Yeni rota İzmir

İSTANBUL artık doldu, taşıyor. Gidilecek en iyi liman ise İzmir.

Haberin Devamı

Neden mi? İzmir - İstanbul Otoyolu, İzmir - Ankara Hızlı Treni, Çandarlı Limanı, enerji başta olmak üzere birçok alanda yapılan yatırımlar İzmir’in reytingini hayli yükseltti. Bunu, dünyanın en hızlı büyüyen metropollerinden biri olma unvanı da destekliyor. Durum böyle olunca da İzmir birçok artısıyla yatırımcıların gündeminde. Rotayı İzmir’e çeviren çevirene. Bunlardan biri de İstanbul merkezli Doğusan İnşaat. Şu an Çeşme’ye odaklanan ve Edra Çeşme Evleri’ni yapan firmadan Beşir Göngör’le hem İzmir projelerini, hem de gelecek planlarını değerlendirdik.

Yeni rota İzmir

Bölge hızla gelişiyor

28 yılı aşkın süredir otoyol, köprü, tünel, sanayi, deniz, su, sanat, eğitim ve spor yapıları alanında faaliyet gösteren Doğusan İnşaat’ın Türkiye’nin dört bir yanında birçok projeyi başarıyla tamamladığını söyleyen Göngör, İzmir’de ilk projelerine ise geçen yıl başladıklarını ifade etti. İzmir’de de yatırım için Çeşme’yi tercih ettiklerin söyleyen Beşir Göngör, “Biz de hızla gelişen bölgede yerimizi almak istedik. Çeşme, Türkiye’nin en güzel ve nezih sayfiye yerlerinden biri. Doğusan İnşaat olarak bu bölgeyi geç keşfettik, ama bu yeni projelerimizin devamına engel teşkil etmiyor. Edra Çeşme Evleri’ni prestij projemiz olarak hayata geçirdik. Bundan sonra orta ve üst segment olarak bölgedeki projelerimize devam edeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

365 GÜN YAŞAM
İzmir’deki ilk proje olan Edra Çeşme Evleri’nin Doğusan İnşaat için ayrı bir önem taşıdığını aktaran Beşir Göngör projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Ege sahilleri kendi karakteristik mavi - beyaz renklerde taş yapılarıyla, sıcakkanlı ve mütevazı sayfiye hayatıyla, fonksiyon odaklı yerleşimleriyle biliniyor. Oysa son yıllarda deniz kenarındaki yaşam da en az metropol örnekleri gibi konforlu, lüks ve teknolojik konutlara ihtiyaç duyuyor. Bu da belirli sezonlarda değil, yaz - kış 365 gün yaşanan Ege ve Akdeniz evlerini doğuruyor. İşte Edra Çeşme Evleri de tam bu ihtiyaca yönelik tasarlandı. Dünya standardında bir provans noktası olan Alaçatı - Çeşme destinasyonunun en yeni öncülerinden biri Edra Çeşme Evleri. Çağdaş, modern ve minimalist yapısıyla eski - yeni dengesindeki bölgeye katma değer sağlayan Edra Çeşme Evleri her biri kendisine ait havuzlu 9 evden oluşuyor. Dış cepheleri teak ağacı ve doğal taştan oluşan tek kat görünümlü Edra Evleri’nde kişiye özel konforun tüm ayrıntılarını düşünüldü.”

Haberin Devamı

FARKINDALIĞIN PEŞİNDE
Çeşme’nin değerlenen ve gelişen bir bölge olduğuna vurgu yapan Beşir Göngör, “Bazı değişimleri engelleyemezsiniz. Çeşme rafineliğini bozmaz ve stilini değiştirmezse kalkınır ve daha fazla insanı kucaklayan bir turizm bölgesi haline gelir. Ki, geliyor da. Beklentisi yüksek olan ve kaliteli yaşam farkındalığı olan herkes bu tarz konutların peşine düşecek. Yeni akım bu. Biz de bu akımın öncüsüyüz” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları