Yok artık! Teni ipeksi, sesi şuh seks robotu!

Dostlar tehlikenin farkında mısınız, sorun bir hayli büyük! İzlediğimiz geleceği gösteren filmler, diziler bir bir gerçek oluyor.

Haberin Devamı

 Bakınız hadise şu: Gerçeğe yakın seks robotları ciddi ciddi hayatımızın içine giriyor. Teni ipeksi, sesi şuh, yapay zekayla donatılmış seks robotlarından bahsediyorum. Çok uzakta olmayan bir tarihte hem de. Aslında dünyada genel olarak bir robotlaşma eğiliminin olduğu aşikar. Bendeniz de bu robot ahalisinin baş edilemeyerek ilerleyen zamanlarda insanlığı kuşatacağı inancını taşıyanlardanım. Çok önemli bir mevzuu. Neyse o konuyu tartışırız. Robotik Sorumluluk Kuruluşu adlı yapı, yayınlanan raporda insan şeklindeki seks robotlarının cinsellikte çığır açacağını, bununla birlikte toplum ve insan hayatı ile davranışları üzerinde ciddi sorunlar oluşturacağını ifade ediyor. Elbette konuyla ilgili çok sağlam araştırmalar yapmışlardır ama işin olumsuzluklarını şimdilik yayınlamaktan da çekiniyor olabilirler. İnsanlığın fazlasıyla yalnızlaştığı şu dönemlerde hele ki. Bir düşünsenize yapay zekalı bu robotlarla gerçeğiyle neredeyse paralel, belki de daha iyi bir seks hayatınız olacak ve karşı cinse ya da hemcinsinize zinhar ihtiyaç duymayacaksınız. Hayli ilginç! ‘Sorun büyük’ dediğim hadise de tastamam da budur. Robot fiyatları 5 bin ila 15 bin dolar arasında değişiyormuş. O da şimdilik. Yayıldıkça muhtemelen fiyatlar düşecektir. Aslında bu robotların hizmet alanı yaşlı, engelli ve travma geçirmiş insanların cinsel hayatlarını onaracak olmasıymış. Böyle deniyorsa da işin öyle olamayacağını, buralarla sınırlı kalmayacağını gayet net, açık biliyoruz. Bu robotik ilerlemeden anladığım şu ki, önümüzdeki yıllarda -hem de kısa bir süre içinde- bambaşka bir hayat bizleri bekliyor olacak. Ve bizler insanıyla, trolüyle bugünlerimizi gözü yaşlı bir şekilde anacağız. Demedi demeyin. 

Haberin Devamı

Tokyo’lu erkeğin silikon kadın aşkı!

Madem bu robotlardan bahis açıldı devam edelim. Haber Tokyo’dan. Çoğu, kadınları kalpsiz buluyor. Çok talepkar olduklarını, para dahil sürekli bir şeyler istediklerini söylüyor. Bazı erkekler bir daha gerçek bir kadınla beraber olamam diyor. Gerçekten inanılmaz. İşte Japon Dünyası’ndan, Tokyo’dan bir acayip haber. Japonya’da erkeklerin ‘silikon’ kadınlarla birlikte yaşaması giderek yaygın bir hal alıyormuş. Yani canlılarından sıkılmış, şişmeleriyle yaşamaya başlamışlar. Nassı ya! Neden silikon kadın tercih ediliyor? Birinci madde, cinsel isteksizlik ya da özellikle doğum sonrası yaşanan sekssizlik sendromu. Yani Tokyo’da bir çok evde çiftler arasındaki temas neredeyse sıfır. Adam da kendini yalnız hissedince başka kadına gideceğine silikon kadında derman arıyor. Bakar mısınız rakamlara! Her yıl değeri 5 bin üç yüz dolar olan ‘gerçek boyutta’ 2 bin tane silikon kadın satılıyormuş. Ve bu rakamlar artma eğilimindeymiş. Gayet yüksek bir yalnızlık ve sekssizlik sendromuna işaret bu. Beyefendinin ona kıyafetler giydirip, peruk takıp, süsleyip püsleyip caddeye, sokağa çıkarması, yeri geldiğinde banyo yaptırması, yıkaması, yalnızlığını gidermesi vs. vs. vs. Silikon kadın denen hadise bu gidişle bir çok Japon evlerinde yaşanacak gibi gözüküyor. Ha bir de dır dır yapmayıp, stressiz yaşamaları da önemli bir etkenmiş silikon eş tercihlerinde. Erkeğin zavallılığı mı dersiniz, yalnızlığa çaresi mi dersiniz bilemem ama Tokyo’da yaşayan kimi erkekler böyle bir hayat seçmiş. Tedavi edilesi bence. Ne diyeyim!

Haberin Devamı

Tarkan’ı insta-canlıdan izlemek yeter mi?!

İnstagram sayfalarından fışkıran canlı yayınlarında, postlarda, storylerde bol bol görüyoruz Tarkan’ın konser hallerini. Sağolsun eş-dost, takip ettiklerimiz, konsere giden – bi de en önde oturuyorsa- mutlaka basıveriyor instanın canlısına, paylaşıyor Tarkan’ın o bildik, değişmeyen danslarını. Yeni albümü sonrası verdiği Açıkhava konserleri özellikle İstanbul gecelerini epey bi’ şenlendirdi. Canlı yayınlardan gördüğüm kadarıyla da full çekiyor Tarkan’ın konserleri. Birçoğunun elinde telefon ya dediğim gibi canlı yayın yapıyor ya da videosunu çekiyor. O sırada konserin, şarkıların tadına varıyor mu varmıyor mu bilmiyorum ama aklıma Madonna geliverdi, bu görüntüleri izleyince. Dünyanın starı gelmiş konser verirken İstanbul’da, e onu canlı canlı izleme fırsatı bulan kardeşlerimiz de çıkarmış telefonlarını video çekiyorlardı. Zira o zaman canlı yayın şansımız yoktu maalesef. Kadın şarkısını bitirdi, alkışı aldı sonra da ‘şarkıları canlı dinlemenin, burada benim ve dansçılarımın canlı canlı izlemenin tadına varmak varken bunun neden ıskalıyorsunuz?’ gibilerinden bir cümle kurdu. Haksız sayılmazdı tabii ama dünya genelinde bu durum böyle. O an sahnede olan bitenin tadına varmak varken ya hemencecik takipçileriyle paylaşmanın telaşı ya da ‘bak ben de konserdeyim naaaber!’ türünden hava atmalar ağır basıyor işte. Neyse. Japon turiste sormuşlar ‘nasıl buldun gezip-gördüğün yerleri’ diye. O da demiş ki; ‘bilmiyorum, eve gidip fotoğraflara bakınca söylerim’. Aynen o hesap galiba. Bu durumun psikolojide mutlaka ve illa ki bir izahı olmalı.

Yazarın Tüm Yazıları