Onlar, Evimizin Sağlık Elçileri

ÇABA Melekleri (Çağdaş ve Bağımsız Yardımlaşma Derneği) şimdi de ‘Evimizin Sağlık Elçileri’ projesiyle sahnede.

Haberin Devamı

Harikulade bir proje bu. ÇABA, elçileri vasıtasıyla “Her işin başı sağlık” diyerek bu konuda doğru bilgilenme, hastalıklardan korunma ve aile sağlığı konusunda tüm Türkiye’yi kapsayacak çalışmalar yapıyorlar. Bu sefer odak noktaları kadınlar. Kadınlarımızın ayağına giderek onları bilinçlendirme derdindeler. Nerede olurlarsa olsunlar! Anadolumuz’un dört bir yanını arşınlayarak kadınlarımızı bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye, onları ve çevresini sağlık elçisi yapmaya baş koymuşlar. Helal olsun Çaba Derneği’ne! Gittikleri her yerde yüce gönüllü memleket insanının o sıcacık, samimi gülümsemesiyle karşılanıyorlar ve bunun hakkını fazlasıyla veriyorlar. İşte son olarak Gaziantep ’li kadınlarımızla bir araya geldiler. Ben de oradaydım. Sağlık Bakanlığı’nın onayladığı ve Sanofi Pasteur, Acıbadem Sağlık Grubu ile yerel yönetimlerin desteklediği  "Evimizin Sağlık Elçileri Projesi" eğitim toplantısında, Antep’li kadınlara sağlıklı olmanın, sağlıklı kalmanın püf noktalarını anlattıkları gibi yaşam enerjilerinin sırrını da verdiler. Olumsuzluklara karşı nasıl savaşacaklarını, bahane üretmeyip iş üretmenin motivasyonunu, toplumda daha fazla nasıl var olacaklarını anlattılar.

Haberin Devamı

Her ev bir sağlık elçisi olsun

Biliyorsunuz evde biri hasta olunca, önce evin annesine başvurur. Dolayısıyla sağlık elçisi anneler ile buluşmalar düzenlemek, aile sağlığı hakkında katılımcı doktorlardan bilgiler almak, onların deneyimlerini öğrenmek, bunu yaşamlarıyla birleştirmek, eş-dostla, konu komşuyla paylaşmak son derece önemli. İşte Çaba Derneği de bu farkındalığı yaratmak için özellikle annelerimizle bir araya gelmeyi çok önemsiyor. Gaziantep’teki buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı. Şahin’in, ‘bu etkinliklerin tüm Türkiye'ye etkin şekilde yayılmasını temenni ediyorum’ demesi de son derece önemliydi. Yerel yönetimlerin desteği bu tür bilgilendirme toplantılarında son derece önem arz ediyor zira. Başkan Şahin’in de dediği gibi; ‘paylaşarak, koordine olarak bütün Anadolu'nun enerjisini birleştirdiğimiz zaman, bir kadına, bir çocuğa dokunursak, onun daha sağlıklı yaşamasına fırsat verirsek bunun büyük mutluluğu var.’ Duyarlı yöneticilerin ve sağlık çalışanlarının varlığı böylesi projelere değer katıyor. Bunu bilir, bunu söylerim!

Haberin Devamı

Çabacılar tüm Anadolu’ya yayılıyor!

Hedef, tabir-i caizse Anadolu'nun tamamına yayılmak. Hastalıklardan korunma konusunda anneleri bilgilendirmek ve her evde bir sağlık elçisi oluşturmak. Başta kadınlarımız olmak üzere toplumun, hastalıklardan korunma konusunda bilinçlendirilmek. Olay işte bu kadar kısa ve net.  Toplantılar Balçiçek İlter'in moderatörlüğünde gerçekleştiriliyor. Mesela Gaziantep’teki toplantıda ÇABA Başkanı Özlem Zehebi, altın kalpli Çabacılar’ı temsilen Dr. Özlem Cankurtaran ‘ın yanı sıra iş dünyamızın en sağlıklı temsilcilerinden Saadettin Saran da katıldı. Öte yandan Prof. Dr. İrem Yaluğ Ulubil, Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, Opr. Dr. Dilek Avşar ‘ın kendi alanlarında yaptıkları konuşmaların ilgiyle dinlendiği, katılımcı kadınların terletici sorulardan belliydi. Bu toplantıdan anladım ki, gerçekten şahane bir işe imza atıyor Çaba, bu dokunuşlarla. 2004’ten bu yana Türkiyemiz’in ihtiyaç duyulan her bölgesine yardım götürmeyi hedef edinmiş, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve çocuklarımıza umut olmak için ter döken Çaba, ülkemizde sağlıklı nesillerin yetişmesini sağlamak için çaba sarfediyor. Görünen o ki işlerini de çok iyi yapıyorlar. Bravo Çaba’nın pırlanta kalpli, çalışkan meleklerine.

 

Yazarın Tüm Yazıları