneye çıkıyor, adı okunuyor.

ADI NEDEN AÇIKLANDI
Aday listelerinin seçim kurullarına verileceği 19 Şubat’ta bir şeyler oluyor. Suat Nezir’in adı çiziliyor, aday olarak Erhan Kılıç bildiriliyor. Somut bir neden açıklanmıyor. İl Başkanı Deniz Yücel, “Nezir’in adı üzerinde tereddütler oluştuğunu” söylüyor. “O zaman Kılıçdaroğlu’nun katıldığı tanıtım toplantısında adı neden açıklandı” sorusu yanıt bulmuyor.

BUCA ŞİMDİ YANIYOR
Bu gelişmeye İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç büyük tepki gösteriyor. Ve tepkinin büyüğü Milletvekili Tacettin Bayır’dan geliyor: “36 yıldır siyaset yapıyorum. İlk defa İzmir’i tanımayan, İzmir’in coğrafyasını bilmeyen, tabandan kopuk insanların, sürece dahil olduğunu gördüm. ‘Benden olsun, bana yakın olsun’ anlayışı ile iki defa belediye başkan adayını değiştirdiler. Bu ciddi bir infial yarattı. Buca yanıyor şu anda, onu nasıl söndüreceğiz?”
Sürecin partiye zarar vereceğini savunan Bayır, devam ediyor: “Seçime 40 gün var. Hala bir seçim programı yapmamış bir il başkanı, hala yukarıda aday belirleyen genel merkez var. Ve sokağa inmemişiz. Nasıl olacak? Geçen sefer 8 ilçe kaybettik. Bugün en az 11-12 ilçe İzmir’de kayıp görünüyor. 40 günde bunun 3-4’ünü toparlar mıyız, bilmiyorum. Böyle bir yaklaşım bize çok ciddi kayıp yaşatacak. O ‘kale’ denen yerden bir hayal kırıklığı çıkacak.”

Haberin Devamı

GENEL BAŞKAN YANILTILDI
Suat Nezir de doğal olarak tepkili: “Listelerin teslim edilmesine üç saat kala genel başkana adaylıktan çekildiğim söylendi. Sistematik şekilde genel başkan yanıltıldı. İl Başkanı Yücel’in çekincelerinin ne olduğunu açıkça merak ediyorum. Benimle ilgili bir olumsuz durum varsa, partimiz bunu tüm İzmirlilerle paylaşsın. Ben de bileyim.”
CHP’deki gelişmeler şimdilik, dün sabah itibarıyla, böyle. Bundan sonra ne olur, adaylar değişir mi, isimler çizilir mi, genel merkezin son kararı ne olur? Yanıtı bilmem mümkün değil. Sadece, “Kolay gelsin” diyorum.

 

 

Haberin Devamı

BİR ESER-OKUYUCU BULUŞMASI

Ersözlü’den yeni kitap:
‘Tanrının Yaşam Kılavuzu’

GAZETECİ-Şair-Yazar Ünal Ersözlü’nün yeni kitabı ‘Tanrının Yaşam Kılavuzu’ dün Karakarga Yayınları’ndan okuyucuyla buluştu. Ersözlü kitabını şöyle anlatıyor: “İnsanın, kendisine kavuşmak için sürdürdüğü yolculuk, tıpkı bu yolculukta soracağı sorular gibi, hiç bitmeyecek. Karşılaştığı her durumda içsel yolculuğunun birer durağı gibi, ona soluklanma, yaşadıklarını sindirme ve yola devam etme gücü verecek.”

ÖNEMLİ ÖDÜLLER KAZANDI
Ünal Ersözlü’nün, ‘Dört Gün Buda Üç Gün Zorba’, ‘Okyanusların Not Defterinden’, ‘Zaman Ayna Bıçak’, ‘Gidiyorum Adım Unutuluş Olsun Diye’, ‘Aşk-ı Hakiki’, ‘Gençliğin Dün Gecesi’, ‘Kapıyı Çalıyorum’, ‘Sarmaşk’ adlı kitapları bulunuyor. Ersözlü; Akademi Şiir Başarı Ödülü (1990) ve Behçet Aysan Şiir Ödülü (1998) sahibi. ‘Kapıyı Çalıyorum’ adlı kitabıyla da Türk şiiri için çok önemli olan Yunus Nadi Şiir Ödülü’ne (2011) değer görülmüştü.

Haberin Devamı


BİR İLK ETKİNLİK

Koruncuk Vakfı yararına
‘Eğitimin Kalbi Zirvesi’
ANNE, baba ve öğretmenler bugün 12.00- 16.30 saatleri arasında, Narlıdere Atatürk Kültür Merkezi’nde, proje liderliğini eğitimci Filiz Üstel’in üstlendiği, “Eğitimin Kalbi” zirvesinde buluşacak. Sivil toplum kuruluşları yararına düzenlenecek zirvelerin ilkinin geliri Koruncuk Vakfı’na bağışlanacak. Zirveye konuşmacı olarak İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, Prof. Dr. Acar Baltaş, Prof. Dr. Sinan Canan, Psikolog Mehmet Şakiroğlu, Dr. Cansel Poyraz Akyol ve eğitimci Ahmet Naç katılacak.

 

BİR DUYURU
Tarihi fabrikanın satış
ihalesi iptal edilsin

İZMİR’de Tarihi Elektrik Fabrikası 16 Nisan’da ihaleyle satışa çıkarılacak. Bir grup İzmirli, satışa karşı çıkıyor. Tarihi fabrikanın İzmir’e kalmasını savunanlar 25 Şubat Pazartesi günü buluşup, “İhale iptal edilsin” diyecek. Tarihi fabrikanın önündeki açıklama saat 12.00’de.

BİR ALINTI
Barış Kaşıkçı’dan: Güzel kelebek isteyen, çirkin tırtılı ezmemeli. (Cenap Şehabettin)

Yazarın Tüm Yazıları