5 gol de F.Bahçe'den

Fenerbahçe, Balıkesir maçına göre daha istekliydi. Atılan 5 gol de Kanarya’nın katkısıyla oldu. Yani o bir golü de Sivas atmadı F.Bahçe yedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE, iki haftadır birbirine benzer takımlarla oynuyor. Bu belki de yarışı kayıpsız bir şekilde geçmesi için bir şans. Gerçi Fenerbahçe oyuna iştahlı başladı. Erken bir gol buldu. Gol ofsayt ama bu çok önemli değil. Çünkü Sivasspor, “Ben buradan puan çıkartırım” görüntüsü vermiyor. Çok acemi bir takım gibi. Hatta “Üç atsam, 4-5 yerim” havasında...
F.Bahçe de hem atıyor hem yiyor. Çünkü “Golü Sivasspor attı” demek zor. Caner hazırladı, Volkan’ın da büyük katkısıyla yoktan var oldu. Dedik ya geçen sezonki Sivas’ın yerinde yeller esiyor.

F.BAHÇE KADIKÖY'DE PATLADI

SiVAS ‘iŞiM ÇOK ZOR’ DiYOR

Haberin Devamı

Sivas, oynanması mümkün olmayan toplarla çıkmaya çalışıyor. Hepsi de tehlike olarak dönüyor. Hücumda organize olamıyor. Özetle, “İşim çok zor” diyor. Hücumda ancak Fenerbahçe hatalarından tehlike yaratabilir ya da Aatif, 7-8 Fenerbahçeliyi geçmeyi deneyip sonuca ulaşacak; yani olanaksıza yakın. Yazık kere yazık! Hemen hemen her sezon ligin rengi olan; bir kaç sezon önce şampiyonluk yarışını son haftalara taşıyan Sivas’ı böyle çaresiz görmek gerçekten yazık. İkinci yarıda görüntü değişir mi, bu ağustosun ortasında Arabistan’a kar yağması gibi bir şey olur!
Geçen hafta Fenerbahçe, yedek bırakılan Emenike’ye mecbur demiştiniz ve 11’de başladı...
Evet, Fenerbahçe öyle veya böyle Emenike’ye mecbur. Sezon sonunu tamamlayacaksa mutlaka kazanılması lazım bu da oynamakla mümkün. Eminke çalışıyor, iştahlı ama tedirgin. Gol vuruşlarında son derece rahatsız. Gole ihtiyacı var.

EMENIKE OYUNDAN ÇIKMAMALIYDI...

- F.Bahçe’de defansif anlamda bireysel hataların fazla olmasının nedeni neydi?
Bunu, takım defansına bağlamak doğru olmaz. Bunlar bireysel ve telafi edilecek hatalardır. Pozisyon hatasından söz edemeyiz.
Fenerbahçe, Sivasspor’dan güçlü. Bireysel olarak da, takım olarak da, kalite olarak da... Sivasspor’un golü ve yarattığı ikinci tehlike de yine bir geri pastan kaynaklandı. Sivasspor bir türlü ayağa kalkamıyor. Fenerbahçe ise, geçen hafta Balıkesir’de maçın ikinci yarısında biraz zorlanmıştı. Burada o vaziyetin ortaya çıkması bile zor.

Haberin Devamı


MUSA’YA KIRMIZI ÇIKARDI


- İkinci yarı da hemen hemen ilk devrede öngördüğünüz gibi gelişti. Bu bölümün konuşulacak yönü neydi?

İkinci yarıda da fazla değişen bir şey yok. Yine Fenerbahçe baskısı var. Bir gol ve kaçan goller var. Batuhan ile Sivas’ın kaçırdığı pozisyonlar var ancak bunlar oyunun sonucunu değiştirecek nitelikte değil. Fenerbahçe yine arzulu; arıyor ve üretmeye çalıyor. Meireles ile Sow ile Kuyt ile Fenerbahçe’nin gole çeviremediği pozisyonlar var. İkinci devrede irdeleyeceğimiz bazı hakem kararları da var: Musa Sinan’a çıkmayan ikinci sarı kart, Meireles’in de Taouil’yi ceza sahasında çok kritik bir müdahalesi var.
Ancak bunlardan daha önemlisi Sivas’ın üzen bir görüntüsü var. Cicinho dışında aakta kalan başka bir oyuncusu yok gibi. Elbette bir de Emenike’nin oyundan alınışı var. Gole ihtiyacı olan bir futbolcunun skor 4-1 iken ve hocasının desteğine ihtiyacı varken oyuna devam etmesi daha akılcı olurdu diye düşünüyorum. Tabii ilerleyen dönemde ona gerçekten ihtiyacı varsa. Belki de yoktur, onun bilemem.

Haberin Devamı

- 4-1’lik skora bakınca F.Bahçe mi çok iyi oynadı yoksa Sivas mı çok kötüydü?
Birinci etken Sivas’tır. Fakat Fenerbahçe’nin geçen haftadan daha istekli, daha organize ve de içten oynadığını da söylemek lazım.

TRİBÜNLER YİNE AYNI BOŞLUKTA!

- Ve tribünler... Şükrü Saracoğlu neden bir türlü dolmuyor?
Fenerbahçe taraftarında bu sezon bir sorun var. Yani hakikaten bunu çözmek mümkün değil. Tribünler aşağı yukarı aynı dolulukta. Daha doğrusu aynı boşlukta! Bunu bilemiyorum. Belki önümüzdeki haftalarda şampiyonluk yarışı kızıştığı zaman sarı lacivertli taraftar da tribündeki yerini alacaktır.


- Sahadaki maçın dışında dikkat çekici bir görüntü var mıydı?
Maçın en güzel görüntülerinden biri tribünde uyuyan genç bir taraftara aitti!. Maç devam ederken uyudu uyanınca maç da yazı da bitti...

Yazarın Tüm Yazıları