Yüzyılın Projesi!

Geçtiğimiz haftaydı. Bir ziyaret için gittiğim Gürsu’dan ziyaretimi tamamlayarak ayrıldım.

Haberin Devamı

Dönüşüm için 91/G göğüs numaralı belediye otobüsüne bindim. İlk duraktan binmiş olmam sebebiyle otobüs boştu. Cam kenarına oturdum. Etrafıma bakınarak ikamet adresime doğru gidiyordum. Ta ki Demirtaş Kavşağı üzerindeki akıllara durgunluk veren projeye gözüm takılıncaya kadar! Gördüklerime inanamadım.

Yüzyılın ProjesiHalüsinasyon gördüğümü düşündüm! Mutlaka kendimi doğrulamam lazımdı. Hemen ‘duracak’ butonuna basarak ilk durakta indim. ‘Halüsinasyon’ gördüğüm alana doğu hızlı adımlarımla yürüdüm!
Alana, vızır vızır araçların aktığı cadde üzerinden ulaşmam çok büyük riskti. Bu riski göze alamazdım. Dolayısıyla oraya ulaşabileceğim yeşil alanın rampasını zar zor çıktım. Çok şükür halüsinasyon görmemişim, mutlu oldum! İlgili bakım ve onarım ekiplerinin dışında kimsenin asla ÇIKAMAYACAĞI ve dört ucu mini uçurum olup bir ucu da açıkta bırakılmış elektrik kablolarına teslim edilmiş olan zemine de Yalan Taşları (Görme Engelli Yürüme Taşları) döşenmesin mi!

Haberin Devamı

Yüzyılın ProjesiSanırım ilgili yokuşu çıkamayınca denetçi; gözünden kaçıverdi! Yani… Bir dakika! Bu hizmeti(!) yapan personeller Görme Engelli vatandaşlarımız ise şayet; lafım yok. Özür dilerim! Yok öyle değilse efendim; Yüzyılın projesi Bursa’mıza nasip olmuş.(!) Başarılarınızın devamını diliyorum!

NİLÜFER BELEDİYESİ İMDAT!

Yüzyılın ProjesiOkurlarımızca tarafıma yollanmış beş sayfalık e-postaya bakılırsa Bizim Nilüfer’de küçük tansiyon da, büyük tansiyon da tavan yapmış! Başta Haskent Sitesi sakinleri olmak üzere; “Kafayı oynatmaya az kaldı” diyorlar. Hayırlısı diyelim! Mevzu; Altınşehir Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi 322. Sokak’ta aylar önce kazı furyasından nasibini almış! Daha sonra da zemine (Haskent Sitesi doğusu) tozu dumanı bol olan sarı renkli stabilize malzeme atılarak kaderine terk edilmiş! Yine aynı sokağa bitişik olup imar planında kamu alanı olan 1103 ada üzerindeki 4000 metrekarelik alan da sarı renkli stabilize kum ile kaplanmış! Sokak sakinleri oluşan toz sebebiyle aylar olmuş ne pencerelerini açabiliyorlarmış ne balkonlarını kullanabiliyorlarmış. Çok kez Nilüfer Belediyesi aranmış! En son da 16 Nisan 2018 de e-posta ile yardım istenmiş Nilüfer Belediyesi’nden. Anında yanıt gelmiş: “…. İş programımız kapsamında sulama yapılacaktır” denmiş! Ve sulama da yapılmayınca (Nasıl olsa şu aralar su bol, kalıcı onarıma ne gerek var!) sokak sakinleri ilk kez bayram temizliklerini yapamamışlar. E-postada üç kez “İmdat Nilüfer Belediyesi, İmdat!” Denmiş. Haydi Nilüfer Belediyesi 322. Sokak S. O. S. vermiş bekliyor sizleri…

Yazarın Tüm Yazıları