Aman da maşallah Bodrum’umuza!

“Bayramda Bodrum’a, Çeşme’ye, oraya buraya kaçılır mı arkadaş? En iyisi şehirde kalmak!” diyenlere sesleniyorum;

Haberin Devamı

Gidilir kardeşim. Kaçacağın 3-4 ekstradan gün, ruh hanene artı olarak işler hem de. Yenilenir, mis gibi olur, geri dönersin işine gücüne. Ha gelenek-görenek, örf-adet, trafik tartışmalarına gireceksen durum başka tabii, tartışılır. Neyse! Epey bir zamandır bir bayramda ilk kez İstanbul dışına çıktım, Bodrum’ a gittim. İyi ki de gitmişim. Mekanlar, caddeler, sokaklar evet dopdolu. Havası gayet sıcak, rüzgarı mis, denizi şıkır şıkır. Eğlencesi de yerinde, yeme içmesi de…

Bodrum, gecesiyle gündüzüyle 5.viteste!

Merkezin en eğlenceli mekanlarından biri Marina Yacht Club yine. Gittiğimde The Shot Grubu sahnedeydi ki eski-yeni ne varsa her şeyi söylediler, millet de coştu doğal olarak.  Güzel hareketler! Marina’nın karşı tarafındaki Soprano’s da iyiden iyiye oturmuş artık. Uğradığımda da Dj.Yakuza çalıyordu ki çıkmak istemedim mekandan açıkçası. Mandalin olsun, Hazine, Bi’ Alt Kat, Eva Klein olsun maşallah boşları yok. Bravo! Esnaf abilere sorduğumda tek tük eğlencenin dışında mekan olarak Ramazan Ayı’nı genelde boş geçirdiklerini söylediler. İnsanımız oruç tutsa da, tutmasa da ayın kutsallığına saygı duyarak gecelere de akmamayı uygun bulmuş. Takdire şayan! Bayramla beraber turizmi 5. vitese takarız dediler. E hadi inşallah dedik.

Haberin Devamı

Yerli tamam da ya yabancı turist nerede ?

Bayram tatili nedeniyle yerli turist tamam akmış da Bodrum dünyasına, peki ya yabancı turistler? O cenahta durum ne? Sağlıklı cevabı almak için en doğru adres Yalıçiftlik civarı bence. Bir Türk kahvelerini içmeye gittiğim Club Med Bodrum Palmiye maşallah yabancıdan geçilmiyordu. Gördüğüm, bir çok otel ya da tatil köyündeki gibi geçen yılın turist oranlarına göre çok daha iyi durumda oldukları. Memlekette patlama, çatlama, şiddet, stres kesilince yabancılar da alışık olduğu adreslere akın ediyorlar ki şahane bir yaz olacak gibi gözüküyor bu yıl. Çünkü rezervasyonlar bunu söylüyor. Dua edelim ki tatsız olaylar yaşamayalım memlekette.

Sanki Fransız Rivierası’ndayım

Bu arada Yalıkavak’ı, Gümüşlük’ü, Türkbükü’sü bir yana, Bodrum Yarımadası’nı arkanıza alıp da Yalıçiftlik’e doğru yol aldığınız da eski Bodrum’un tılsımlı rüzgarı yüzünüze daha bir başka vuruyor. Neden ? Çünkü hala bakir, hala yemyeşil, rengarenk, hala nostaljik izler taşıyor burası. Yapılaşma son derece az. Olan da doğaya saygıda kusur etmemiş. Müdavimleriyle beraber neredeyse 40 yıldır yerinde duran Club Med Palmiye ‘nin de kayalıklar ve çam ağaçlarının arasına öyle bir yerleşimi var ki, sanırsın Fransız Rivierası’ndasın. Anladım ki tesis doğaya uyumlu kuruldu mu turistin taa Fizan’dan geliyor. Net!

Haberin Devamı

Bodrum’un St. Tropez’den nesi eksik a dostlar!?

Bu arada Fransız tatil köyü hasebiyle o kadar ecnebi turistin ve club çalışanlarının sadece Fransızca konuşuyor olması da açıkçası pek ilgimi çekti. E malum nereye gitsek İngilizce ya! Bonjurlar, bonsoirler havada uçuşurken kendimi bir an Cote D’Azur dünyasındaymışım gibi hissettim. Sahi bu yörenin, dünya jet-setinin adresi St.Tropez, Cannes, Nice, Cassis kıyılarından neyi eksik Allah aşkına. Yemin ederim ki hiçbir şeyi. Calanquesvari doğasıyla, deniziyle, hizmetiyle 10 numara 5 yıldız kıyılarımız. Ha yeter ki betonlaştırmayalım, zeytinliklerimize kıymayalım, tesis yapımında doğaya saygıyı şart koşalım. Yoksa olanı da kaçırırız söyleyeyim. Madem sözü jet-sete, St. Tropez’e getirdik Nikki Beach Resort’un Yarımada’ya katkısı da kesinlikle tartışılmaz. Malum tüm dünya zenginleri tarafından gayet iyi biliniyor Nikki Beach’ler. Circus temalı White Party, Hola Havana, Sounds of Summer bayram tatilinde Bodrum’a kaçanlarca konuşulanlar arasındaydı.

Haberin Devamı

Bu Fransızlar Tarkan’a aşık arkadaş

Ne denilirse denilsin Tarkan onlar için hala 1 numara! Fransızlar’ın Tarkan tınılarını duyunca hala hep beraber ayaklanıp, kıvırdıklarına bir kez daha şahit oldum ya ölsem gam yemem! Tarkan’ın efsaneleri ‘Yakalarsam muck muck’, ‘Şıkıdım’ maşallah Fransız Milli Marşı gibi ezberde. Dj efendi animasyonlarda ya da plajda durup dururken bi’ çalıyor ki, millet o dakika birden bire uçuşa geçiyor. Tarkan’ın yeni şarkılarını da dinlettim birkaç Fransız’a, gayet de beğendiler. Vallahi bu memleket Tarkan’ın değerini iyi bilmeli, tıpkı zeytinliklerinin değerini bildiği gibi!

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

 

Yazarın Tüm Yazıları