Yaşar Gaga’nın ardından

Zamansız kaybettiğimiz bir müzik âşığı olan Yaşar Gaga’nın hatırına dinleyip, onu saygı ve sevgiyle anma fırsatını kaçırmamamız gereken bir albüm: Alakasız Şarkılar Vol.2...

Haberin Devamı

Çok erken yaşta kaybettik Yaşar Gaga’yı. Her şeyden çok müziğe tutkundu ve müziği kollamak adına yapmadığını bırakmamıştı. Daha da yapardı; eğer hayat izin verseydi. ‘Alakasız Şarkılar’ın birincisi çok sevilip çok satınca, Poll ve Gaga ikincisini yapma konusunda anlaşmışlardı zaten. Henüz yayımlanmış -ama bu sefer tek disklik- yeni albümün hazırlıkları Yaşar Gaga hayattayken başlamıştı. Bu nedenle albümün çıkacağı duyulduğunda kimi çevrelerin yaptığı, “Ama gideni rahat bırakalım, onu kullanarak para kazanmanın ne âlemi var?” eleştirilerini ciddiye almanın imkânı yok.

Yaşar Gaga’nın ardından
Alakasız Şarkılar Vol. 2, Karma, Poll Production (5 üzerinden 3)

Bu albümün planını/programını Gaga yaptı; repertuvar ve şarkıcı seçimini de. Onu kaybettiğimizde belki bazı şeylerin ucu açıktı, belki tam netleşmemişti ama olduğu kadarının yayınlanmasının kime, ne zararı var? Hatta tam aksine: Bu albümde yer alan 10 şarkının arşivlerde çürümeye terk edilmesi daha iyi mi olurdu? Albümü bu haliyle çıkarmayı göze alan Poll’ü kutlamak lazım.

Haberin Devamı

Albüm Müslüm Gürses ve Nazan Öncel düetiyle (‘Yalnızlar Rıhtımı’) açılıyor. Kemal İnci’ye ait olup Erkin Koray’ın sesiyle memleket çapında bilinmiş bu şarkıda Gürses ve Öncel’i yan yana getirmek çok iyi bir fikir ama sonuç çok da iyi olmamış. ‘Popcorn’vari düzenleme basit, Gürses ve Öncel’in sesleri tamamıyla alakasız. Bu şarkının çok daha iyi günleri olmuştu.

***

Ata Demirer (‘Şanıma İnanma’) ve Şafak Sezer’in (‘Elhamdülillah’) şarkıları, muhtemelen “Biraz da gülelim” kotasından girmiş albüme. Güleceksek mesele yok. Kenan Doğulu (‘Aşk Dansı’) fişek gibi; Hande Yener (‘Aşkın Kralı’), Suzan Kardeş (‘Yatacak Yeri Yok’), Nurcan Eren (‘Sen Yine Giderken’) ve Emel Müftüoğlu (‘Gündem Yaratayım mı?’) da iyilerden. Kutsi ve Halil Koçak da (Emel’in söylediği ‘Gündem Yaratayım mı?’ onun bestesi ve onun da söylediği şarkı bu) saygıda kusur etmemişlerden.

Albümde ağırlık iyi ve ilginç şarkılardan yana. Bir müzik âşığı olan Yaşar Gaga’nın hatırına dinleyip, onu saygı ve sevgiyle anma fırsatını değerlendirelim.

Haberin Devamı

Sözler hava cıva...

 Genç seslerden Alper Aksoy’un yeni şarkısı ‘Ne Kadar Çok’ iyi başlıyor, yol ortası aksıyor ve tatsız bir biçimde nihayete eriyor. “Döner mi dünya yanımda yoksan, geçmez ki sensiz ne bir ay, ne bir hafta...” diye başlıyor şarkı, “...bana koymaz” şeklinde devam ediyor, “senin kokunla karıştığında, her şey mükemmel, sanki cennetten bir parça...” diyerek sonlanıyor. Şarkı gayet ritmik; tam da genç kuşağın çok sevebileceği cinsten. Düzenleme (Ender Çabuker) şarkıyı daha da akıcı hale getirmiş. Ama işte sözler, genç kuşak şarkıcıların çoğunda olduğu gibi hava/cıva...

Yaşar Gaga’nın ardından
Ne Kadar Çok, Alper Aksoy, Ossi ( 5 üzerinden 2)

 

Yazarın Tüm Yazıları