Müzik, İstanbul Boğazı’ndan geliyor!

“Müzik Boğaz’dan Gelir” temalı konser performansları düzenlemek son derece müthiş bir fikir. Gösterilen ilgiden belli.Boğazda konser gemisiyle salına salına giderken, sevdiğiniz şarkıcının şarkılarına tempo tutmak, o sırada İstanbul’u doyasıya yaşamak, ayın, gökyüzünün, akşamın tadına doyasıya varmak…

Haberin Devamı

Çarşamba akşamı Göksel’in Boğaz’daki performansına şahitlik ettim. Ambiyans güzel ve çekici olunca şarkı söyleme isteği sahnedeki isme de yansıyor, izleyicisine de. Özellikle Tuna Nehri’nin salına salına geçtiği Budapeşte ve Belgrad ’ta ki özel gemilerde konser ya da parti ortamına tanıklık edince, bizim gül gibi boğazımızdan çok da fazla faydalanamadığımızı düşünüp, hafiften içlenmiştim. Neyse ki ‘müzik boğazdan gelir’ fikriyle nispeten teselli buldum diyebilirim. Yaz boyu Boğaz’da çarşamba ve hafta sonu akşamları konserler dolu dizgin sürecek. Hem boğazın tadına doyasıya varacaksınız, hem de şarkılarla, türkülerle dertlere mola vereceksiniz. Bence şahane fikir!


Müzik, İstanbul Boğazı’ndan geliyor

 

Haberin Devamı

Boğaz’a karşı Veranda

Söz İstanbul’un şahane ötesi, harikulade boğazından açılmışken, ona bir de tepelerden, Elmadağ sırtlarındaki Hilton Bosphorus ’un Veranda’sından bakmamak olmaz. O otel, o teras yıllar boyunca İstanbul’da yaşananlara öyle güzel tanıklık ediyor ki şehrin en kıymetlilerinden biri olarak yerli yerinde. Dile kolay taa 1955’ten bu yana… Henüz çocukken babamın elini tutmuş Üsküdar sahilinde turlarken karşı tarafta gördüğüm en büyük ve en heybetli yapıydı Hilton. Çokça bahsi geçen dikey değil de yatay mimarinin en sade ve başarılı örneklerinden anlayacağınız. Bahçesinde korunan yeşilliklerin de değerini bilmek gerek. İşte böylesi şahane bir yaz akşamında İstanbul’un göbeğinde Boğaz’a, Maçka’ya yarı şaşkın, yarı büyülenmiş bir şekilde bakarak, Ege mutfağından fırlamış gelmiş nadide ve sağlıklı tatları mideye indirmemek imkansızdı. Beraberinde de canlı canlı Ege müziklerini dinleyince keyiften dört köşesiniz. Serde yarı yarıya Muğla’lılık da olunca Ege’ye karşı objektif olamıyor insan. Tam anlamıyla büyüleyiciydi.  Kentin hay-huyundan, kaosundan gürültüsünden uzak müthiş bir alternatif Veranda.

 Kadıköylüler çok şanslı

Kadıköy Belediyesi’ni kutlamak gerek zira 15. kez seyircisine ‘merhaba’ diyecek festivali ayakta ve capcanlı tuttukları için. Festivalde iki hafta boyunca oyunları izleme, takip edebilme şansı bulacak Kadıköylüler ve aslında İstanbullular.

Haberin Devamı

Müzik, İstanbul Boğazı’ndan geliyor

Birbirinden seyredilesi oyunlar bugünden itibaren Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’ da sahneleniyor. Bu güzel yaz gecelerini tiyatronun gerçekliğiyle taçlandırmak isteyenler için son derece şahane bir durum. Eminim ki duyarlı Kadıköylüler de, tiyatro festivaline hak ettiği ilgiyi göstereceklerdir.

Yazarın Tüm Yazıları