Hem yatırıma hem de yaşamaya geliyorlar

ÖZELLİKLE İstanbul’da yaşayan birçok insanın hayalidir emekli olduğunda İzmir’e yerleşmek.

Haberin Devamı

Ama bu tablo değişmeye başladı. İzmir sadece emeklilik döneminde yaşanacak bir kent olmanın ötesine geçiyor. İstanbul’un kalabalığından sıkılıp İzmir’de çalışmaya-üretmeye gelen bir kitle var. 2016 rakamları henüz açıklanmadı ama 2015’te TÜİK verilerine göre en fazla göç alan üçüncü kent olan İzmir’e en çok İstanbullular rağbet göstermişti. 2015’te 16 bin 129 İstanbullu İzmir’e göç etmişti. Tabii bir de hem yaşamak hem de yatırım yapmak için rotasını İzmir’e çevirenler var. Bunun en son temsilcisi ise Kuzu Holding.... Eskişehir ve Çanakkale’nin ardından yatırımlarının odağını İzmir’e çeviren Kuzu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kuzu ile hem yatırımlarını hem de gayrimenkul alanındaki gelişmeleri konuştuk.

Hem yatırıma hem de yaşamaya geliyorlar

 

Haberin Devamı

2 milyona ev satıyor ama...

Uzun yıllar Avrupa ve Amerika’daki gayrimenkul fonlarını yönlendiren ve 2010’da ise Almanya’da kendi şirketini kuran Selim Kuzu, “Yurt dışı çalışmalarının yanında bir süre sonra Türkiye’deki inşaat firmalarına da danışmanlık vermeye başladık. Ama hizmet verdiğimiz firmalarda metrekare ve kat bazlı bir bakış açısı vardı. Yapının işlevselliği pek konuşulmuyordu. 2 milyon liraya sattığı dairenin hala lavabo bataryasının hesabını yapıyordu. Bu mantıkla iş yapamayacağımızı anlayınca da kendimiz Türkiye’de iş yapmaya karar verdik. İlk durak Eskişehir oldu. Burada 306 konut ve bir otel projesini hayata geçirdik. Daha sonra ise yine Çanakkale’de ikinci otel projesine başladık” diyerek Türkiye sürecini paylaştı.

Hem yatırıma hem de yaşamaya geliyorlar

 

Biz artık İzmirliyiz

Bir yandan Eskişehir ile Çanakkale’de yatırımları bulunan ve Almanya doğumlu olan Selim Kuzu, ‘nerede yaşamak istiyorum’ sorusunun yanıtını İzmir’de bulanlardan. Birçok artı değer nedeniyle Urla’ya yerleşen Selim Kuzu, “Biz İzmir’i stratejik bölge olarak belirledik ve şirketimizin merkezini de İzmir’e aldık. Şu an Eskişehir ve Çanakkale’de yatırımlarımız var ama biz artık İzmirliyiz. Gayrimenkul geliştirmenin ana prensibi olan konum odaklı İzmir’de arsalar aldık. 15 yıllık bir planlama yaptık. Yurt dışı projelerimiz dışında bu süreçte tüm ağırlığımızı İzmir’e vereceğiz. Odağında lüks konut olan İzmir’in çeşitli noktalarında 7-8 proje üreteceğiz. 5-6 yıllık süreçte ise İzmir’e 2 milyar dolarlık bir yatırım planlıyoruz” bilgisini aktardı.

Haberin Devamı

Hem yatırıma hem de yaşamaya geliyorlar


İLK ADIM ÇEŞME’YE

20 yıldan bu yana yatırım, proje geliştirme, gayrimenkul ve varlık yönetimi konularında önemli projelere imza atan Selim Kuzu, İzmir’deki ilk projelerinin ise Çeşme’de olduğunu belirterek, şu bilgileri aktardı:
“Konut ayağındaki tecrübelerimizi de İzmir’e aktarmak için buradayız. Holding bünyesinde üç şirketimiz var. İzmir yatırımlarını C35 Gayrimenkul Yatırım yürütüyor. İlk proje de Çeşme’deki Villagio ve Estilo. Bu iki proje için 100 milyon liralık bir yatırım tutarı öngörüyoruz. Her iki proje de Çeşme Ayasaranda’da yer alıyor. Villagio Çeşme 66 adet özel rezidanstan oluşuyor. Estilo Çeşme ise 23 rezidans süit daireden oluşuyor. Fiyatlarımızı ise 200 bin ile 1.5 milyon dolar arasında değişiyor. Projeleri, iki yıl gibi bir sürede tamamlamayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Hem yatırıma hem de yaşamaya geliyorlar


TERAPİ MERKEZİ BİLE VAR

SON 5 yılda yurt dışında tatil yapan kişi sayısında yüzde 500’lük artış olduğuna dikkat çeken Selim Kuzu, “Dünyayı, kaliteyi görün ve ülkeye döndüğünde de bu yapıyı isteyen bir kitle oluştu. Biz de bu kitlenin taleplerine cevap verecek bir yapıyla hareket ediyoruz. Villagio Çeşme projemizde Türkiye’de bir ilk olan Beauty Spa ve terapi merkezi de bulunuyor. Bunu yoğun yaşam temposu nedeniyle kendine zaman ayıramayanlar için düşündük. Konseptini alternatif tıp terapileri üzerine geliştirmiş, kriyoterapi, biorezonans, detox, aromaterapi ile Villagio Çeşme Türkiye’de ilk ve tek, dünyada ise sayılı bir proje olacak” diyor.

Yazarın Tüm Yazıları