Kural hepimize değil mi?

Geçtiğimiz hafta kentimizin en yoğun araç trafiğinin yaşandığı adreslerden biri olan Fevzi Çakmak Caddesi’nde bir kafeteryada arkadaşımla oturuyordum.

Haberin Devamı

Kural hepimize değil mi

Devriye halindeki trafik polisi araçlarından yapılan anonslar dikkatimizi çekti; Çünkü anonsa muhatap olan bir zabıta aracıydı. Zabıta aracının cadde üzerindeki yanlış parkı trafiği aksatıyordu. (En az bir buçuk saat. Civardaki kamera kayıtları beni destekleyecektir.) Farklı farklı trafik polisi araçlarından yapılan anonslar işe yaramayınca, araç çekiciyle kaldırıldı. Birçok vatandaşın da polise alkışlarla destek olduğunu gördüm. Keza birçok kez zabıtanın disiplinsiz parklarını yayımlamıştık. (Buna en son örnek de alt satırdaki yeni konudur) Şimdi soruyorum; sizler samimi olmazsanız vatandaştan nasıl samimiyet bekleyebilirsiniz ki?

Haberin Devamı

GİT GİT YOLUNA

Kural hepimize değil mi

Emekli makine mühendisi Sn. Ömür Kuru: “Disiplinsiz araç parkları yüzünden tramvay hizmetinin (İpekböceği) çok kez aksadığını favori gazetem olan Hürriyet – Bursa ekinde okuyor ve ‘bu nasıl olur’ diye hayret ediyorduk. Derken; geçen hafta Atatürk Caddesi’nde belediye otobüsü bekliyorduk. Arkamızdaki beyaz eşya mağazasından şarkı sesi geliyordu. Şarkıyı söyleyen Cengiz Kurtoğlu, ‘Git git yoluna’ şarkısını söylüyordu. Bu esnada tramvay yolu üzerine park etmiş zabıta aracını görünce ‘Git, tramvay gelecek’ diyecektim ama aracın kapıları bile kitliydi. Ve biz otobüsümüze bindik gittik. Sonrası ne oldu bilemiyoruz. Ama en azından artık hayret etmiyoruz!” diyor.

DAVUL MU ÇALALIM!

Kural hepimize değil mi

Kayhan esnaflarından okurlarımız Sn. Serkan Sevinç ve Sn. Murat Burak: “Osmangazi İlçesi Kayıhan Mahallesi Tarihi Kayhan Cami önündeki çorap söküğü gibi dağılan zemin taşlarından birini araç tekeri fırlattı ve yoldan geçen vatandaş yaralandı. On aylık sıkıntımız için onlarca ihbarda bulunduk. Ama beceremedik! Onarımı için davul mu çalalım!“ diyorlar.

Haberin Devamı

 DEĞER Mİ HİÇ…

Kural hepimize değil mi

Özel güvenlik personeli Sn. Özlem Sevinç: “Fotoğrafım şahit olsun. Özel halk otobüsündeyim. Şoför klimayı açmaktansa kapıyı açmayı yeğliyor! Serinlemek için kapı girişinde de dikilen vatandaşlar... Kapıdan düşme ihtimali varken ve örneklerine de şahit olmuşken… Üç beş lira yakıttan kar etmek… Değer mi hiç?” diyor.

HÜRRİYET BURSA YAZDI SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

‘GÖKTEN FİL DÜŞMÜŞ’ başlıklı yayımınızda bahsi geçen asfalt (Hayran Caddesi) kesilerek, yama işlemi ile sorun giderilecektir. İyi çalışmalar dileriz. Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı”
Teşekkür ediyorum Büyükşehir…
*
‘VAY Kİ NE VAY’ başlıklı şikâyetiniz acil olarak incelenmiştir. Hamitler Mahallesi Aslanbey Sokak ile Kutlukbey Sokak arasında kalan yol üzerindeki alan, belediyemiz ilgili ekiplerince temizlenmiştir. Konuya duyarlılığınıza teşekkür eder, iyi çalışmalar dileriz. Osmangazi Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü”
Şahit fotoğraflarınız için de ayrıca teşekkür ederim Osmangazi Belediyesi; kolay gelsin.
*
‘ÇÖP DAĞI OLMADAN’ başlıklı şikayetiniz (Şirinevler Mahallesi) yayımınızla birlikte aynı gün içinde giderilmiştir. Saygılarımızla. Yıldırım Belediyesi Basın ve Yayın Müdürlüğü”
Şahit fotoğraflarınız için teşekkür ediyorum Yıldırım Belediyesi.

Yazarın Tüm Yazıları