Barışalım ve sarılalım

Barış Demirel Barıştık Mı grubunun yaptığı müzik hiçbir kalıba sığmıyor, sığdırmaya çalışanların da üzerine taşıyor.

Haberin Devamı

Evet, grubun adı tam olarak böyle; ‘Barış Demirel Barıştık Mı’. Soru işaretsiz biçimde. İlk albümleri ‘T.E.A.R.’ı birkaç yıl önce çıkarmışlardı. O albümün öncesinde de sonrasında da bu ilginç isimli grubun epeyce meraklısı oldu. Yaptıkları müzik hiçbir kalıba sığmıyor, sığdırmaya çalışanların da üzerine taşıyordu.
Farklı formlar deniyorlardı; yan yana gelemeyecekleri birlikte yoğuruyor, “Ne alakası var şimdi bunların?” denilenleri alt alta, üst üste koymakta hiçbir beis (ya da günümüzün moda sözcüğü ile söylersek, sıkıntı) görmüyorlardı.
Yeni albümlerinin (‘Fail Play’) habercisi, ‘Babamgil’ adlı single oldu. Bu şarkı, Demirel ve arkadaşlarının her zaman başköşeye oturttuğu trompete bir saygı duruşu sayılabilir.
Barışalım ve sarılalım
Babamgil, Barış Demirel Barıştık Mı, Kabak&Lin Records (5 üzerinden 3 yıldız)
Bizden havaların (bir parça Baba Zulavari de olsa) dahil edildiği ve zaman zaman elinizden tutup ‘Children Of Sanchez’ filminin içine çekip alan bu şarkıyı ve ardından gelecek albümü, denemekten/yanılmaktan ölesiye korkulan bir çağın panzehiri gibi kabul etmek gerekir.

Haberin Devamı

Öpüp okşayarak gül açtırma
İyi kadrodan iyi şarkı. Ergen epeydir bu kadar derli toplu olmamıştı.
Barışalım ve sarılalım
İnfilak, Gülben Ergen, DMC (5 üzerinden 3 yıldız)

Sezen Aksu bu, böyle dizeler yazabiliyor ve doğru ya da yanlış anlaşılsa dahi, kimselere ‘ayıp’ görünmüyor. Hayatın vazgeçilemez unsurları kabul ediliyor; zevküsefanın unsurları olarak... Gülben Ergen son şarkısı ‘İnfilak’ı, çoğunlukla birlikte çalıştığı ve çalıştığında rahat ettiği bir kadro ile yapmış. Aksu’nun şarkısı hem Batılı hem Doğulu. Arzuyu hem sakince hem de (infilak etmeye niyetlenmese bile) yüksek perdeden dile getiren bir şarkı. Taşkın Sabah’ın düzenlemesi, Aksu’nun öngördüğü trafiği layıkıyla destekleyen bir düzenleme. Nihat Odabaşı’nın çektiği fotoğraflar da her zamanki gibi; çektiği sanatçının gençlik ve güzelliğini öne çıkarmış, elinden geldiğince parlatmış, cilalamış. İyi bir kadrodan iyi bir şarkı. Gülben Ergen epeydir bu kadar derli toplu olmamıştı.

Yazarın Tüm Yazıları