Yeni gözde yatay yapılar

Haberin Devamı

İZMİR’de arsa önemli bir sorun. Var olanların fiyatları da oldukça yüksek. Durum böyle olunca dikey büyüme kaçınılmaz oluyor. Ama İzmirlinin son dönemde yatay, yani az katlı yapılara yönelik bir isteği ortaya çıktı. İzka İnşaat da bu talebi dikkate alarak bu yıl içinde hayata geçireceği iki projesinde yatay büyümeyi esas aldı. İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil’le bu projeleri konuştuk. İzka İnşaat’ın bu yıl İzmir’de hayata geçireceği 3 proje bulunuyor. Konut, konut + ofis ve çok özel bir spor kompleksinden oluşan 3 proje için yaklaşık 1 milyarlık yatırım yapılması gündemde.

LEED sertifikası

Park Yaşam Mavişehir’in ardından bir süredir İzmir’de butik ölçekli işlerle uğraştıklarını anlatan Yeşil, “Park Yaşam iyi bir ilgiyle karşılaştı. Şu an ne kiralık, ne de satılık daire var. Biz de yine ses getirecek bir projeyle müşterinin karşısına çıkma kararı aldık. Sonuçta ortaya 83 dönümlük arazi üzerine 859 daire ile 18 villadan oluşan ‘Park Yaşam Ataşehir’ çıktı. Önemli bir lokasyonda yine farkındalıkları bol proje olacak. Bölgenin ilk yeşil bina leed sertifikasını almaya talibiz” dedi.

Haberin Devamı

Yeni gözde yatay yapılar

Yüksek yapıya tepki

Azat Yeşil, İzmir’de yüksek yapılara karşı tepki olduğuna da dikkat çekerek, “Yaptığımız araştırmalarda insanların alçak katlı konutlara yönelik talebi olduğunu gördük. Biz de Park Yaşam Ataşehir’de yatay büyümeyi esas aldık. 8 kattan oluşacak. Park Yaşam Mavişehir’deki 5 katlı blok 1 günde satılmıştı. Dikey büyüme olanağımız olmasına rağmen yatay yapı yapmayı tercih ettik. İyi bir ön taleple karşılaştık. 24 ayda tamamlayacağız. Burada Gültekiler İnşaat’la birlikte hareket ediyoruz” bilgisini verdi.

RAKİPLERİNİN MANZARASINI KAPATMADI
Bu yıl hayata geçirmeye hazırladıkları bir diğer projenin ise Bayraklı’da olduğunu ifade eden Yeşil, İzmir’in göz bebeği denecek bir noktada konut ve ofisten oluşan yapıya sene sonuna kadar başlamayı planladıklarını dile getirdi. Bayraklı’daki projede de kat yüksekliğinin serbest olduğunu ama İzka İnşaat olarak yine yüksek yapı yapmayacaklarını belirten Azat Yeşil, şunları paylaştı: “Konut 20, ofis 26 katlı olacak. Bitişik iki kuleden oluşacak. Bütün konut ve ofislerimiz denizle bütünleşecek. Hatta İzmir’in olmazsa olmazı balkonu ofislere de dahil edeceğiz. Denize çok yakınız. Dolayısıyla önümüzü kapatacak kimse yok. Biz de arkadaki projelerin önünü kapatmak istemiyoruz. Ayrıca yükseklikle birlikte Körfez manzarasındaki perspektifte bozuluyor.”

Haberin Devamı

BU KOMPLEKS ÇOK FARKLI
Ankara merkezli firmanın Türkiye’nin birçok kentinde projesi olduğunu aktaran Yeşil, İzmir’de daha çok çalışma yapmak istediklerini belirterek, bazı algıları değiştirmek, insana dokunan, sosyal donatısı yoğun olan ve eğitimi de içinde barındıran çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini kaydetti. Bu kapsamda eylülde İzmir’e dünyada eşi az rastlanan bir proje kazandırmaya hazırladıklarını dile getiren Azat Yeşil, şöyle konuştu: “İzka Arena isimli bir spor kompleksi yapacağız. İçinde tenis kortundan basketbol sahasına, fitneesten buz patenine, açık-kapalı yüzme havuzlarından jimnastiğe, yogadan güzellik merkezlerine, açılır kapanır koşu parkurundan voleybol sahalarına kadar birçok şey yer alacak. Ayrıca insan sağlığına yönelik restoran ve kafelerle konaklama alanları olacak.“

Haberin Devamı

KISA KISA
* İzmir dışında Uşak, Kütahya, İstanbul, Ankara, Adana, Ankara ve Diyarbakır’da devam eden birçok projesi bulunan firmanın 2015-2016’de bitirilmesi gerek 1 milyon metrekarelik işi var.
* Firmanın 2015 yatırım bütçesi 1.7 milyar lira.
* İzka’nın gündeminde yurt dışı da var. Amerika’da bir şirket kuran firma, 2016’da Türkiye sınırlarının dışında da proje yapmayı hedefliyor.

Yazarın Tüm Yazıları