Merhaba Dostlar

Ekrandayken milyonlara haber sunmanın, habere yorum yapmanın, ratingi kapmanın tadı, tuzu, keyfi apayrı elbette amma velakin yazının, çizinin, okunmanın da anlatılamaz bir hazzı var.

Haberin Devamı

 Yaşamayan bilemez bu duyguyu. Yıllardır medyamızın televizyon tarafında boy gösterip, top koştururken 'Hürriyet Dünyası' içinde kalem oynatacak olmanın telaşını ve mutluluğunu yaşıyorum şimdi. Televizyona elbette devam. O ayrı. Ve fakat bununla beraber yazılarımla da artık medyamızın amiral gemisindeyim. O yüzden elimizi korkak alıştırmayalım dostlar. Bol bol tıklayalım, okuyalım, paylaşalım. Yani demem o ki evinizin oğlu Murat Güloğlu tespitleriyle, kendine özgü diliyle, nacizane yorumlarıyla artık hurriyet.com.tr 'de. E daha ne olsun! 

NE KAYGISI BE KARDEŞİM!

Hafta içi komşuda, Selanik civarındaydım. Mustafa Kemal'in dünyaya gözlerini açtığı bu kent için tam da gidilecek zamanlar. Her şey en idealinde. Havası, suyu tam bir Ege kafası. Kentin enerjisi bir harika. Tatlı, güleryüzlü insanları, mekanlarının şıklığı, rahatlığı, ucuzluğu, coşkusu, İzmir'i andıran güzelliğiyle sanki Türkiyemiz'den bir parça. Ha bir de göze çarpan en önemli ayrıntı, Türk sermayeli büyük - küçük kimi firmaların burada anlı şanlı bir şekilde boy gösteriyor olması. Özellikle yeme içme sektöründe faaliyet gösterenler gayet de güzel ciro yapıyor vallahi. Ben tam da oradayken The Times, 'Kaygılı Türkler Yunanistan'da yeni bir yaşam arıyor' başlıklı bir haber vermesin mi ? Yav aziz kardeşim Papua Yeni Gine'sinden, Kamboçya'sına, Doha'sından Cape Town 'ına kadar dünyanın dört bir yanı Türk girişimci kaynıyor maşallah. Gittik, gördük biliyoruz. Demem o ki milletimiz gurbet ellerde ekmeğinin derdinde. Orada tezgahını açıyor ki, memlekete döviz getiriyor. Yeni bir yaşamdan ziyade, yeni yeni pazarlar keşfetmek derdinde, o kaygılı denilen TC vatandaşları. Olaya bir de bu açıdan bakmak gerekiyor değerli The Times yorumcuları.

Haberin Devamı

KASSANDRA DİYORUM SUSUYORUM!

Hazır komşudayken gözlemlerimi de aktarayım. Halkidiki'yi duymayan kalmamıştır sanırım. İpsala'dan çıkınca Dedeağaç, Gümülcine derken Kavala, ardından yeşiliyle mavisiyle ver elini Halkidiki yöresi. Bu eksantrik yol, kafadar tiplerle süper gidiyor. Arabayla mesafe zaten 5 buçuk 6 saat. Ege'nin dağı, taşı, suyu efsane tabii. Radyoda buzuki sesi duymasan tıpkı bizim memleket. Yemesi içmesi tam anlamıyla damak çatlatıyor. Ben bu bölgenin Kassandra tarafına ilk kez gittim, gördüm. Gerçekten müthiş. Doğal, sade, tertemiz ve pek tabii ki gayet ucuz. Selanik'ten uçakla da gidilebilir elbette ama yörenin ıcığını cıcığını görmek istiyorsanız araba şart. Buradaki kasaba, köy, mahalle isimleri de pek bir tanıdık. Mesela Nea Moudania. Nedir ? Yeni Mudanya. Ne Fokea var. O da Yeni Foça. Ege'deki herkesin, herşeyin birbiriyle bir bağlantısı var doğal olarak. İnsanlığın zenginliği de -benimsemesen bile - farklı kültürlere saygı duymak değil mi ? Aynen öyle. Bodrum'umuzun, Çeşme'mizin, Ayvalık'ımızın, Antalya'mızın yeri elbette apayrı fakat Kassandra yöresinin güzel insanları da açmış kollarını komşu Türkleri bekliyor. Fırsat buldunuz mu Kassandra'ya doğru bir direksiyon kırın derim ben. Ne dediğimi gidince daha iyi anlarsın!

Haberin Devamı

Bİ' SEZEN, Bİ’ DE GÖKSEL!

Benim kuzenle baharın güzelliğini çıkaralım diye atladık arabaya Foça, Mordoğan, Karaburun yollarına sürdük gidiyoruz. Arabada benim henüz ilk kez dinleyebildiğim Sezen Aksu'nun son albümü, bir de - niyeyse hala- Indila şarkıları. Sezen Hanımcığımın şarkılarının bunalım olanlarını atlayıp hafif hareketlileri dinlerken ' Hu Hu' accayip dikkatimizi çekti. Abartısız elli kez üstüste dinlemişizdir. Giriş bölümü Hande Yener'in Sebastian'ını andırsa da sözleri ve melodisi şarkının ilerleyen bölümünde kendisinin epey bir farklılaştırıyor. Sezen'in, dinleyen erkeğe 'bak benim kadınım böyle olmalı' dedirten sözleri tam anlamıyla 10 numara 5 yıldız. Yazın hiti olacak. En azından benim için. Ha bu arada bir kaç hafta içinde piyasaya çıkacak Göksel'in 'Tam da Şu An' şarkısını da herkesten önce dinleme fırsatım oldu. Şarkısıyla, klibiyle Göksel yine kendini aşma gayreti içinde. Bununda hakkını vermiş. Klipteki dans bölümü de bir enteresan olmuş. Hatlarıyla da Göksel bir başka güzel görünüyor göze. Sonuç : Yıkılıyor! Bi' çıksın single, dinleyelim, siz de 'hah evet, budur ya!' diyeceksiniz. Net!

Yazarın Tüm Yazıları