Başrolde yine Muslera

Bazen antrenmanda yapılan taktik çalışmalar vardır. Yarı sahada hücum çeşitlemeleri çalışırsın. İkinci yarıdaki görüntü buydu. G.Saray çeşitli denemeler yaptı. Göbekten, kanattan, şutla... Ama olmadı.

Haberin Devamı

İLK YARI

İlk yarıyı nasıl değerlendirirsiniz?

G.Saray, Umut, Podolski, Burak, Selçuk, Sneijder ve Rodriguez gibi fizik kapasitesi ön planda olan, golcü ağırlıklı bir kadro tercihiyle maça başladı. Bilal, Yasin, Olcan, Emre gibi daha kreatif ayakları sahaya sürmedi. Sivas’taki görüntüden sonra Osmanlı gibi ligin yeni takımıyla oynamaları, esasında bir avantaj gibi gözükebilirdi. İlk 20 dakikada sadece Burak’la pozisyon bulan bir G.Saray vardı. Birinde akıllı bir vuruş yaptı, gol olmadı. Bir diğerinde de Sabri’nin nefis kestiği topu Ahmet kurtardı.

Rakiplerin puan kaybı G.Saray’ı daha fazla motive etmiş midir?

Haberin Devamı

Esasında hafta sonunda F.Bahçe ve Beşiktaş’ın puan kaybı, taraftar ve takım için psikolojik bir destek gibiydi. F.Bahçe ve Beşiktaş çok ciddi yeni transferleriyle oynarken G.Saray geçen yılki kadrosuna sadece iki değişiklik katarak oynuyor. Bu bir avantaj.
Böyle bir kadronun tercihi esasında oyunda iki futbolcuyu anahtar role soyunduruyor. Biri Sabri diğeri Telles. Sabri iki çıkışında iki harika top kesti. İlkinde Burak’ın vuruşunda top Ahmet’ten kornere, ikincide ise Selçuk’la ağlara gitti.
Niye Sabri ve Telles? Çünkü bu üç hücumcunun hiçbiri çizgi adamı değil. G.Saray ataklarında devamlı ceza alanında gol kovalayan futbolcular. Bu oyun yapısında orta sahadan öldürücü toplar gelmesi zor. G.Saray’ın 2. yarıda da çizgileri kullanması lazım.

Osmanlı’yı nasıl buldunuz?

Osmanlı bu ligde ilk kez bir deplasmana çıkıyor ve 3 kupalı bir şampiyona karşı oynuyor. Bu sebeple galibiyet onlar için olağanüstü bir başarı olur. Osmanlı’nın iki çıkışı var. Bir kanattan getirdiği top. İyi bir vuruş gelmedi, bir de defans arkası koşu, golü getirdi. Esasında G.Saray’ın yediği gol, tüm sezon en fazla sıkıntı yaşayacağı bölgeden geldi. Golde Chedjou, ceza alanının çok dışındaydı. Bu pozisyonda Hakan 1’e 1 kaldı ama golü kesmeye yeterli olmadı.

Haberin Devamı

İkinci yarı için G.Saray ne yapmalı?

G.Saray’ın yapısı belli. Oyuna girebilecek ilk etapta 3 oyuncusu var. İlk tercih muhtemelen Yasin. Gözüken bir Umut-Yasin değişikliği. 2. akla gelen değişiklik, bu sonuçla devam ederse Bilal. Öne geçerse Melo. İkisinin de girmesi halinde çıkma adayı da Rodriguez.

KÖTÜ DEĞİL AMA...

Rodiguez’i nasıl buldunuz?

Rodriguez ne Bilal ne Melo. Melo’ya daha yakın. İyi niyetle mücadele ediyor. Top kapıp mücadele etmeye çalışıyor ama G.Saray için üst düzey bir orta saha değil. G.Saray’ın orta sahasında görev yapan oyuncusu hem ofansif hem de defansif olarak fark edilmeli. Rodriguez kötü mü? Değil. Ama G.Saray orta sahası Rodriguez, Sneijder ve Selçuk’la beklenen etkili pas trafiğini yapamadı.

Haberin Devamı

BEKLENEN TRANSFER OLMAYINCA

Stadın boş kalmasının nedenleri nedir?

Bunu birkaç nedene bağlayabiliriz. İlki taraftarın hayal ettiği transferlerin olmaması. İkincisi maç saatinin geç olması. Üçüncüsü de geçen hafta Sivas’ta ortaya konan futbol ve sonuçtan memnun olunmaması. Bunlar ilk aklıma gelen nedenler. Geçen sene de G.Saray buna benzer görüntülerle lige başladı ama şampiyonluk potasına girince çok ciddi bir farklılık ortaya çıktı.

İKİNCİ YARI

PUAN KAYIPLARI PSİKOLOJİYİ BOZABİLİR

İkinci yarıda Galatasaray çok bastırdı ama kazanan Osmanlı oldu.

Oyunun ikinci yarıdaki görüntü şuydu. Bazen antrenmanda yapılan taktik çalışmalar vardır. Yarı sahada hücum çeşitlemeleri çalışırsın. İkinci yarıdaki görüntü buydu. Çeşitli denemeler vardı. Göbekten, kanattan, şutla... Ama olmadı. Esasında Burak değişikliğinden sonra Galatasaray’da en çok baskı altında kalan oyuncu Umut oldu. Omuzlarına ayrı bir sorumluluk yüklendi. Ve etkili de olamadı. Kısacası bu yıl lig, beklenmeyen sonuçların çok yaşanacağı bir lig olacağını ilk iki haftada çok net bir şekilde gösterdi. Dolayısıyla Galatasaraylılar bu sonuca fazla takılmamalı.

Haberin Devamı

İki haftada kaybedilen 5 puan takımı nasıl etkiler?

Tabii ki sezon başında takımın psikolojisini bozabilir. Normaldir. Kısaca toparlamak gerekirse her iki soyunma odasında maç sonunda şu soru gündeme gelmiştir. Galatasaray soyunma odasında ‘Ben bu maçı nasıl kaybettim’, Osmanlı soyunma odasında ‘Biz bu maçı nasıl kazandık’. Tabii Osmanlı’nın çok iyi bir oyun değil ama çok iyi mücadele ortaya koyup kazandığını söylemek lazım.

ETKİSİ DEVAM EDİYOR

Muslera yine hata yaptı.

Galatasaray’ın bütün başarılarında ön planda Muslera vardı. Bu iki maçta da yine Muslera var ama Sivas’ta yediği golün etkisi hala devam ediyor.


Yazarın Tüm Yazıları