Pop ve dansın ortaklığı

İyi bir albüm ‘Ben Bazen’; single başarısından sonra ne yapacağı merak edilen Simge, bu zor virajı da çok iyi dönmüş. Bundan sonra önü gayet açık.

Haberin Devamı

Pop ve dansın ortaklığı
Ben Bazen, Simge, DMC

Son birkaç yılın isimlerinden/seslerinden biri gibi görülür/kabul edilir Simge ama değil; geçmişi daha öncelere uzanır. ‘Yeni Çıktı’ adlı altı şarkılık mini albümünü 2011 yılında çıkarmıştı. Albümü yayımlayan Kaya’nın genç şarkıcıyı tanıtmak için çaba harcamadığı söylenemez ama niyeyse olmadı ve bu iyi sesli genç şarkıcı gerektiği kadar duyuramadı sesini.
Birkaç yıl sonra DMC ile anlaşınca işin rengi değişti. Yeni firmasında gayet doğru bir tercih ile albüm değil, single esaslı bir yol tercih etti ve çıkardığı her şarkı ile de hayran kitlesini büyüttü, hatta katladı. ‘Bip Bip’, ‘Miş Miş’, ‘Yankı’, ‘Kamera’, ‘Prens&Prenses’ ve ‘Üzülmedin mi?’ şarkılarının hepsi (kimi az, kimi daha fazla olmak üzere) sevildi. Bu kadar tek şarkıdan sonra albümün de vakti gelmişti tabii; Simge ve memleketin en yetenekli müzisyenlerinden Ozan Bayraşa kafa kafaya verdiler ve ‘Ben Bazen’i hazırladılar. Albümde ilk dikkati çeken şey, yukarıda sayılan şarkılardan ‘Üzülmedin mi?’ hariç (iki versiyonu mevcut) hiçbirine albümde yer verilmemiş olması. Belli ki ‘yepyeni’ bir albümü amaçlamışlar. Kolay yola başvurmamış olmaları takdire değer.

Dansın ritme mecburiyeti
Ersay Üner ve Alper Narman gibi günümüzün müziğini iyi kavrayan ve ellerinden geldiğince buna uygun makul şarkılar yapan isimlerin yanında, (sözler Sibel Algan ile birlikte) Sezen Aksu gibi bir usta da (ki ‘Öpücem’ albümün en iyi şarkılarından biri) var şarkı yazarlarının arasında. İyi şarkılar yazma konusunda giderek ustalaşan Onurr ve bizzat Simge’nin kendisi, albümün repertuvarını oluşturan diğer isimler olmuş.
Şarkıların hepsi (şu an piyasada hakim) ortalamanın üstünde. Düzenlemelerin büyük kısmına Ozan Bayraşa imza atmış; diğer isimler de Erdem Yörük, Erhan Bayrak, Serkan Ölçer, Öğünç Başara ve Onurr. Başta Bayraşa olmak üzere, müzisyenlerin hepsi, son derece melodik ve mükemmelen seslendirilmiş şarkılara hak ettikleri altyapıları tasarlamışlar. Seçilmiş ritmlerin hiçbiri kuru değil; hızlı şarkılarda bile, bir tek ritme yaslanmaktan kaçınmışlar. İyi bir albüm ‘Ben Bazen’; single başarısından sonra ne yapacağı merak edilen Simge, bu zor virajı da çok iyi dönmüş. Bundan sonra önü gayet açık. Hande Yener’in kendi elleriyle yarattığı belirsizlik havası, Demet Akalın ve Gülşen’in yeni bir şeyler yapma konusundaki tembelliği dikkate de alınırsa eğer, önümüzdeki günlerde popun tepesine oynayabileceği de söylenebilir.

 

Yazarın Tüm Yazıları