Benzersiz araziye yazık edilmesin

DİDİM’e ne zaman gitsem Altınkum’da yıllardır terk edilmiş boş duran Vakıflar arazisi dikkatimi çeker.

Haberin Devamı

 

 

Birkaç kez burasının halka açık, turizm amaçlı değerlendirilmesi gerektiğini dile getirmiş, Aydın Büyükşehir’in devreye girip halk oylaması yapılmasını önermiştim. Arazinin yine ticaret-turizm alanına dönüştürülmesi gündeme gelmiş. Yerin çok iyi değerlendirilmesini dileyerek görüşleri iletiyorum:

Didim Altınkum Vakıflar satılmasın park olsun

“KENTLERİN, hele turizm adına yola çıkmış kentlerin soluklanacakları, nefes alacakları, boğulmaktan kurtulacakları geniş alanlara ihtiyacı vardır.

Kentleri güzelleştiren meydanlar, parklar, kent ormanları ve eğlence alanlarıdır. Didim çok genç yerleşim yeridir. Genç ve bakirliğini iyi kullansaydı, dünyanın bir numaralı turizm kenti olurdu. Bu avantajı ne yazık ki çok iyi kullanılamadı. Her şeye rağmen yine de çok geç kalınmadan alınacak tedbirlerle, girişimlerle Didim’in geleceğine bir yön verilebilir.
HALK ADINA TESCİLLENSİN
Didim’i Didim yapan Altınkum’dur. Altınkum sahilinin hemen üst tarafında Vakıflar’a ait harabeye dönmüş, terkedilmiş bakımsız tesisler vardır. Bu alan, Altınkum’un, Didim’in can damarıdır... Burası geçmiş dönemlerde, özel sektöre ihale edildi fakat sonuçlanmadı. İhalenin sonuçlanmaması Didim adına sevindiriciydi. Yanlıştan dönülmesini ve buranın Didim halkına tescillenmesini istiyoruz.
YAPILAŞMAYA KARŞIYIZ
Burası Didim’e, Didim halkına, Altınkum’a aittir. Dolayısıyla Didim’e turistik amaçlı gelen herkese aittir. Buranın ihale edilerek özel kişilere verilmesine Didimliler olarak karşıyız. Hele hele bir yapılaşmaya tam karşıyız. Burada yapılaşma olursa önce Altınkum biter, sonra Didim, sonrasında da Didim turizmi biter. İsteğimiz; burasının park, çay bahçeleri, oyun alanları olarak düzenlenerek, Didim halkına, dolayısıyla turizmine sunulması... Burasının, saydığımız amaç doğrultusunda kullanılmak şartıyla, belediyemize devredilmesinin de uygun olacağını düşünüyoruz.
DESTEK BEKLİYORUZ
İsterken, başta kaymakamımızdan, belediye başkanımızdan, tüm siyasilerimizden, milletvekillerimizden destek bekliyoruz. Kentleri yavanlıktan kurtaracak, bir simgeye, bir markaya dönüştürecek alanlara ihtiyaç vardır. Didim için de bu alan, Altınkum Vakıflar’dır. Bu konuda, tüm Didim halkından destek bekliyoruz. Didim’in siyasi partilerinden, özel ve resmi kuruluşlarından, derneklerinden, örgütlerinden, sosyal paylaşım gruplarından destek istiyoruz.
MECLİS ÜYELERİNE ÇAĞRI
Tüm uğraşımız çağdaş, yaşanılabilir bir Didim içindir. Tüm bunları bir parti, bir siyasi görüş adına değil, Didim’in geleceği adına yapmak istiyoruz. Bu konuda ilk örgütlenmeyi, facebook sayfasında ‘Altınkum Vakıflar satılmasın, park ve bahçe olsun’ grubuyla yaptık. Parti farkı gözetmeden tüm belediye meclisi üyelerimizin, turizm adıyla düzenlenerek otel türü betonlaşmalara yol açacak düzenlemelere ve imar değişikliklerine karşı durmalarını bekliyoruz. Altınkum Didim’in geleceğidir. Altınkum Vakıflar’ı beton yığınına dönüştürerek, Didim’in geleceğiyle oynamayınız.
(Didim Altınkum Vakıflar Satılmasın, Park ve Bahçe Olsun Grubu adına: Erdoğan Şahin)

BİR GÖRÜŞ

Haberin Devamı

Arazi savunmasına
siyasetçi ilgisiz

Haberin Devamı

“ALTINKUM’daki Vakıflar arazisine ilişkin sürecin başlangıcı, 1 Kasım 2014’teki Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin, alanı da kapsar içerikteki 1/5000 ölçekli nazım imar planını kabul etmesidir. Turizm Amaçlı İş Merkezi olarak tanımı 2014’te Didim’den katılan tüm üyelerin de onayıyla kabul edilmişti. Bu aşamada, 2014’teki yapılan hata düzeltilmeye / inceltilmeye çalışılıyor.
KOMİSYON ‘HAYIR’ DEMİŞTİ
7 Kasım’da yapılan Belediye Meclisi toplantısında yaşananları ilgiyle izledik. Toplantıdan bir gün önce, Belediye İmar Komisyonu meclise sunulan Vakıflar arazisinde turizm ve ticaret alanı oluşturma teklifini görüşmüş, oybirliği ile reddetmişti. Komisyonda ret oyu veren 2 AK Partili üye mecliste kabul oyu verdi.
ADAY ADAYLARI GELMEDİ
Gelelim Didim’deki duyarlılığa... Seçim dönemi olması nedeniyle herkesin hemen her şeye daha duyarlı gibi gözüktüğü bir zaman dilimindeyiz. Ama görüyoruz ki, Vakıflar arazisine ilişkin yapılan plan değişikliğinin görüşüleceği toplantıya hiçbir partinin belediye başkan aday adayı ilgi göstermemiştir. Arazinin bulunduğu Çamlık Mahallesi’nin muhtar adayları da yoktu. Bu moral bozucudur. Anlıyoruz ki, Vakıflar arazisinin savunulmasında, konuya duyarlı insanlara yerel siyasetçilerden bir destek gelmeyecektir. Şaşırdık mı? Hayır!
(Türker Ertuncay)

BİR SERGİ BİR İMZA

Haberin Devamı

Benzersiz araziye yazık edilmesin
Benzersiz araziye yazık edilmesin


BİR ALINTI
Barış Kaşıkçı’dan: Bırakın okuyalım ve bırakın dans edelim. Bu iki eğlenceden dünyaya asla bir zarar gelmez. (Voltaire)



AYDINLIK BİR GELECEK İÇİN ÇABALAYAN TÜM EĞİTİM NEFERLERİNİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Yazarın Tüm Yazıları