Suyun geleceği şekilleniyor

Dün Dünya Su Günü’ydü. Suyun hayatımızdaki yerini anlatmaya bile gerek yok. Ancak, teknoloji her alanda olduğu gibi bu alanda da söz sahibi.

Haberin Devamı

Şöyle ki, Frankfurt ISH 2019 ‘da suya yön verenlerin geleceğine tanıklık ettim. Şu bir gerçek ki dostlar, üç boyutlu (3D) yazıcılarla oluşturulan tasarım teknolojisi hayatımızın her alanında kendini iyiden iyiye göstermeye başladı. En son Almanya’nın Frankfurt şehrindeki ISH Fuarı’nda tanık olduğum üç boyutlu batarya teknolojinin geldiği noktayı görmek açısından hayli önemli. Yapay zekalar, duygusal robotlar derken hayalinizde olan ama kağıda dökemediğiniz her şeyi ama her şeyi üç boyutlu yazıcılar sayesinde en somutundan masanızda bulabiliyorsunuz. Artık iğneden ipliğe tüm markalar çözümlerini 3D ile gerçekleştiriyor.

İşte bunun son örneği Grohe’den geldi. Almanya’daki Hemer üretim tesisinde bulunan 3D metal yazıcıları ile oluşturulan ve granüllerden oluşan özel bir formülle geliştiren yeni tasarım batarya bir lansmanla fuar takipçilerine ve dünya medyasına tanıtıldı. Bu sektör bünyesinde bir ilke de imza atmış oldu. CEO Michael Rauterkus tasarımın geleceğine dair önemli açıklamalarda bulunurken “yeni bataryalar inanması zor bir tasarıma sahip. Hayal dahi edilemeyeni mümkün hale getiriyorlar. Burada, tasarımın geleceğini görüyorsunuz. Tüketiciler için bu, kendi yaratıcılıklarının geleceği ve kişiselleştirmede ulaşılan son nokta. 3D metal baskının evde su deneyiminde devrim yapacağına inanıyoruz. Bu, kişiselleştirme ile endüstriyel üretimin en üst düzey karışımını sunuyor.” ifadelerini kullandı. Bir şirket yöneticisinin teknolojinin geldiği noktayı tanımlaması açısından önemli bu sözler.

Haberin Devamı

3D HER SEKTÖRDE BİZİMLE

Mutfak malumunuz günümüzde bir çok evde salonun ve hatta oturma odasının bir parçasını oluşturmakta.Banyo ise yatak odasına açılıyor ve her ikisi de salt fonksiyonelin ötesine geçerek önemli yaşam alanları haline geliyor. Tüketiciler, kendi yaşam alanlarını tasarlarken banyo ve mutfakta detaya hiç olmadığı kadar çok özen gösteriyorlar. Sonuçta da, banyo ve mutfak ürünleri, tüketicilerin kendi bireysel tarz ve tercihlerini ifade etmelerine imkan veren ev donanımları haline geldi. 3D metal baskılı bataryaları piyasaya süren ilk önde gelen Avrupalı sıhhi tesisat markası olarak, en yeni teknolojiyi tasarım farklılığı ile bir araya getiriyor. Bu da markaların tasarım ve teknolojinin geleceğine şekil verme, müşteri ve tüketicilere arzuladıkları yaşam alanlarını yaratma yolculuklarında eşlik etme konusundaki istekliliği ve becerisini gösteriyor.

Yazarın Tüm Yazıları