Bir saygı günü

Bugün 10 Kasım...

Haberin Devamı

 

Büyük Önder Atatürk’ü 80 yıl önce yitirdik. Gün, arkadaşlarıyla ülkemizi esaretten kurtaran, cumhuriyeti kuran Atatürk’ün ilkelerini, devrimlerini ve kazandırdıklarını anımsama günü. O’na saygılarımızı, sevgilerimizi sunma günü. Ve de, “Atatürk’ü yalnızca 10 Kasımlarda değil, hep anıp yaptıklarını anımsamak gerektiğini vurgulama” günü... Sevgi, saygı, minnet şükran ve özlemle anıyoruz...

-----


BİR ÖNEMLİ ÇALIŞMA

Yüzyılın en
büyük lideri

“Büyük Liderliğin Anatomisi” adlı bir çalışma özeti geldi, AKG Grubu adına Öner Akgerman’ın sunuş yazısıyla. Tarihçi ve psikiyatrist Arnold M. Ludwig, 18 yıl süren çalışmayla 199 ülkeden bin 941 lideri analiz etmiş. Ve en yüksek puanı Mustafa Kemal Atatürk almış. İlk 49’a bakıldığında aklınıza gelebilecek her ülkeden, her liderin adı var ve birinci sırada da Atatürk.
YAKIN İLGİYİ HAK EDİYOR
Ludwig, “King of The Mountain” adlı, henüz dilimize çevrilmeyen kitabında, liderleri içinden çıktıkları topluma etkileriyle derecelendirmiş. Akgerman da, “Bizim açımızdan kıvanç verici şekilde Atatürk’ün en yüksek puana ulaştığı liste, kamuoyumuzun daha yakın ilgisini hak ediyor” diyor. Sevgili Nihat Demirkol da köşesinde bu çalışmadan Akgerman’ın sunuşuyla söz etti, Ludwig’in değerlendirme yöntemini de aktaracağını bildirdi.
ARKADAŞIMIN ELİNE SAĞLIK
“Atatürk’ün dünya liderliğini” perçinleyen çalışma için AKG Grubu’na teşekkür ediyorum. Çalışmanın benim için farklı bir önemi de var. İzmir Koleji’nden (Şimdiki Bornova Anadolu Lisesi) dönem arkadaşım Prof. Dr. Mehmet Şahinoğlu’ndan bir not aldım. AKG Grubu’na danışmanlık yapıyormuş, kitabın önemli bölümlerini Türkçe’ye o çevirmiş, bu özet çıkmış. ABD’de yaşayan arkadaşıma, “Eline sağlık” diyorum, onun sözüyle noktalıyorum: “Atatürk 20. yüzyılın en büyük lideri seçildi.”

-----

BİR ETKİNLİK

Haberin Devamı

Her 10 Kasım’da Siren
Sesi Kalbimizin Sesi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Ata’ya Saygı Yürüyüşü bugün saat 14.00’te Alsancak Limanı’nda başlayacak. Yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’nda sona erecek.

-----

BİR ÖZEL SERGİ

Haberin Devamı

Büyük Dahi Gazi
Mustafa Kemal

FOLKART Gallery’deki, “Büyük Dahi/Gazi Mustafa Kemal” sergisinde O’nun çoğu bugüne değin yayınlanmamış 150 fotoğrafını görmek mümkün. Tabancaları, palaskası, 10 Kasım’da üzerinde olan gecelik, içtiği son kahvenin telveli fincanı, saatleri, gaz lambaları, Zübeyde, Latife ve Fikriye hanımların özel eşyaları, tarihe damga vuran mektuplar da sergide. 24 Şubat 2019’a kadar, hafta sonları da açık olan sergi ücretsiz geziliyor.

-----

BİR ÇINAR’IN ESERLERİ

İzmir’de 90’da 90

KONAK Belediyesi, 90 yaşındaki hattat Etem Çalışkan’ın, ‘İzmir’de 90’da 90 Senfonik Kaligrafi Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki sergi 16 Kasım’a kadar açık.

-----

BİR KONSER

O’nun anısına

Haberin Devamı

İZMİR Devlet Senfoni Orkestrası bugün saat 20.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde, “Atatürk’ü Anma Konseri” verecek. Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Korosu’nun da katılacağı konserde orkestrayı Şef Tolga Taviş yönetecek. Altuğ Dilmaç’ın da yer aldığı etkinlik ücretsiz izlenebilecek.

-----

SÖZ
SİZİN

BAL dünyası ve herkese yarınki
maraton için burs bağışı çağrısı

BORNOVA Anadolu Lisesi Eğitim Vakfı (BALEV) Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Demirağ ile Burs Komitesi Başkanı Nezih Öztüre’nin duyurusunu sunuyorum:
“Bireylerin sporla harekete geçmesini sağlayarak toplumsal dayanışmaya katkı vermeye çalışan Açık Açık ve Adım Adım platformlarına üye olan vakfımız gelişmeye devam ediyor. 11 Kasım’da İstanbul’da yapılacak Vodafone Avrasya Maratonu’na 36 Sivil Toplum Kuruluşu katılmaktadır.
133 KOŞUCUDAN KAMPANYA
Bu etkinliğe İzmir adına katılan üç STK’dan biri olan vakfımız adına 156 koşucumuz kayıt yaptırmış ve bugüne kadar 133’ü bağış kampanyasını açmıştır. BAL camiasına özgü dayanışma ve aidiyet duygusunun sonucu ilk hafta sonunda bağışların toplamının 153 bin TL’ye ulaştığını sevinçle sizlerle paylaşmak istedik.
HEDEF 125 ÖĞRENCİ DAHA
Gönüllü koşucularımızın büyük çabası ve coşkusu ile toplanan bağışlar eğitimde adalet ve fırsat eşitliğinin sağlanması, gençlerin çağdaş ve bilimsel olanaklardan daha fazla yararlanabilmesi için başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimize burs olacaktır. Bu koşudan elde edeceğimiz gelirle 125 öğrenciye daha ulaşmak istiyoruz.
KAMPANYANIN GÜVENLİ ADRESİ
Kampanyamızda toplanan bağışlar mutlaka Adım Adım’a bağlı İyilik Peşinde Koş (İPK) bağış toplama platformu üzerinden yapılmalıdır. http://ipk.adimadim.org/profil/IPK47817 linkine tıklayarak belirleyeceğiniz miktarda bağışınızı güvenli bir şekilde yapabilirsiniz.”

-----

Haberin Devamı

BİR ALINTI
BEN, bütün İzmir’i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir’in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. (MUSTAFA KEMAL ATATÜRK)

Yazarın Tüm Yazıları