CHP İzmir’de Büyükşehir için ‘Alaattin Abi’ atağı

AK Parti, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Nihat Zeybekci’yi aday gösterdi.

Haberin Devamı

Adı adaylar arasında geçince, “İzmir mahallenin en güzel kızı, İzmir’i kim istemez” diyen Zeybekci, açıklamadan sonra da, “Güzel kızı alacak mısınız?” sorusuna, “İzmir’i almak demeyelim. Biz, İzmir’e kendimizi vereceğiz” yanıtını verdi. Zeybekci, “Muhteşem İzmir” vaadinde bulundu, “31 Mart’ta Kordon’da var mısınız zeybek oynamaya” dedi, çalışmalarını başlattı.

SON BAŞVURU ONDAN
Zeybekci’nin adı açıklanınca İzmir’de gözler doğal olarak CHP’ye çevrildi. CHP’de Tunç Soyer ve Abdül Batur’un adları daha çok anılırken Alaattin Yüksel geçen salı günü aday adaylığı için başvurarak atak yaptı gibi. CHP’de İzmir il başkanlığı, milletvekilliği, genel başkan yardımcılığı, parti meclisi üyeliği görevlerinde bulunan Yüksel’in yakın çevresi şöyle diyor:

AYDINLANMA KALELERİ
“Alaattin Yüksel, ortak akla gönülden inanır, mücadeleciliğiyle, siyasi tecrübesi, dürüst ve vizyoner kişiliğiyle tanınır. Kamu hizmetinin insan odaklı olduğuna inanır, çevresine aktarır. Sosyal belediyeleri, aydınlanmanın yerel kaleleri olarak görür. Ona göre sosyal demokrat belediyecilik doğru yapıldığında; eşitliğin, özgürlüğün, toplumsal adaletin ve sosyal demokrasinin yüceltisidir.

Haberin Devamı

İZMİR MODELİ GELİŞECEK
Katılımcı ve şeffaf yönetime inanır. Yerel kalkınmada Türkiye’ye örnek olan ‘İzmir Modeli’ni geliştirmeyi amaçlıyor. Kritik dönemlerde, çok başarılı 2002 genel ve rahmetli Ahmet Piriştina’nın CHP’ye katıldığı 2004 yerel seçimlerinde il başkanıydı. Oylarda bölünme riski yaşanmadan Piriştina CHP adayı olarak seçimi açık ara kazanmıştır. Piriştina’nın vefatı sonrasında da, CHP’de çekişme görüntüsü sergilenmeden Aziz Kocaoğlu’nun, ortak mutabakatla Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinde de önemli payı olmuştur.

BİRLİKTE ÜRETİM-YÖNETİM
Yüksel’e bu görevin verilmesi halinde CHP’nin İzmir’de ve hatta Ege’de başarısı artabilir. Kentimizin tarımı, sanayisi, turizmi, ticareti daha da gelişebilir, toplumsal uzlaşma ve birlikte üretme-yönetme anlayışının en güzel örnekleri verilebilir.”

BASKIYA VARAN DESTEK
Önceden bu göreve çok hevesli olmayan Yüksel de aday adaylığını şöyle açıkladı: “Parti emekçisi arkadaşlarımdan, kentin hemen tüm dinamiklerinden, İzmir modelinin en önemli ayağı tarım sektöründen çok önemli, deyim yerindeyse baskıya varan destekler geldi. Kayıtsız kalamadım. Parti tabanından yüksek talep, parti dışında da mutabakat varsa aday olursunuz. Herhalde bu kenti yönetmeye en hazır kişilerden biriyim. 2004’te meslek odalarıyla yoğun proje çalışması yapmıştık. Ancak sürecin sonunda hangimiz aday olursa, hep birlikte çalışacağız.”

Haberin Devamı

BAŞKANLARLA GÖRÜŞMÜŞ
Yüksel; Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İl Başkanı Deniz Yücel’le de görüşmüş açıklama öncesi. Ve de görünen en önemli hedeflerinden birisi de büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında “Abi” olmak. Ne diyelim, kolay gelsin, son karar CHP yönetiminin. Bu arada aklıma geldi, AK Parti’nin adayı Zeybekci çalışmalara başladı. CHP’nin işi uzatması, politika gereği midir? Tabii ki, CHP’nin üst yöneticileri en iyisini bilir...

---------------

BİR YENİ KİTAP

Şair Keskin bugün
‘Kavil’i imzalıyor

BAŞTA Yunus Nadi ve Behçet Aysan olmak üzere çeşitli şiir ödüllerinin sahibi Tuğrul Keskin, yazma serüvenine “Kavil” adlı yeni bir kitap ekledi. Keskin, Everest Yayınları’nın yayımladığı, ağırlık olarak aşk ve umut temalı 46 şiirin yer aldığı yeni kitabının tanıtımı ve imzası için bugün 14.00-17.00 saatleri arasında İzmir Alsancak’taki Yakın Kitabevi’nde okurlarıyla buluşacak.

Haberin Devamı

-----------

BİR ÖNEMLİ DAVET

 CHP İzmir’de Büyükşehir için ‘Alaattin Abi’ atağı

------------

BİR ALINTI
Fatma Güçlü’den: Gönül aynan temiz olmadıkça çirkini güzelden ayıramazsın. (Mevlana)

Yazarın Tüm Yazıları