Mavi umut

Mavi’nin yaptığı, popun genel çerçevesi içinde kalarak yapılabilecek değişiklikleri uygulamak ve dinleyiciyi, kulağını kapatıp kaçmasına fırsat vermeden yakalamak.

Haberin Devamı

Mavi umut

Geçen yıl bahar aylarında başlamıştı ‘Saz Söz’ projesi. Mavi’nin yaptığı da Tuna Kiremitçi’nin (‘Ve Arkadaşları’ projesiyle) yaptığının aynısıydı. ‘Videosuyla birlikte internete her ay bir şarkı koymak’ esasına dayanan bu yeni yol, müziği dinleyicisiyle buluşturmak yolunda atılmış en doğru ve en radikal adımlardandı.
Göründüğü gibi kolay bir yol değildi. “Her ay bir şarkı” dediğinizde, hele hele “Videosuyla birlikte” diye söz verdiğinizde, buna uymanız ve işi sarkıtmamanız beklenir. Hem Kiremitçi hem de Mavi başardı bunu. Ufak tefek gecikmeler dışında her şey iyi gitti ve her iki proje de tamamına erdi. Büyük ihtimalle her iki projenin ardında aynı firmanın (Pasaj) olmasındandır bu; sanatçısına güvenen ve bu uğurda kaynaklarını kullanıma sunmaktan çekinmeyen bir firma. Kiremitçi’nin projesi geçen yılın başlarında albüm haline gelmişti, Mavi’ninki ise bu aralar.

Haberin Devamı

Mavi umut
***** - Saz Söz, Mavi, Pasaj 

Pembe hayaller
On şarkılık albüm ‘Gidersen’ ile açılıyor. Fırlama (ve mükemmel) müzisyen (Sattas grubundan) Orçun Sünear’ın eşlik ettiği ‘Masa Etrafında’, son video şarkısı ‘Ufalandım’ dahil, albümün tamamı çok iyi bir pop albümü. Son birkaç yıldır kolay fazla görülemeyen cinsten bir pop.
Nihayetinde pop; kolay kolay yenilenemeyecek ya da dönüştürülemeyecek bir müzikal tür değil. Mavi’nin yaptığı, popun genel çerçevesi içinde kalarak yapılabilecek değişiklikleri uygulamak ve dinleyiciyi, kulağını kapatıp kaçmasına fırsat vermeden yakalamak. Kulaklara sadece gürültü zerkedilen bu zamanlar için hiç de az bir şey değil.

Dinmeyen yağmurlar
2 Nisan Otizm Farkındalık Günü’ydü. Bütün bir nisan ayı da Otizm Farkındalık Ayı. Biliyorsunuz, farklı olana tahammülsüz insanlarla dolu bir dünyada yaşıyoruz ve otizmli bireyler de bu tahammülsüzlükten muaf değil. Nisanda bunu sarsmak, yenmek için çok fazla şey yapılıyor. Başını kumdan çıkarıp yüreğinde otizmli bireylere yer açabilen her kişi, insan olma yolunda bir adım daha ilerlemiş olacak. Yüreğinizde her farklılığa, insanın her türden haline yer yoksa eğer, insanlığınız sorgulanabilir bir haldedir… Rock dünyamızın çok güçlü müzisyenlerinden Ogün Sanlısoy, oğlu Ozan Barış Sanlısoy’u da yanına alarak ‘Yağmur Çocuk’ şarkısını yaptı. Melodi ve düzenleme olağanüstü. Sözler ise insanı metrelerce yükseklikten yere çakıyor. “İnsanlar bilmiyorlar, farkımı görmüyorlar; güneşli günler güzel, yağmuru sevmiyorlar; kirlenmiş hep vicdanlar, arınmak istiyorlar…” diyor baba-oğul Sanlısoy’lar; bu çağrıyı ciddiye almak, kalplerde herkese yer açmak gerek. Yüreklerinizi yıkamak için EŞSİZ bir fırsat bu şarkı.

Mavi umut
*****  - Yağmur Çocuk, Ogün Sanlısoy-Ozan Barış Sanlısoy

 

 

 

 

Yazarın Tüm Yazıları