Zeytin ağaçlarına ne oldu?

Okurumuz Sn. Özgür Er’in Mudanya Yenimahalle ile ilgili e-postasını özetimle aktarıyorum:

Haberin Devamı

Zeytin ağaçlarına ne oldu
“2017 yaz başıydı. Bir sabah uyandığımda evimden görülen arazideki, canım zeytin ağaçlarının yok olduğunu gördük! Çorak bırakılan arazide harıl harıl çalışan iş makineleri vardı! 2018 yazına gelindiğinde orada binalar yükseldi. Derken birkaç gün önceydi; kalan yüzlerce zeytin ağacı da yok oldu. Yanılmıyorsam, zeytin ağaçları ilgili kanunla korunuyor diye biliyorum. Mevcut belediye başkanları bu tarz konularda “geçmiş dönemlerde imara açılmış” diyor ve bir şey yapamıyorlar! Oysa ki kişiler değil, kurumlar esastır. İstenirse plan tadilatı yapılıyor! Bilgi edinme kanunu ile de bilgi edinebilirim. Ancak yetkililerin köşeniz aracılığıyla Mudanya Yenimahalle’deki zeytinlik alanın akıbetini açıklamasını rica ediyorum.“

Haberin Devamı

Bu nasıl eğlenmek!

Zeytin ağaçlarına ne oldu

Abonelerimizden Çekirge Hizmet Taksi Personeli Sn. Hakan Öztürk: “Geçtiğimiz haftaydı. Ailecek Büyükşehir Belediyesi’nin kontrolündeki Reşat Oyal Kültürparkı’na gittik. Bazı gençlerin göl ile lunapark arasında kalan yürüyüş yolundaki unutulmuş tehlikeli çukur üzerinde eğlendiklerine (Nasıl eğlenmeyse bu) tanık olduk. Olur ya, oyun tercihi konusunda biz geri kalmış olabiliriz!” diyor.

Yine yazar mısınız lütfen!

Zeytin ağaçlarına ne oldu

Okurumuz Sn. Özlem Cebelli: “Yıldırım Belediyesi, hizmet binaları önünde yıllar önce bir süs havuzu yaptırmıştı. Bu havuzu çalışırken göremiyoruz. Ancak köşenizdeki benzeri iki yayımınız sonrasında o havuzun çalıştığına tanık olmuştuk. Rica etsek yine yazar mısınız lütfen. O havuz çalıştırılsın. Çalıştırılmayacaksa da havuz yıkılıp arazi değerlendirilsin” diyor.

Ezik delinatörleri kim düzeltecek?

Zeytin ağaçlarına ne oldu

Haberin Devamı

Okurumuz Sn. Suna Korkmaz: “Osmangazi İlçesi Konakardı Sokak’da bulunan Bursa Barosu hizmet binası önündeki (aylardır) ezik vaziyette duran metal delinatörleri üzülerek seyrediyoruz” diyor.

HÜRRİYET BURSA YAZDI SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

Zeytin ağaçlarına ne oldu

BİR SEN KALMIŞTIN başlıklı yayımımızda bahsi geçen (Süleyman Çelebi Belediye Otobüs Durağı) ziyanının, yayımımızla birlikte aynı içinde giderilmiş olmasına tanık oldum. İlgili yetkililere teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları