G.Saray'ın ilk Anderlecht'in son puanları

Sarı kırmızılılar bu beraberliğine ve etkisiz oyuna karşın Avrupa’da macerasına devam edecektir. Ama bu görüntüsüyle Şampiyonlar Ligi zor. Fakat en kötü UEFA Avrupa Ligi’nde devam eder.

Haberin Devamı

GALATASARAY maçta neyi yanlış yaptı Anderlecht neyi doğru yaptı?
Oyun olarak bakıldığında Galatasaray’ın, zaten neyi yanlış neyi doğru yaptığını çok net görebiliyorsunuz. Galatasaray 4’lü hatta 5’li sayılabilecek bir orta saha ile oyuna başlıyor ama bu futbolcular birbirinin kopyası gibi. Yani Selçuk, Melo, Dzemaili, Sneijder ve hatta Pandev... Yüksek temposu olmayan, kalitesi olan futbolcular. Topa sahip oluyorlar mı? Oluyorlar. Pas yapabiliyorlar mı? Evet. Şut atabilirler mi? Evet. Ama bunları yapmak için çabuk çıkmak, oyunun kanatlarını kullanabilmek, defans arkası koşu yapabilmek lazım. Peki, bu var mı? Yok. Yani Galatasaray, sezon başlarken iki transfer yaptı ama gerçek manada bu futbolculara ihtiyacı var mıydı? Çok fazla evet diyemeyiz. Böyle olunca Burak, zaman zaman da Pandev’i destekleyecek kimse yoktu. Galatasaray 4-4-2 başladığı oyunda en fazla kullanması gereken yerleri kullanamadı.
Peki rakibi? Rakibi, aşağı yukarı Galatasaray’ın ligde en son oynadığı Eskişehirspor gibi bir takım. Şampiyonlar Ligi’nde son yıllarda Galatasaray, hiçbir grupta bu kadar zayıf bir takımla karşılaşmadı. Yani eğer Anderlecht, Mitrovic’in yerine gerçek manada bir hücumcuya sahip olsa oyun 60. dakika 3-0 olabilirdi.

Haberin Devamı

MACERA DEVAM EDER

Peki, Devler Ligi’nin geri kalanı için moral bozmaya gerek var mı?
Galatasaray ne kadar etkili olmaya çalıştıysa, bu topların yüzde 90’ı kanatlardan geldi. Bu Anderlecht muhtemelen bu grupta bir daha puan alamaz. Galatasaray’a gelince gerekirse mutlaka radikal değişikliğe gitmelidir. Çünkü birbirlerinin neredeyse aynısını oynayan futbolculardan kurulu kadro belki ligde iş yapabilir. Ama Şampiyonlar Ligi’nde çok zor.
Kısacası bütün bu görüntüye rağmen, şunu son derece iddialı olarak söylüyorum. Bu Anderlecht’i gördükten sonra, bu akşamki kadar etkisiz bir Galatasaray’ı da izledikten sonra Galatasaray Avrupa’da yoluna devam eder. Bu görüntüsüyle Şampiyonlar Ligi’ne çok zor ama bu Anderlecht’i gördükten sonra da en kötü UEFA Avrupa Ligi’ne devam eder. Benim için maçın özeti ise şudur: Bu akşamki alınan 1’er puan Galatasaray için bir ilk, Anderlecht için son puandır

Haberin Devamı

AYNI OYUNCULAR

Burak ve Pandev ikilisini nasıl değerlendirirsiniz?
Burak ve Pandev’i beraber kullanıyorsan, bu ikiliye hem arkadan Selçuk, Dzemaili ve hatta Melo’dan koşularıyla yardım gelmesi lazım hem de tempolu oynayarak kanatlardan top taşınması lazım. Ama bunlar maçın tamamına yakın bölümünde hiç yapılamadı. Ancak Anderlecht skoru koruma hissini oyuna yansıtınca Galatasaray’ın atakları gelişti.
Selçuk’a yönelik tepkiye ne diyeceksiniz?
Selçuk’a da yazık, taraftarın bu tepkisine de. Her futbolcunun bir düşüş dönemi olabilir, bu kaçınılmaz. Selçuk da bu süreyi geçen yılın ikinci döneminden beri yaşıyor. Kalitesinden şüphen var mı? Yok. Katkısında şüphen var mı? Yok. Takım içi iletişiminde şüphen var mı? Yok. Ama sıkıntılı bir dönem yaşıyor. Atlatacaktır. Ama bu atlatma dönemini oynayarak mı yoksa oynamayarak mı geçirmeli buna karar vermek lazım. Çünkü bu çok uzun süre alacak bir atlatma dönemi değil. Orta sahadaki Selçuk, Dzemaili ve Melo neredeyse aynı oyuncular. Biraz Melo daha etkili olmaya çalışıyor. Etkin bir orta sahası yok Galatasaray’ın. Öne doğru oynamayan orta saha etkin olmuyor.

Haberin Devamı

DOLU ARENA ŞART

Tribünler Şampiyonlar Ligi’nin ilk maçında boştu?
Ben son yıllarda ilk kez bir Şampiyonlar Ligi başlangıç maçının Galatasaray taraftarı tarafından doldurulamayan bir statta oynandığına tanık oldum. Çeşitli nedenleri olabilir ama sarı kırmızılı taraftarların ilk kez yıllardan beri İstanbul’da böyle bir başlangıç yaptığını görüyorum. Galatasaray takımı taraftar baskısını, oynadığı her Avrupa kupası maçında yanında hissetmiştir. Rakibine de bu korkuyu yaşatmıştır. Yani tribünler, bu haliyle Galatasaray takımıyla bu akşam inşallah son kez birlikte olurlar. Çünkü ne olursa olsun dolu tribün Arena’ya şart.

7 Yabancı ile başlamak doğru karar mıydı?

Haberin Devamı

7 yabancı ya da hatta daha fazlasıyla da başlayabilirsiniz. Mani yok. Fakat 5 yabancı kullanmak mecburiyetinde olduğun yerde Bruma’yı kullanıp yabancı sınırlamasının olmadığı yerde ve ileride Pandev ve Burak gibi adamı kullanırken çizgiyi kullanacak olan futbolcuyu yani Bruma’yı oynatmıyorsunuz. Halbuki çok net görüldü ki Galatasaray’ın golü de öyle geldi. Bütün bu söylediklerime rağmen Anderlech Galatasaray’ı farklı dahi yenebilirdi. Böyle bir sonuç çıksaydı bile bu Anderkecht’in çok iyi bir takım olduğundan kaynaklanmazdı.

Yazarın Tüm Yazıları