Antrenman maçı gibiydi

Galatasaray, Hamza Hoca ile kazanıyordu ama bunu futboluyla sahaya hükmederek yapmıyordu. Takımın ayağı yere sağlam basmıyor. İkinci devre Gençler beraberliği yakaladıktan sonra maç antrenman havasına döndü. İki takım da hücuma rahat çıktı.

Haberin Devamı

PSİKOLOJİSİ ve oyunu düzelmiş bir Galatasaray ve son üç haftada 7 puan almış Gençlerbirliği... Bu tabloda daha üretken ve bol pozisyonlu bir maç bekliyoruz, olmuyor. Zemin de buna çok müsade etmiyor. Galatasaray’ın golü harika bir kontra ataktan geldi.


HARiKA GOL


Ama bu kontra atak nasıl başladı dersen, Gençler’in fazla adamla öne çıktığı ve korner kullandığı bir pozisyondan geldi. Olcan, Burak ve Emre’nin harika bir çıkışı var golde. Olcan’ın Burak’ı bulması, Burak’ın topu taşıyıp Emre’ye mükemmel bir asisti ve Emre’nin tek vuruşu... Bunun dışında Galatasaray’ı bir organize atak içerisinde, bir gol pozisyonu üretme yönünde çok fazla göremiyoruz. Galatasaray’a baktığın zaman, gerçekten de Muslera’nın dışında sahaya tamamı Türk oyunculardan oluşacak bir takım sürme şansı da var. Onları kullanması Galatasaray’ın ilerleyen süreçte çok önemli bir avantajı olacak.
Esasında ilk 45’te iki takımın verdiği çok net bir mesaj vardı: Galatasaray, “Ben yakaladığım seriyi devam ettireceğim”; yani “Öyle de oynasam, böyle de oynasam maçı kazanırım” görüntüsünde. Gençlerbirliği ise tam tersi. Karşısında büyük bir takım var. “Ben onlara gol atmakta zorlanırım, maçı da çok zor kazanırım” görüntüsü var. Yani böyle baktığın zaman, Gençler’in ikinci yarıda maçı çevirme şansının az olduğunu söyleyebiliriz.

Haberin Devamı


BRUMA SORUNU


Fakat Galatasaray’ın bu görüntüsü devam ederse, mümkün olabilir. Gençlerbirliği daha fazla topa sahip ama bu onun inançlı ve “Kazanırım” diyen bir görüntüsünü ortaya çıkarmıyor. Bir de Galatasaray’ın verdiği gol pozisyonları var. Karşısında daha kaliteli ayaklar olsa ilk yarıda çok zorlanırdı. Hem yer, hem hava topunda pozisyon verdi.
Galatasaray’da ilk yarı dikkat çeken nokta nedir?
Orta sahasından bahsedebiliriz. Belki çıkarabileceği en ofansif orta sahayla oynadı. Selçuk-Emre-Burak’lı orta sahada Burak topları iyi kullandı. Emre, Galatasaray’da oynadığından beri belki de en etkili defans arkası koşusunu yaptı. Ve bu ikilinin arkasını toplamak da Selçuk’a düştü. O da çok çalışıp bu görevi iyi yaptı.
Gençler’e beraberliği getiren faktörler nelerdi?
Esasında oyunun görüntüsünde önemli bir değişiklik yok. Gençler yine ataklar buldu. Bunun nedeni Galatasaray defansının görevini yapapamasıydı. Gençler golü bulduktan sonra ortaya çıkan tablo tam bir antrenman havası. Galatasaray da Gençlerbirliği de hücuma çok rahat çıkıp pozisyonlar yakaladı.
Elbette tartışılacak konularda biri de Bruma. Oyuna ilk 11 başlamaması veya geç alınması Galatasaray adına bir eksiydi.

Haberin Devamı


ZEMiN DE ETKiLEDi


İki takımın da kazanabileceği bir maçtı. Ama kalite farkı var. G.Saray topu kullanmada daha etkili. Gençler kullanırken de G.Saray defansında gedikler buldu. Gençler 2. yarıda ilk kafa topunda golü attı. G.Saray’a karşı kenardan gelenler rahat pozisyon buluyor. G.Saray, ayağa yere sağlam basarak oynamadı. Bu belki haftalardır kazanmanın güveninden kaynaklandı. Belki de düşüncelerini bu zeminde gerçekleştiremediler.


BEŞiKTAŞ DERBiSiNE YETMEZ

GALATASARAY’ın bu orta saha görüntüsü, Beşiktaş maçı için kesinlikle yeterli değil. Bu orta sahayla Beşiktaş karşısında Galatasaray çok zor anlar yaşar. Buna karşın Gençlerbirliği’nin de orta sahası ofansif olarak oldukça yetersiz. Galatasaray orta alan gücünü Gençlerbirliği gibi takımlara karşı kullanabilir ancak derbilerde zorlanır.

Haberin Devamı

ÇOK RAHAT GOL YİYOR

Hamza Hoca ile ilk kez ligde puan kaybedildi...
Evet, Hamza Hoca ile devamlı kazanılıyordu ama futbol olarak sahanın tek hakimi olarak kazandığı maçlar değildi bunlar. Galatasaray gol atıyor ancak rahat da gol yiyor. Bu tablo çok fazla değişmedi.


GENÇLER’iN GENÇ ÜMİTLERi

Gençlerbirliği’nin en önemli kazanımları genç oyuncularının ileriye dönük ümit vermeleri. Sol bek Halil İbrahim olsun, golün ortasını yapan Berat ve İrfan Can kazanımları. İki takım da açık oynadı. 1-1 maçın karşılığı değildi daha gollü olabilirdi.

Yazarın Tüm Yazıları