İlahi Nilüfer!

Geçtiğimiz hafta Nilüfer Belediyesi önünde bir arkadaşımla buluşacaktım.

Haberin Devamı

İlahi Nilüfer

Buluşma yerine biraz erken gittim. Derken gözüm belediye binası önündeki zarif yapıya takıldı. İncelediğimde Şiir Kulesi adıyla hizmete alınan yapıtı gördüm. Yeni bir hizmetti bu. Yine buradaydım ve bu yapıt yoktu. İlginç olan kuleyi incelemeye koyuldum.

ÇIK ÇIKABİLİRSEN

Derken kulenin en üst katındaki saat kulesine takıldı gözüm… Saatlerden biri 01:06 yı, diğeri 09:04 ü gösteriyordu. Oysa ki o an saat 15:28’di… Çık çıkabilirsen işin içinden! Birden aklıma Başkan Mustafa Bozbey’in ürettiği “Gülümseyin Nilüfer’desiniz!” sloganı geldi de… Hem de yine güldüm valla. İlahi Nilüfer; sen çok yaşa…

ALİ RIZA BABA TÜRBESİ VE…

Haberin Devamı

İlahi Nilüfer
Okurumuz Sn. Cavidan Gençtürk: “Osmangazi İlçesi Hamitler Mahallesi’ndeki çıkmaz sokak olan Paşa çıkmazının, çıkmaz sokak olmasıyla alakalı olan sokak tabelası ilgili belediyemizce asılmadığı için bu işi biz üstlendik! Direğe, duvara ve uygun gördüğümüz yerlere bu hatırlatmayı yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz! Şuna dikkat çekmek istiyorum ki bu çıkmaz sokakta Ali Rıza Baba ismiyle anılan ve bilinen bir türbe var. Bari bu türbenin hatırına oraya olması gereken sokak tabelasını diksinler!”

 

 

ATATÜRK MEYDANI’NA ÖZEN GÖSTERİN!

İlahi Nilüfer

Bir bankanın müdiresi olan okurumuz bakınız ne diyor: “Atatürk Meydanı’ndaki riskleri ve görsel çirkinlikleri konu yaptığınız yazınız sonrası dikkatimi çeken aksaklıkları bizzat yerinde gördüm. Açıkçası çok üzüldüm. Derken hemen alanda bulunan kapağı kopmuş olan ve içinde şişe de bulunan enerji panosuna irkilerek şahit oldum! Yazınızın konu başlığında BİRİLERİNİN CANI MI YANSIN demiştiniz. Sanırım durum bu Sn. Kösle. Birilerinin canı yansın diye uğraşanlar var! Saygılarımla” Büyükşehir Belediyesi’nin dikkatlerine…

 

Haberin Devamı

ÖYLE BİR ŞEY İSTİYOR Kİ…

İlahi Nilüfer

Okurumuz Sn. Didem Şencan: “Osmangazi İlçesi Çekirge Caddesi üzerinde bulunan ‘Kültürpark’ (Kırcı Otel karşısı) belediye otobüs durağının önü; az yağan yağmur sonrası havuz, (Gördüğünüz az, yani havuz hali) çok yağan yağmur sonrasında da göl oluyor! Ve bu sebepten dolayı kaldırımda yürürken bir aracın suya girmesi sonucu sırılsıklam oldum. Sorunun daha önce çok kez ilgililere aktarıldığını öğrendim. Bir tavsiyede bulunayım! Oraya, yağmura duyarlı sensörle çalışan araç köprüsü istiyorum. Yağmur yağdığında köprü açılsın araçlar üzerinden geçsin (!).” diyor. Bakalım köprü yapılacak mı? (!)

HÜRRİYET BURSA YAZDI SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

Haberin Devamı

İlahi Nilüferİlahi Nilüfer

DÜŞEN DÜŞENE başlığımla yayımlamış olduğumuz (Ürünlü Caddesi girişi) sorunun yayımımız sonrasında giderildiği bilgisini aldım. Ricanıza yanıt almış olmanıza, siz kadar ben de sevindim Sn. Fatih Yaşar. İlgili yetkililere teşekkür ediyorum.

İlahi Nilüferİlahi Nilüfer

KIRIK BASAMAKLAR BAKINIZ NEREDE başlıklı yayımımız sonrasında (BTSO önü) kırılan basamakların onarılmış olduğuna şahit oldum. Yetkililere teşekkür ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları