Necdet Doğan

Öğrencinizin başarısını, memnuniyetle duyuruyorum

9 Kasım 2016
Mustafa Yorulmaz'ın Alzheimer hastaları için tasarladığı girişimcilik projesi Türkiye 1'incisi oldu... İzmir Bergama'da çam kokulu 'Cilveli çay' var... "Fındık sütünden dondurma"ya patent alındı... Söğle peyniri 2 ay kar dolu kuyuda bekletilerek yapılıyor.

Okuldan gelen mesaj:

“Öğrencimiz Türkiye birincisi oldu”

Mesaj çok net: “Öğrencilerimizden Mustafa Yorulmaz'ın Alzheimer hastaları için tasarladığı girişimcilik projesi Türkiye 1'incisi oldu. Öğrencimizin bu başarısının duyulması için desteklerinizi bekliyoruz.”

Bu köşede başarı öykülerini büyük bir keyifle yayınladığım biliniyor.

Yazının Devamını Oku

Bugün Kocaeli'ne gitmenizi öneriyorum

6 Kasım 2016
Eğer, Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesinin açılışını izlemek, 64 çeşit bitki bulunan "Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi"ni gezmek istiyorsanız Kocaeli'ne buyrun. Bugün bir başarı hikâyesi de Kayseri'den: "3D teknolojisiyle titanyumdan alın kemiği yapıldı."

Bugün Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi açılıyor, ziyaret edin

Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk sanayi kuruluşlarından Kocaeli’ndeki SEKA Kâğıt Fabrikası 80 yıl sonra "Avrupa'nın en büyük kâğıt müzesi" olarak bugün (6 Kasım Pazar günü) vatandaşların ziyaretine açılıyor.

Çocukluğumun geçtiği Dalaman’daki SEKA Kağıt Fabrikası’nın kuruluşunun tüm aşamalarını izlediğim için haberi okuyunca o günler film gibi gözlerimin önünden geçti.

Yazının Devamını Oku

Dilerim Türkiye'ye 3. Nobel Ödülü kazandıran çalışma olur

2 Kasım 2016
Bilimsel başarı haberleri gelince mutlu oluyorum. Bugünkü 3 haber de bu cinsten. Sabancı Üniversitesi'nden araştırmacılar, 2016 yılı Nobel Tıp Ödülü konusu da olan Otofaji temelli tedavi yöntemi önerdi... Bilim ve teknoloji yarışmasında Türk öğrenci dünya birincisi oldu... Bursalı mühendislerin ürettiği araç takip sistemi devrede...

Bilim haberlerini anlamak ve anlatmak bizim için de zor. Deneyeyim… Sabancı Üniversitesi'nde otofaji temel yolaklarını kontrol eden yeni ve önemli bir otofaji proteini bulunmuş. Bu önemli buluşa Doç. Dr. Devrim Gözüaçık Laboratuvarı imza atmış.

Otofaji bozuklukları kanserden parkinson hastalığına kadar birçok önemli hastalıkta rol oynuyor. Buluş hastalıklar için yeni tanı ve tedavi imkanlarına yol açabilirmiş.

AA muhabiri Andaç Hongur’un haberine göre, Sabancı Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, kalıtsal ve ölümcül bir hastalığın neden ve nasıl oluştuğunu keşfederek, hastalık için 2016 yılı Nobel Tıp Ödülü konusu da olan Otofaji temelli tedavi yöntemi geliştirmiş.

Yazının Devamını Oku

Meclis yasama evraklarının dağıtımını artık elektronik ortamda yapıyor

30 Ekim 2016
En çevreci hareketlerden biri TBMM'den geldi. Devamını bekliyoruz... İstanbul Esenler'de belediye "Dede-torun yaşam merkezi açtı. Tabii nineler de gidebiliyor... Zonguldak Alaplı'da yaşlı ve ihtiyaç sahipleri için ücretsiz baston yapıyor... Hatay, Türkiye'nin maydanozunun yüzde 40'ını üretiyor...

Bu köşede iyi ve güzel haberlere yer vermeye, kurumsal veya kişisel başarıları, yerel tatları duyurmaya gayret ediyorum.

Meclis yasama evraklarının dağıtımını

artık elektronik ortamda yapıyor

Beklenen ve örnek olması gereken uygulama Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden geldi. TBMM'nin "Kâğıtsız Parlamento" projesi hayata geçti.

Yazının Devamını Oku

Üniversiteli kavun piyasaya çıktı

25 Ekim 2016
Bugün Mersin Silifke'de üniversitenin topraksız serasında yetiştirilen kavun, Elazığ'da düzenlenen Bilim Şenliği, Trakya'da Namık Kemal Üniversitesi işbirliği ile Ergene Nehri'nin temizlenmesi projesi haberlerini sizinle paylaşıyorum. Buyrun…

Topraksız sera nedir, toprak yerine ne kullanılır

Mersin Silifke’den DHA muhabiri Mehmet Okur, gönderdiği ‘Topraksız serada kavun üretimi’ haberinde sadece kavun üretimi konusunda değil, topraksız sera konusunda da bilgi veriyor.

Mersin Üniversitesi Bilimsel Araştırmalar Projeler Birimi tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Silifke Meslek Yüksekokulu Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölüm Başkanı Dr. Garip Yarşı'nın üstlendiği projede topraksız tarımla kavun yetiştirilmiş.

Yazının Devamını Oku

Kayserili işadamları güzel konuşmayı öğreniyor

23 Ekim 2016
Kayserili iş adamlarının ne kadar başarılı oldukları fıkralara bile konu olmuştur. Ama asıl siz onları bundan sonra görün daha neler yapacaklar. Çünkü, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Kayseri Şubesi üyelerine yönelik, diksiyon ve liyakat konusunda eğitim semineri düzenlemiş.

TÜMSİAD Şubesi'nde, konunun uzmanı Murat Özdeniz’in verdiği seminere, TÜMSİAD Kayseri Şube Başkanı Nusret Uğurlu, yönetim kurulu ve dernek üyeleri katılmış.

Seminer öncesi konuşan şube başkanı Uğurlu, bu tür faaliyetlerinin artarak devam etmesi yönünde çalışmaların olduğunu söylemiş ve eklemiş:

"Üyelerimiz iş gereği yurt dışı ve içinde her türlü insanla muhatap oluyor. İnsanlarla daha güzel bir dil kullanarak konuşmaları ve o insanları kendilerine aşina etmeleri için diksiyon ve liyakatin önemli olduğunu düşünüyorum. Bunun için bu tür seminerlere devam ediyoruz. Üyelerimizdaha yoğun bir katılım sağlar ve gerekli ilgiliyi gösterirlerse, seminerlerin daha verimli olacağı kanaatindeyim."

Yazının Devamını Oku

Kırşehir'in kaya tuzundan yapılan "tuz lambaları"na ilgi büyük

19 Ekim 2016
Kırşehir'de kaya tuzundan yapılan gece lambaları sağlığa da faydalıymış... Nobel Ödüllü Aziz Sancar'ın Mardinli hemşerisi 17 yaşındaki Berfin'in hayali 'NASA'da çalışmak… Liseli gençler, ODTÜ'nün atomik (elektron) mikroskoplarına internet üzerinden ulaşıp deney yapabilirsiniz.

Kırşehir kaya tuzundan yapılan ve görsel güzelliğinin yanı sıra odanın hava dengesini sağlaması nedeniyle sağlığa da faydalı olduğu belirtilen, kalp, lale ve vazo şeklindeki gece lambaları, Himalaya tuzundan yapılan benzerleriyle rekabet ediyormuş.

Kırşehir merkez Tepesidelik mevkiindeki ocaktan çıkarılan kaya tuzundan üretilen lambalar, başta İstanbul, Ankara, Konya ve Bursa olmak üzere batı illerinden yoğun sipariş alıyormuş.

Pakistan'da işçi ücretlerinin düşük olması nedeniyle ucuza ithal edilen Himalaya tuzundan yapılan gece lambalarıyla rekabet eden Kırşehir'deki üreticiler, yaşadıkları bu dezavantaja rağmen büyük talep alıyormuş.

Tepesidelik’deki ocakta uzun yıllar çalıştıktan sonra 3 yıl önce kardeşiyle Kırşehir'in

Yazının Devamını Oku

Van'da giyilebilir güneş enerjisi paneli üretildi

16 Ekim 2016
Bugün Van'dan gelen, ay ışığında da şarj olabilen güneş enerjisi paneli haberini, tütün tohumundan biyodizel, gövde kısmından yakacak üreten üniversiteyi, Ardahan'da 12 aileye niçin 400'er adet kaz dağıtıldığını okuyacaksınız.

“Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Müdürlüğü tarafından nano teknolojiyle üretilen güneş enerjisi paneli, Türkiye’nin bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak.”

İddialı bir cümle ama devam ediyor:

“Van, güneş enerjisi panelinde söz sahibi olacak, Türkiye’nin dışa bağımlılığının önüne geçecek.”

Bu cümleler Teknokent’te düzenlenen basın toplantısında söylenmiş.

YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal bilgi vermiş:

“Bugün çok önemli bir ürünümüzü tanıtacağız.

Yazının Devamını Oku