Mustafa Çulcu

Quaresma’ya yapılan hareket penaltıydı

29 Ekim 2017
41. dakikada Quaresma, Alanya ceza alanında iki rakibinden sıyrılmaya çalışırken, Welinton sağ baldırıyla kendisine hamle yaptı. Penaltı verilmeliydi.

Burada hata yapan hakem, faul ve kart uygulamalarında da toleranslı davranınca zor duruma düştü.

Yazının Devamını Oku

Bir gol güme gitti ama ikinci gol ofsayttı

18 Ekim 2017
7. dakikada Cenk pası  verdiği anda Babel topun 1 metre gerisindeydi. Ofsaytla alakası yok, gol geçerli sayılmalıydı.

16. dakikada Pepe, rakibini faulle yere indirdi. Pozisyon ‘bariz gol şansı’ kriterlerine uymuyordu. Sarı kart doğru.

54. dakikada Tolgay şut attığı anda Babel ofsayttaydı. Top direkten Babel’e geldiğinde oyun durmalıydı ama devam etti ve gol geldi. Yan hakemler burada da hata yaptı.

VE HAKEMİN (MILORAD MAZIC) NOTU: 8.4

Yazının Devamını Oku

Derbi için doğru isim Cüneyt Çakır

17 Ekim 2017
BU pazar G.Saray-F.Bahçe maçını kim yönetecek?

Bu sezon lig neredeyse yüzde 70 yabancı oyuncu ile oynanıyor. G.Saray son maçına 11 yabancı ile çıktı. Bu derbi, ilk defa bu kadar fazla yabancı ile oynanacak. ‘Dünya derbisi’ diyoruz. Ülkemizde dünyanın en kıymetli üç hakeminden biri olan Cüneyt Çakır var. FIFA, en riskli ve zor maç olan Portekiz-İsviçre maçını ona verdi. Biz de UEFA ve FIFA kriterlerinde bir maç oynansın istiyorsak, doğru isim Cüneyt Çakır olmalı.

Yazının Devamını Oku

Zeki’ye sarı değil kırmızı çıkmalıydı

14 Ekim 2017
48’de Babel’e gösterilen kırmızı kart doğru. Bacak dik, kramponlar görünecek şekilde kafa hizasına bir eylem var.

86’da Mehmet Taş’ın Quaresma’ya ceza sahası içinde yaptığı hamlede penaltı kararı doğru.

90+4’te Zeki’nin yerde savunmasız durumdaki Tolgay’a yapmış olduğu hareketin karşılığı kırmızı kart olmalıydı.

1 nolu yardımcı Ekrem Kan özellikle ilk yarıda hatalı bayraklar kaldırdı, formsuzdu.

Yazının Devamını Oku

Rus hakeme dikkat!

26 Eylül 2017
BEŞİKTAŞ-Leipzig maçını yönetecek olan Sergei Karasev, UEFA Elit Kategorisi’nde ama gerçekte o seviyede değil.

Orta sıra bir hakem. Beşiktaş’ın Porto’yu 3-1 yendiği maçı yöneten UEFA 1. Kategori hakemi İngiliz Taylor’un yarısı kadar bile başarılı değil. Karasev kart enflasyonu yaratan bir hakem değil. Ancak gri pozisyonlarda tercihini kuvvetten yana kullanan, basit dokunuşlarda bile kolay faul ve penaltı veren bir hakemlik karakterine sahip.  

Yazının Devamını Oku

F.Bahçe’nin penaltıları doğruydu, Beşiktaş’ın golü ve penaltısı verilmedi

24 Eylül 2017
“Hakem Ali Palabıyık’ın sarı lacivertliler lehine verdiği iki penaltı ile Neto, Quaresma, Atiba ve İsmail’e gösterdiği kırmızı kartlar doğruydu. 60. dakikada Negredo’nun sayılmayan golünden önce ofsayt yoktu, yardımcı hakemin bayrağı hatalıydı. 71’de Hasan Ali’nin Cenk’i ceza sahasında düşürdüğü pozisyon da penaltıydı.”

1- İLK PENALTIYI İYİ GÖRDÜ

Medel dikkat etmeliydi

19. dakikada Fenerbahçe’nin penaltısında Medel’in elleri Janssen’in üzerindeydi. Bir savunma oyuncusu bu tür pozisyonlarda eline koluna dikkat etmeli. Penaltı kararı doğru.

2- QUARESMA’DA GEÇ KALDI

İlk faulünde atılmalıydı

43. dakikada ihraç edilen Quaresma, 2 dakika önce yaptığı ilk harekette sarı yerine kırmızı görseydi kabul görürdü. 2. sarı karta yol açan hareketi sadece bir fauldü. Sarıya gerek yoktu.

3- GOL ŞANSINI ENGELLEDİ

Neto’nun kartı doğru

Yazının Devamını Oku

Penaltı kararı yüzde 100 doğru

21 Ağustos 2017
SON zamanların Fenerbahçe-Trabzonspor maçlarının değişmez ismi Ali Palabıyık, dün toplam 45 faul çalarak iki takımı faul düdükleriyle kontrol altında tutmaya çalıştı.

Oyunun tempo kazanmasına engel oldu, çünkü maç kızışsın istemedi. Trabzonlu Bero maç boyu taktik fauller yaptı. Hakem bunu çözemedi. Ancak 85’te Bero’ya bir sarı kart gösterdi ve sahaya Alper’i durdurmak için çıkan oyuncu 2 dakika sonra kenara alındı. Hakemin Fenerbahçe lehine verdiği penaltı kararı ise yüzde 100 doğru bir karardı.

Yazının Devamını Oku

Tek pozisyon hariç hatasız

15 Ağustos 2017
8. dakikada kullanılan korner sonra Maicon, Umut Bulut’u itiyor ancak Halis Özkahya ne hikmetse G.Saray lehine faul veriyor!

Eğer orada faul varsa Kayseri lehine penaltı olmalıydı. Bu, hakemin maç boyunca anlam veremediğimiz tek kararıydı. Bunun dışında Özkahya 90 dakika boyuncu sarı kartlarını doğru kullandı. Kayserisporlu Tiago Lopes’i ikinci sarıdan atması doğruydu. Galatasaray’ın iptal edilen golünde Gomis topun önündeydi, ofsayt kararı doğruydu.

Halis Özkahya’nın başarılı bir maç yönettiğini söyleyebiliriz.

Yazının Devamını Oku