Allahım aklıma mukayyet ol!

Tarih 29 Mayıs 2014 ü, saatler ise 19:13 ü gösteriyordu. Nilüfer İlçesi hudutlarında kalan Lefkoşa Caddesi üzerinde aracımla evime doğru gidiyordum.

Haberin Devamı

Allahım aklıma mukayyet ol
Oluk gibi su akıtarak yol orasındaki yeşil alanları sulayan fıskiyeler gözüme çarpmıştı. ‘Ne var bunda’ derseniz; haklısınız. Diyeyim ne var! Bursa geçtiğimiz hafta Mayıs ayı verilerine göre son 60 yılın en şiddetli yağmuruna teslim olmuştu. Kamyonu dahi kibrit kutusu gibi sürükleyen yağmura şahit olduk. Ve bu fotoğrafı çektiğimde de yağmur aralıksız olarak yağmaya devam ediyordu. Bu durumda da çalıştırılan fıskiyeleri görünce... Allahım aklıma mukayyet ol ne olur! Büyükşehir Park Bahçeler; bu duama amin deyin lütfen!

BU DA NE BÖYLE!

Allahım aklıma mukayyet ol
Otelci Sn. Onur Çildem: “Sn. Kösle merhaba. Mümkünse yazımı yayımlamanızı rica edeceğim. Yayımlarsanız çok sevineceğim. (Tabi ki yayımlarız Sn. Çildem) Bir işim gereği Büyükşehir Belediyesi’ne gitmiştim. Çıkışında da biraz yürümek istedim. Ankara Caddesi No. 5 önüne geldiğimde ise önümde yürüyen gençlerden biri arkadaşlarına kaldırım ortasındaki şapkaya andıran yarı beton yarı metal parçayı gösterince benim de dikkatimi çekti. Yayalar için uygun olmayan bu parçanın ne olduğunu ben de merak ettim açıkçası. Bu da ne böyle?” Gerçekten ilginç bir durum. Eski Alman filmlerindeki bazı sahneleri anımsattı bana. BUSKİ’ye ait olabileceğini düşündüğüm kule başına benzettim ben. İlginç!

Haberin Devamı

ZENGİNLİK DEDİĞİN BÖYLE OLUR!

Allahım aklıma mukayyet ol
Allahım aklıma mukayyet ol
Okurumuz Sn. Faik Kargı: “Geçtiğimiz hafta 27 Mayıs 2018 tarihinde köşenizde, Ulu Mahalle Ulu Cami önündeki anlamsız süs havuzuna yönelik “NASIL BİR ZENGİNLİK BÖYLE BU” (Osmangazi İlçesi) başlıklı yayımınızı okumuştuk. Ve alın size konu öncesi oluşturulan bir ziyan daha. Geçtiğimiz yıllarda Osmangazi Belediyesi tarafınca ortam sıcaklığını ve saati gösteren masraflı bir aparat dikilmişti. (Fotoğrafımda görüyorsunuz) O aparat da çalışmadan yıllarca durdu. Sonra da iki ay önce söküldü. Zenginlik dediğin böyle olsa gerek Sn. Kösle!”

Haberin Devamı

MEHLİKA HANIM BAKINIZ NE DİYOR!

Allahım aklıma mukayyet ol
Onlarca yıl Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli kademelerinde görev aldıktan sonra emekli olan Sn. Mehlika Cihan öyle bir dertli ki sormayın gitsin. Siteler Mahallesi Eski Bursa Asfaltı No. 81 adresindeki resmi tapusu bulunan villası, zemindeki eksik çalışma sebebiyle, yağan her yağmurla birlikte önce dereye sonra da çamura teslim oluyormuş. Bununla alakalı olarak tarafıma yolladığı onlarca fotoğraflardan iki tanesini kullanıyorum. Şikayet konusunda izleyeceği yolları çok iyi bilmesine karşın ne muhatap bulabiliyormuş, ne de çözüm! Son yıllarda aldığım en ilginç şikayet! Ne dersiniz bu işe Büyükşehir Belediyesi... Sn. Cihan’ın kişisel bilgilerinin sizlerde olduğunu düşünüyorum. Yoksa da ben verebilirim. Mehlika Hanım’a bir yol kulak verin derim!

Haberin Devamı

HÜRRİYET BURSA YAZDI SORUNLAR ÇÖZÜLDÜ

Allahım aklıma mukayyet ol
Allahım aklıma mukayyet ol
ÇİNİLER ÇAMURA TESLİM OLMUŞ başlıklı yayımımız sonrası (Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Kavşağı altı) çinilerin yıkanmış olduğunu görmüş olmanın sevinci içindeyim. Büyükşehir’e teşekkür ediyorum. Umarım çamurun oluşmasına sebep olan çatlak da onarılmıştır!

Yazarın Tüm Yazıları