Aramız bozuk kanımız değil

BUGÜNLERİN gündemi siyaset. CHP’de Başkan Aziz Kocaoğlu’nun “değişim şart” çıkışı...

Haberin Devamı

Bazı vekillerin tepkisi, “Onu aday göstermeyecektik” demesi... Cumhurbaşkanı adayının kurultay sözcüğünü ağzına almadan, partiyi kurultaya doğru sürüklemesi... Genel başkanın kılıcını çekmesi, 24 Haziran öncesi parlayan yıldızın sırlarının ince ince silinmesi... Ama biz tümünden vazgeçelim... Önce bir haber... 9 Eylül Gazetesi’nde, Levent Arıöz’ün manşet haberi... “Kan Kardeşi Oldular” başlıklı haberi özetle okuyoruz:
KSK’Lİ TARAFTARIN KIZI
“Karşıyaka taraftarının ilik nakli bekleyen 3 aylık kızı için Göztepe taraftarı seferber oldu. Sarı-kırmızılılar sosyal medyada ‘Aramız bozuk kanımız değil’ etiketiyle, Göztepeli taraftarlara uyumlu ilik için ‘Kan verin’ çağrısında bulundu. Yeşil sahada her zaman birbirine rakip olan Karşıyaka ile Göztepe, 3 aylık minik Mavi Ece için kol kola verdi. Karşıyaka taraftarı Burak Kurs’un donör arayan 3 aylık kızı için sosyal medyada yardım çağrısında bulunması sonrasında, Göztepeli futbolseverler, Mavi Ece’ye kan vermek adına seferber oldu.
DUYARSIZ KALMAYALIM
Sarı-kırmızılı taraftarların etkin hesaplarından “goztepecom”, sosyal medyada ‘Aramız bozuk kanımız değil’ etiketiyle tüm Göztepeliler ve İzmir’i duyarlı olmaya davet etti. Minik Mavi Ece’nin fotoğrafını hesabından paylaşan siteye bir çok yorum gelirken, iki rakip takımın bu alkışlanacak dostluğu yürekleri ısıttı. Karşıyaka’nın sosyal medya hesabı da, ‘KSK’li babanın feryadına duyarsız kalmayalım’ başlıklı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
ÜÇ TÜP VERMEK YETERLİ
“21 Şubat’ta doğan kızımızı 3 ay kucağımıza alamadık. ‘Enfeksiyonu var, sabredin’ dediler. Her gün Mavi Ece’mi sadece 15 dakika gördük, kuvözdeyken akvaryumun içinde küçük bir balığa bakar gibi baktık. Üç ay yoğun bakımda mücadele etti. Kızımız çok güçlü ki, hayata tutundu. Mayıs ayında ‘hlh’ (hemofagositik lenfohistiyositozdur) teşhisi kondu. Kemoterapi görüyor ve ilik nakli olması gerekiyor. Yakın zamanda şu an uyumlu donör arıyoruz. Mavi umutlar hep masmavi kalsın diye, lütfen ilik donörü olalım. Tek yapmanız gereken Kızılay’a üç tüp kan vermek. İletişim: 0532 338 08 48 (Burak Kurs).”
MAVİ ECE’YE SAĞLIK DİLİYORUZ
Baba Kurs, yavrusu için seferber olan herkese de teşekkür ediyor. Bir minik can söz konusu olduğunda kenetlenebilen Göztepe ve Karşıyaka taraftarı gerçekten duygulandırdı beni. Bugünlerde böylesine ferahlatan haberlere gerçekten de gereksinim çok... Bu arada Mavi Ece için seferberliğin Göztepe ile sınırlı kalmamasını, Altay, İzmirspor, Altınordu, Buca ile diğer takımların taraftarlarının ve herkesin de destek olmasını umuyorum. Tabii ki, Mavi Ece’ye acil sağlık diliyorum... Miniğin ailesi de yardıma koşanlar da gülecektir en kısa sürede...
MAVİ ECE VE HERKES İÇİN GEREKLİ KAN, İLİK VE ORGAN BAĞIŞI İÇİN KIZILAY VE SAĞLIK MERKEZLERİNE BAŞVURABİLİRSİNİZ

-----

Haberin Devamı


BİR ‘SPOR KULÜPLERİ ÖRNEK OLABİLİR’ DİLEĞİ
Kan ve organ bağışıyla
yaşam seferberliği

Haberin Devamı

GÖZTEPE ve Karşıyaka taraftarlarının minik Mavi Ece’ye uygun ilik için, “Aramız bozuk kanımız değil” sloganıyla yaptıkları işbirliğinin boyutunun genişletilebileceğini düşündüm sonradan. Gazeteci arkadaşım Barış Yengiloğlu ile bu konuda sohbet ederken düştü aklımıza.
Sağlıklarına kavuşmak için kan, ilik ve organ bekleyenlerin karşılaştıkları güçlükleri hemen herkes biliyor. Peki Mavi Ece örneğinden yola çıkarak, Göztepe, Karşıyaka, Altay, Altınordu, Buca kulüpleri, kendi taraftarlarını kan ve organ bağışına çağıramaz mı?
MAÇLARDAN ÖNCE ALINAMAZ MI
Bizim insanımız bağış için uzak yere gitmekten pek hoşlanmaz. Kızılay ve Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılsa, öncelikle taraftarların yoğun olduğu yerlere (Buraları en iyi kulüpler bilir) organ bağış noktaları kurulsa, ilik ve kan için gezici merkezler gönderilse, önceden duyurular yapılsa... Hatta maçlardan önce statların ya da spor salonlarının çevresine de bağış noktaları ve kan alma merkezleri konuşlandırılsa, taraftara yakın olunsa... (Kızılay ve Sağlık Müdürlüğü yetkilileri elbette işin teknik yönünü, gönderilebilecek araçları en iyi bilir.)
EGE’YE DE YAYILIR, GÜZEL OLUR
Bir tür seferberliğe dönüştürülecek kampanyalar, örneğin başta Akhisarspor olmak üzere, diğer Ege takımlarına da yaygınlaştırılsa... Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) da bu kampanyaların yaygınlaşmasına destek olsa... Kulüplerin başkan ve yöneticileri de bağışlara önderlik etse... Bence çok güzel olur, İzmir ve Ege bu konuda ülkeye örnek olur... Ve de en önemlisi nice yaşamlara can katılır... (Tüm siyasal partiler de bu konuda işbirliği yapıp ‘Yaşam koalisyonu’ kurabilir. Üyelerini ve vatandaşı birlikte bağışa çağırabilir.)

-----

SÖZ
SİZİN

Afişlerin dili...

Haberin Devamı

Aramız bozuk kanımız değil

-----

BİR ALINTI
Barış Kaşıkçı’dan: Sakın görünüşe aldanma. Görünüşte herkes insandır. (Louis Aragon)

Yazarın Tüm Yazıları