İzmir'e göç dalgasında ikinci perde

BAŞTA İzmir olmak üzere Ege kentlerinde yaşamak isteyenlerin sayısı son yıllarda her geçen gün artıyor.

Haberin Devamı

Düne kadar emeklilik projelerinde yaşanacak kentler listesinde yer alan İzmir, bugünlerde hem şirketlerin merkezini taşıdığı, hem de nitelikli göç alan bir yapıya dönüştü. TÜİK 2018 göç verilerini henüz açıklanmadı ama İzmir’e İstanbul’dan 2017’de 18 bin 506 kişi göç etti. Ege’nin diğer kentlerinde de durum aynı. Son 2 yılda İstanbul’dan 5 bin ailenin Bodrum’a geldiği tahmin ediliyor. Yani Bodrum, İzmir’den sonra İstanbul’dan en fazla göç alan ikinci kent.

İzmire göç dalgasında ikinci perde

İZMİR’E İLGİLİ YÜKSEK

Göçle birlikte Ege gayrimenkul sektörü de oldukça hareketli. Bu devam edecek gibi çünkü artık başta Avrupalı gurbetçiler olmak üzere yabancılar da rotayı İzmir’e çevirmiş durumda. Bunun en somut örneği ise geçen ay Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği, Demirören Medya ve İstexpo ortaklığında Almanya’nın Dusseldorf kentinde düzenlenen ‘Evim Türkiye Fuarı’nda tanıtılan İzmir projelerine olan talep. Fuarda yer alan İzka İnşaat, Ataseven Group ve Türkerler Holding’in tanıttıkları İzmir projelerine ilgi yüksek oldu. Öte yandan gayrimenkul sektörü temsilcileri ve ziyaretçilerden tam not alan Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nın ikincisi için de düğmeye basıldı. İkinci fuar haziranda Almanya Essen’de gerçekleşecek. İlgililere duyurulur.

Haberin Devamı

İzmire göç dalgasında ikinci perde

 
500’ÜN ÜZERİNDE GÖRÜŞME
KONUT projelerine Ankara ve İstanbul’dan sonra İzmir’de de devam eden Ataseven Group, fuarda ‘Atakent Panorama İzmir’ projesiyle yerini aldı. Fuarda özellikle İzmir’e talebin yoğun olduğuna dikkat çeken Ataseven Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fuat Ataseven, “Bu talebi Atakent Panorama İzmir, Türk ailelerin yaşamlarına uygun, konforlu, hem yazlık hem kışlık olan konseptiyle karşılayabildi. 3 günlük fuar sürecince Atakent Panorama İzmir tanıtım standında 500’ün üzerinde bire bir görüşme gerçekleştirildi. Özellikle Atakent Panorama, İzmir’deki konumu, panoramik manzarası ve cazip fiyatlarıyla Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarının kalbini fethetti” diye konuştu.

UYGUN BİR PROJE

Haberin Devamı

“Bu, Atakent Panorama İzmir’in Almanya’yı ilk ziyareti değildi ve son ziyareti de olmayacak” diyen Ataseven, “Grubun gözbebeği olan Atakent Panorama İzmir yurtdışından yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam edecek. Geçmişten bugüne değer yaratan projelerle hayatın her alanında yer alan Ataseven Group olarak ulusal ve uluslararası ölçekte yakaladığımız başarılar ve 1992’den bugüne ödün vermediğimiz kaliteli çizgimizle saygın bir şirket konumundayız. 27 yılda enerji, inşaat, maden ve elektrik satışında önemli projeler ürettik. Almanya’da yaşayan ve vatanına dönmek isteyen Türkler için Atakent Panorama İzmir uygun bir proje” dedi.

Haberin Devamı

 
YURTDIŞIYLA TEMAS İMKANI
TÜRKERLER Holding Genel Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Sezgin, Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’nda Ankara ve İstanbul’daki projelerin yanı sıra İzmir’de yükselen Mahall Bomonti İzmir’i tanıttıklarını söyleyerek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Fuardaki katılım, ziyaretçilerin projemize olan ilgisi ve sevgisi bizleri mutlu etti. Yaptığımız işin ilgi görmesi her zamanki gibi bizi onurlandırdı. Fuarın bizim açımızdan verimli olacağını öngörüyoruz. Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı her fuar gibi bize network sağladı. Bu sayede yurtdışından projelerimizi takip eden tüketicilerle temas etme imkanı bulduk. Yaptığımız görüşmeler oldukça olumluydu. Bazı ziyaretçilerin beklentisi daha düşük bütçeli konut projeleri olsa da projemizle ilgilenen ve kontak kurduğumuz ziyaretçilerimizle irtibatta olmaya devam edeceğiz. Görüşmelerin satışla tamamlanması için iletişim halindeyiz.”

Haberin Devamı

İzmire göç dalgasında ikinci perde


 
SICAK SATIŞ İMKANI
FUARDA ‘Park Yaşam Santorini İzmir’ ile ‘İzkaport İzmir’ projelerini tanıttıklarını söyleyen İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, Park Yaşam Santorini’nin maketiyle projenin tüm ayrıntılarını inceleme fırsatı bulan yatırımcıların fuardan daire sahibi olarak çıkma ayrıcalığını yaşadığını söyledi. Fuarda sıcak satış yapma imkanı da yakaladıklarını dile getiren Yeşil, şöyle devam etti:

REZERVASYONLAR YAPILDI

“İlk iki gün yaşanan yoğunluktan dolayı son gün elimizde projeyi tanıtacak kataloğumuz kalmadı. 2 günde 65 adet daire rezervasyonu gerçekleştirdik. Prim yaptıran ve kazandıran projelerimize gurbetçi vatandaşlarımızın da büyük ilgisi oldu. Çok uygun fiyatlarla buradan daire sahibi olarak ayrılan yatırımcılarımız kısa süre içinde yatırımlarını ikiye katlayarak kazanacaklar ve tapularını teslim almak için İzmir’e gelecekler.”

Yazarın Tüm Yazıları