Bir de kaçırmadıklarını düşünün

“Başakşehir’e attıkları 2 gol dışında, final vuruşlarındaki isabetsizlik, laubalilikten değil de, vuruş tercihlerinden kaynaklandı. Beşiktaş bu pozisyonlara girmeye devam ederse bir de attığını düşünün... O zaman farklı işler ortaya çıkar.”

Haberin Devamı

İlk yarıda Beşiktaş’ın performansını nasıl buldunuz?
Maçtan önce, İngiltere’den bir maç seyrediyordum. Kamera başkanları, seyirciyi gösteriyor, herkesin yüzü gülüyor... Futbolu, hafta sonu eğlencesi olarak yaşıyorlar. Biz ise, hüzünlü başlangıçlar yapıyoruz. Yüzlerimiz gülmüyor. Günlerdir, haftalardır, bir keder denizinde yüzüyoruz. Böyle başlayan bir maçın tek kale oynanır gibi bir görüntüsü var... ‘Bu, rüzgarın etkisiyle oluşan bir Beşiktaş üstünlüğü mü’ diye düşünüyorum, değil... Bu görüntü, iki takım arasındaki güç farkından kaynaklanıyor. Beşiktaş pozisyon üretiyor, oynamaya çalışıyor, pas yapıyor, sürekli deniyor.


Beşiktaş’ın karşısındaki takım ise Başakşehir... Geçen yılın en başarılı takım savunmasını yapan takımlardan biri... Ama geçen yılki Başakşehir’in yerinde yeller esiyor. Ne rakip kaleyi zorlama, ne de rakibine zor pozisyon verme görüntüsü yok. Dolayısıyla ilk 45 dakikada büyük bir Beşiktaş üstünlüğü var. Esasında ilk yarının 1-0 bitmesinin en önemli nedenlerinden bir tanesi Başakşehir’in en başarılısının Volkan olduğu sonucuna dayanıyor.

Haberin Devamı

QUARESMA, ŞANS

Quaresma maça yedek kulübesinde başladı...
Başlayıp başlamaması çok önemli değil... Quaresma’nın görev yapabileceği, hem onun hem de Beşiktaş lehine olabilecek bir ikinci 45 var... Rüzgar ikinci yarı Beşiktaş’ın aleyhine olacak... Önde top tutma, topla etkili olma şansı olan futbolculardan biri Quaresma... Eğer oyuna girerse böyle bir etkinliği olabilir.


Hakemle ilgili görüşünüz...

Serkan Çınar, maçı değil durumu idare ediyor. Olmayan fauller, oynatılmayan avantajlar ilk yarıda çok sık görüldü. Bu görüntü 2. yarı devam eder mi? İlk yarıda gördüğüm, 2. yarıda Başakşehir’in en büyük avantajı herhalde rüzgar olur. Bu görüntü ile Beşiktaş’ı zorlama durumları çok zor. Ama Türkiye Ligi tuhaf. Her an her şey rahatlıkla değişebilir. Onun için bütün bu görüntüye rağmen kesin bir şey söylemek mümkün değil...

GOMEZ BÜYÜK AVANTAJ

Sizce Gomez’in katkısı nedir?
Gol atsın veya atmasın Beşiktaş’ın en başarılılarından... Doğru koşu ve vuruşlar yapıyor. Bu şekilde devam etmesi, Beşiktaş için büyük avantaj. Beşiktaş son paslarda sıkıntı yaşıyor ama zorluyor. Beck ve Töre’nin anlaşmazlıklar yaşaması ise bu oyuncuların kimi zaman topları iyi kullanamamasından kaynaklanıyor.

Haberin Devamı


iKİNCİ YARI:

Kalede kimse yok gibi oynadılar!


İkinci yarı yorumunuz nedir?


Enteresan maç oldu. Beşiktaş çok daha akılcı, çabuk ve nefis kontra çıkışlar yaptı. Bunların birinde Töre-Gomez finali harika bir gol getirdi. Başakşehir, ilk yarıya nazaran daha hareketli, daha arayan bir görüntü verdi ama yetmedi. Beşiktaş öyle pozisyonlara girdi ki, bunları ancak halı sahada görebilirsin. Kaçırılan golleri, maçı izlemeyen birine anlatsan dalga geçiyorsun zanneder. Başakşehir, bu kadar kolay pozisyon veren bir takım değildi bizim bildiğimiz... İkinci devrede onlar da denedi, vurdular olmadı, Tolga çıkardı. Esas tufahıma giden, öyle vuruşlar denediler ki sanki Beşiktaş’ın kalesinde kimse yok...
30 metreden, 35 metreden... İstatistiklere bakılsa Beşiktaş kadar, belki de Beşiktaş’tan fazla şut atmış gözükecekler. Fakat içinde gol vuruşu olan vuruşlar yok. O yüzden böyle vuruşların değeri de yok. Beşiktaş skoru, oynadığı oyunla hak etti. Oyunda Gomez, Sosa ve Töre bayağı öne çıktılar. İnanılmaz da goller kaçırdılar... Gomez’le, Sosa’yla, Quaresma’yla, say sayabilirsen... Kısacası böyle bir 90 dakika izledik.

Haberin Devamı


Quaresma nasıldı?
Olcay etkisizdi. Quaresma sonucu etkileyebilecek ve göze hoş gelecek işler yaptı. Oyuna girip, Sosa, Gomez ve Töre’ye ayak uydurdu. Beşiktaş’ta bugün, ‘Kötüydü’ diyebileceğimiz kimse yok.


DOĞRUYU BULDULAR

Beşiktaş’ın kaçırdığı gol fırsatlarını neye bağlıyorsunuz?
Beşiktaş gol fırsatlarını kaçırdı ama kaçırırken doğru işler yaptı. En doğru pozisyonda olanı buldular. Gomez’de, Gökhan’da, Quaresma’da... Son vuruşlarda isabetsizlik, laubalilikten değil, köşe ve vuruş tercihlerinden kaynaklandı. Beşiktaş bu pozisyonlara girmeyi sürdürürse, bir de attığını düşün, o zaman farklı işler ortaya çıkar. Şenol Güneş ve talebeleri bugün, Avcı ve talebelerinden çok daha iyi bir iş çıkardılar.

Yazarın Tüm Yazıları