Bozburun; Benim Adım Aşk!

Ege'nin en keyifli yerlerinden biridir Bozburun Yarımadası. Yarımadanın bir çok yerine karayolu olmaması, bilinmeyenlerini daha da gizemli kılıyor aslında.

Haberin Devamı

Sadece deniz yoluyla, tekneyle, yatla, botla gidebildiğiniz, doğanın zerrece değişmediği yerlerden söz ediyorum. Maalesef bir çok yerde yolla beraber, o yöreye betonlaşma ve doğaya saygısızlıkta gidiyor çoğu zaman. O nedenledir ki yol olmaması son derece güzel böylesi doğa harikası yerler için. Çünkü tabiat istediği gibi at koşturuyor buralarda. İnsan eli değmeyince doğa bildiğini okuyor. Bu da muhteşem oluyor tabii. Çocukluk yıllarımın geçtiği Muğla'dan Akyaka'ya, Marmaris', Datça'ya gidişleri hep çok sevmişimdir. O çam ağaçlarının arasından sıyrılarak uzayan yollar, Sakar Geçidi'nden inişler çıkışlar, Datça yolu virajlarında savrulmalar fazlaca gizemliydi o yıllarda. Hala da öyle aslında. Buralara ne zaman yolum düşse bambaşka bir gezegene gelmiş gibi oluyorum. Bunda elbette doğanın güzelliğinin yanı sıra yöre insanının içtenliği de çok etkili. Hisarönü'nün, Selimiye' nın, Bozburun'un - nispeten büyüse de- hala değişmeyen yapısı bana geçmişi, çocukluğumu hatırlatıyor. Aslında olması gereken de bu. Tabiata uyumlu büyüyebilmek. 

Haberin Devamı

Sabrina’s Haus örnek bir ilk model

Bozburun; Benim Adım Aşk

Yirmi yılı aşkın bir süredir Sabrina's Haus'un bölgeye getirdiği kalite yöre turizminin şekillenmesi açısından da son derece önemli olmuş. Hali hazırda Marmaris’te yaşamını sürdüren Alman uyruklu Sabrina Hanım iki göz odadan yapıp da Türk Turizmi'ne kazandırdığı bu konaklama mekanı aslında memlekette 'romantik tatil' konseptinin gelişimine de alt yapı oluşturmuş. 14 yaş altı çocukların tesise alınmaması, sadece deniz yoluyla otele gelinebilme özelliği, akşamların büyülü atmosferine de birleşince tam anlamıyla romantizmi yaşamak isteyen çiftlerin tercih ettiği bir yer olmuş. Zamanla balayı çiftlerinin, huzuru arayan tatilcilerin uğrak yeri olmuş.

Bozburun; Benim Adım Aşk

Haberin Devamı

Turizmde bilgisi, görgüsüz olan kazanır

Özellikle Mekteb-i Sultaniye görgüsünü almış, dünyayı gezip görmüş İstanbul'lu tekstilci Semra-Mesut Gümüştaş çiftinin Sabrina's ruhunu koruyarak büyümesi hem Bozburun'u farklı bir tatil konseptiyle lanse etmiş hem de böylesi tesis açmak isteyen yatırımcılara ilham olmuş. Ay ışığının ve hatta yıldızların tadına doyamayacağınız ambiyansı altında şahane yemekler yiyerek, harika kokteyller yudumlayarak, an’la uyumlu sadelikte eşsiz şarkılar dinleyerek ve danslar ederek kafanızı dinleyeceğim bir tatil için Bozburun inanılmaz bir yer. Bu topraklara her gidişimde, bu denize her dalışımda şükürler ediyorum. Çünkü gerçekten dünyanın en güzel, en büyülü havası, en mavi denizi, en yeşil ormanı burada. Değerini bilmeli. 

 

Yazarın Tüm Yazıları