Eylül ’ün şahane müzik festivalleri

Kurban Bayramı ve tatilinin nihayetlenmesiyle yaza ufak ufak veda ediyoruz diyebiliriz.

Haberin Devamı

Zira Eylül’ün ayak seslerini duymaya başladık. Kimine göre yazın en güzel yaşanacağı aylardandır Eylül. Özellikle kıyılar için. Bana kalırsa doğrudur da bu fikir. Ve fakat kentlerde de, özellikle İstanbulumuz’da, apayrı bir koşuşturma başlar Eylül’de. Ne mi bu hareketlilik? Mesela sahneler dolup taşacak desem. Mesela İstanbul müziğe doyacak desem. Buyurunuz haberelere!

Okullar açıldıktan sonraki günler önemli bu hareketlilik için. Önce 18 - 23 Eylül arasında fizy İstanbul Müzik Haftası düzenlenecek, ardından 26 - 30 Eylül 2018 tarihleri arasında da beş gün dört farklı konseptte Red Bull Music Festival İstanbul gerçekleşecek. Yani Eylül’ün ikinci yarısı özellikle müziğe daira ne arasan bulabileceksin Şehr-i İstanbul’da

 

Haberin Devamı

Fizy’den İstanbul Müzik Haftası

Popüler Kültür Festivali de denilebilir, Turkcell’in dijital müzik platformu fizy’nin destek olduğu ve tanıttığı bu müzik günlerine. Bu müzik haftasında İstanbul’un müzik mabetlerinden sayılabilecek Zorlu PSM’de tam altı gün boyunca konserler, paneller, söyleşiler ve imza günleri düzenlenecek. Kimler mi sahne alacak hemen söyleyelim onu da; son albümündeki olay şarkılarıyla Kenan Doğulu, Athena, Bülent Ortaçgil, Bengü, genç kızların sevgilisi Edis, Emre Altuğ, Kalben, MFÖ, Mor ve Ötesi, Nil Karaibrahimgil, Teoman. Tam bir yıldızlar geçidi olacak anlayacağınız. Yaza bu isimlerle veda etmek şahane olacak. Bana kalırsa fizy İstanbul Müzik Haftası’ndaki yerinizi şimdiden yerinizi ayırtın.   

 
Eylül ’ün şahane müzik festivalleri

Red Bull Music Festivali çok farklı

Bir başka müzik haberim de New York, Los Angeles, Paris ve Berlin gibi dünyanın 16 önemli şehrinde düzenlenen Red Bull Music Festivali. O da 26 - 30 Eylül tarihleri arasında düzenleniyor. Festival dört farklı konseptle İstanbullar’ın karşısına çıkacak. Bu arada bu  festivalde ücretsiz film gösterimleri, sergiler ve filmler üzerine söyleşiler de söz konusu. Red Bull Music Festivali’nin bugüne kadar düzenlenen festivallerden bir de farklı yanı var. O da şu ki, çok farklı disiplinlerden işleri tek çatı altında birleştiriyor olması. Bu oldukça önemli. Mesela, Yeşilcam’ın düşük bütçeli filmlerinden, Ezhel, Kamufle, Little Simz ve Zebra Katz’in olduğu hip hop sahnesine ve Murat Ertel ’in küratörlüğünü üstlendiği emprovize düet gecesi Round Robin ’e kadar birden fazla disiplin Red Bull Music Festival’de buluşacak. Yani tam anlamıyla gençlerin ve alternatif dünyanın nabzını tutan bir organizasyon bu. Round Robin ’de Moğollar’dan Cahit Berkay, Gevende ’den tanıdığımız Gökçe Günay, film müzikleri yapan Alman müzik dehası Hans Joachim Irmler gibi önemli isimler yer alacak. Bu festivalde ayrıca uluslararası müzik enstitüsü Red Bull Music Academy’nin de 20’nci yaşı kutlanacak. Ve bu kutlama kapsamında 12 saatlik kesintisiz elektronik müzik gecesi de yer alıyor. ‘RBMA A Celebration Gecesi’ Beykoz Kundura Fabrikası’nda sabahın ilk ışıklarına dek sürecek bir elektronik müzik deneyimini müzikseverlerin beğenisine sunacak. Son derece farklı olacağına eminim.

Yazarın Tüm Yazıları